ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: oroszok

Orosz kibermaffia: napi 30 millió forint nyereség zsarolóvírusokból

Tavaly a Kaspersky Lab kutatói 62 új zsarolóprogram-családot fedeztek fel, amelyből 47-et oroszul beszélő internetes bűnözők fejlesztettek. Ez csak az egyik megállapítása annak az összegző kutatásnak, amelyet a kibertanácsadó cég szakemberi végeztek az orosz anyanyelvű kiberbűnözői világról. 

A populisták a leállás varázslói: a szocialista idők politikusait idézik

Orbán Viktor fényképe illusztrálja a Die Zeit vendégkommentárját, amelyben a cseh Respekt című folyóirat főszerkesztője a leállás varázslóiként ír a populistákról, akik jelenleg igen keresettek Közép-Európában, mivel azt ígérik, hogy megállítják a világ folyását. Mint rámutat, sokkal nagyobb a különség a térség és a Nyugat között, mint ahogyan azt bevalljuk. Ezek az eltérések főként válságok idején mutatkoznak meg, lásd a menekülthullámot. Keleten az emberek a rendszerváltás után sokáig azt hitték, hogy megúszhatják a kockázatvállalást.

Hackertámadás parlamenti pártok ellen

Németországban informatikai támadás érte a szövetségi parlament (Bundestag) több pártját. A hatóságok orosz hírszerző szolgálatokhoz köthető hackerekre gyanakodnak, és attól tartanak, hogy a támadók bizalmas dokumentumokat szerezhettek meg, amelyeket a közvélemény befolyásolásának szándékával hoznak majd nyilvánosságra a 2017-i Bundestag-választás előtt – írta a Süddeutsche Zeitung. Augusztus 14-én és augusztus 25-én kapott fertőzött e-maileket egyebek mellett a Baloldal szövetségi pártigazgatósága, a jobboldali CDU/CSU pártszövetség ifjúsági szervezete és a CDU Saar-vidék tartományi szervezetének vezetősége.

A brit távozás kockára teszi a nyugati liberális demokráciák összefogását, erejét

Bár Obama úgy nyilatkozott, hogy a Brexit nyomán sem változik a Nagy-Britanniához fűződő viszony, a The New York Times úgy látja, hogy az elnöknek mostantól a biztonság területén a németekkel és a franciákkal kell szorosabban együttműködnie. A szerkesztőségi állásfoglalás szerint közösen kell megtalálniuk a választ azokra a bajokra, amelyek a brit kilépést magyarázzák, egyben pedig meg kell erősíteniük a NATO-t, amire már a jövő hónapban esedékes varsói csúcs jó alkalmat kínál. Mert a szigetország kiválása nem csak gazdasági felfordulást eredményez, meggyengíti azokat az intézményeket is, amelyek 70 éve szavatolják a békét. 

Hiba volt az EU keleti bővítése, mert az újak nem voltak érettek a felvételre

A lengyel kormánynak az uniós értékektől eltávolodásról írnak a külföldi lapok. A Reutesrs úgy tudja, Brüsszelben sokan elszántak, mármint hogy Lengyelország esetében ne ismétlődjenek meg ugyanazok a hibák, amelyeket az unió a magyarok esetében elkövetett. A Frankfurter Allgemeine Zeitungban egy német professzor azt írja, válságban van a liberalizmus, ennélfogva eljött Le Pen, Kaczynski, Orbán és a többi populista ideje, ideértve Amerikában Trumpot is. A Der Standard az Orbán–Simicska-háború újabb csatájáról tudósít.

Az oroszok kémkednek a legtöbbet

Politikai és katonai célpontokat, gazdasági társaságokat támadtak meg az Egyesült Államokban és európai országokban orosz eredetű kémprogramok utóbbi hét esztendőben. A G Data szakértői szerint a legveszélyesebb kártevők ugyanazoktól a fejlesztőktől származnak.


1 2   >