ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: osztrák kancellár

Az uniós pénzek nélkül nem lehetne fenntartani a magyar gazdasági sikerek látszatát sem

A Reuters hírügynökség úgy értékeli a pozsonyi csúcsot, hogy ott nem sok egységet lehetett tapasztalni, részben a visegrádi csoport miatt. További hátráltató tényező az összefogás szempontjából, hogy választások jönnek Ausztriában, Hollandiában, Franciaországban, és legfőbbképpen Németországban, így az érintett politikusok jelenleg kénytelenek elsősorban a hazai szempontokra figyelni. Márpedig a bevándorlás-ellenes érzelmeket több helyütt felfűti a rossz gazdasági helyzet, a magas munkanélküliség.

Clinton aggódik a magyar demokráciáért

A pápa szerint Európa felelős azért, hogy öntözze a keresztény gyökereit, ám ezt a szolgálat szellemében kell tenni, nem pedig olyan ultranacionalista módon, mint ahogy azt látni Magyarországtól kezdve Németországon át Nagy-Britanniáig – írja a The Washington PostFerenc az egyik francia katolikus lapnak nyilatkozott és megjegyezte: időnként megretten, amikor a földrész keresztény gyökereiről hall beszélni, mert ezek a kijelentések hol diadalittasnak, hol bosszúszomjasnak tűnnek föl. Hangsúlyozta: nem jó az, ha bárki fenyegetésként gondol az iszlámra, mert ugyanabból a forrásból táplálkozik, mint a kereszténység. Egyben gratulált, amiértLondon muzulmán polgármestert választott. 

Lengyelország nem Magyarország: tömegek lépnek fel jogaik védelmében

Az ENSz Menekültügyi Főbiztosságának szóvivője azt nyilatkozta a Magyarországnak küldött figyelmeztetésről, hogy a nálunk folyó kampány bűnözőknek, betolakodóknak és terroristának minősít olyanokat, akik az életüket féltve menekülnek – sugározta az Egyesült Államok közszolgálati rádiója, a Voice of America. A plakáthadjárat célja, hogy gerjessze a félelmet az idegenekkel és a migránsokkal szemben, márpedig ez igen aggasztó. Ráadásul félő, hogy Európa nagy részén a politikai viták populista nyilatkozatokba torkollnak, miközben nem hoz semmilyen pozitív eredményt, ha a rémületre és a gyűlöletre játszanak rá…

Bakondi: Magyarország a román határ lezárására is elegendő pengés drótot gyárt

Miután a német kancellár lett az év embere, a The Wall Street Journal felidézi, hogy milyen körülmények között határozott Merkel a határok megnyitásáról. A nyáron az EU megállapodott abban, hogy 40 ezer menekültet oszt el, de csak önkéntes alapon, mert a tagok készsége korlátozottnak bizonyult. Magyarország pl. egyetlen helyet sem ajánlott fel. Szeptember elején azután sok ezer migráns rekedt Magyarországon, mert Budapest megakadályozta, hogy vonaton eljussanak Ausztriába. Tanácsadók szerint Orbán Viktor illegális bevándorlóknak tekintette őket, odüsszeiájukban nemzetbiztonsági problémát látott.

Orbánék Hóman-szobrával az antiszemitizmus és a népirtás politikája kapna elismerést

Az Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeuma óv attól, hogy Székesfehérvárott felállítsák Hóman Bálint szobrát. A Die Presse alaposan leszedi a keresztvizet a német és az osztrák kormányról a törökökkel kötött megállapodás miatt. A The Economist „Európa új fejfájása” címmel arról ír, hogy rettenetesen rajtolt az új lengyel kormány. Úgy tűnik föl, az ellenzékben töltött nyolc év alatt semmit sem változott a Jog és Igazságosság téves politikája, illetve nacionalista paranoiája. A szír menekültek megsegítésére szánt pénz döntő részét Törökországnak és Jordániának adja az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD), viszont nem kapnak a támogatásból a magyarok, a szlovénok és a szlovákok – írja a Reuters.