ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: orchidea

Gardenexpo: lebegő bonszai, meseszép orchideák ezrei

Szürreális meglepetéssel készül az idén hazánk legnagyobb kerti irányzat-bemutató és életmód-kiállítása. Március 24–26. között a Budapest Arénában láthatja először a nagyközönség a magyar fejlesztésű „lebegő bonszai-fát”. A jövő hétvégi háromnapos rendezvényen álomszép bútorok, grillek, medencék, árnyékolók, kerti gépek és szerszámok, kültéri világítás és öntözéstechnikai megoldások legszélesebb választéka várja az érdeklődőket.

Ankarai nyomás a pesti Orchideára

A magyar külügyminisztérium bejelentette, hogy lépéseket tesz Budapesten működő török iskolák ellen, de csak akkor, ha egyértelműen bebizonyosodik: kapcsolat van az oktatási intézmények és a terrorizmus között – jelentete a Reuters. A közlemény nem nevezte meg, hogy mely iskoákról van szó, sajtóértesülés szerint Törökország azt szeretné elérni, hogy az Orchidea nemzetközi alapítványi iskola két egységét zárják be.

Aranyvirágos Lipót – Szigetköz gyöngyszemében biztos a kenyér

Kereken háromezerkétszáz irigye minden bizonnyal van Tóth József Péternek. A szigetközi Lipót község (társadalmi munkában) polgármestere ugyanis az önkormányzati vezetők között alighanem egyedül jelentheti ki: az ő falujában nincs munkanélküliség. "Ha itt valaki munkaügyben jön hozzám, rövid idő alatt biztosan találok számára  kenyérkereseti lehetőséget" – mondja az idén 45 esztendős vállalkozó.

Nemzetközi orchidea- és bromélia-kiállítás és vásár a mezőgazdasági múzeumban Fahéj és vanília. Mi más jutna az eszünkbe ezekről a csodálatos fűszerekről, mint a karácsony? Nem mindenki tudja azonban, hogy a vaníliát, bizony, ugyanúgy egy orchideának köszönhetjük, mint ahogy azokat a csodálatos, igéző virágokat, melyekkel egyre többen esnek szerelembe. Az idei, adventi kiállításon és vásáron a karácsonyivirág-kompozíciókat karácsonyi sütemények kísérik majd – felkészülésképpen a decemberi ünnepekre.
Múzeumok délidőben – vanília, mint orchidea Szabó László egyebek között a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Méhészeti Gyűjteményének kezelője. A múzeológus és tudományos kutató ebben és más minőségében is érti a virágok nyelvét. Csodaszép virágkülönlegességekkel, az orchideákkal foglalkozik, és nem csupán velük, hanem róluk is tud beszélni...