ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: otthon

Winnetou visszatér

Emlékszem a szinkronokra. Roger Moore „angyali” hangján egykoron csak Láng József szólalhatott meg, Tony Curtist Sztankay István, a női szépségeket Dallos Szilvia tolta a fülünkbe. Nekünk a magyar színészek voltak a sztárok, a világhírességek csak azért kellettek, hogy a film ne tűnjön föl rádiójátéknak.

Otthon nyaral a bécsiek negyede

A Bécsi Gazdasági Kamara felmérése szerint minden negyedik bécsi otthon tölti a nyári szabadságát. Az osztrák főváros lakói összesen 183 millió eurót költenek szabadidős programokra, főleg a természetben keresnek felüdülést, de szívesen sétálgatnak a városban vagy üldögélnek a kerthelyiségekben is. (Képek: Eurocomm-PR/Mario Lang)

Negyvenen fagytak meg Magyarországon 2015-ben

Az óév végéig negyvenen fagytak meg Magyarországon, közülük tizennyolcan fűtetlen otthonukban hűltek ki – tájékoztatott a Magyar Szociális Fórum az újév első napján. December második felében csaknem háromszor annyian hűltek ki fűtetlen otthonukban, mint ahányan közterületen, a szabad ég alatt.

Húszan fagytak meg november végéig

Húszra nőtt a fagyhalál áldozatainak száma november végéig. Kétszer annyian fagytak meg, mint tavaly ugyanennyi idő alatt – tudatta a Magyar Szociális Fórum szerdán. Ez év 11. hónapjában ötször annyian fagytak meg a szabad ég alatt, mint ahányan saját fűtetlen otthonukban. Ez arra utal, hogy a hajléktalanszállót sokan kerülik, fedelet viszont nem találnak helyette.

Csaknem 300-an fagytak meg a télen

Rendkívül megnőtt a fagyhalál áldozatainak száma márciusban. A tavasz első hónapjában sokkal többen fagytak meg, mint a tél utolsó hónapjában – jelentette ma a Magyar Szociális Fórum. Márciusban 28-an szenvedtek fagyhalált, hússzal többen, mint februárban (8). Lényegében ugyanannyian lelték halálukat a szabad ég alatt, mint saját fűtetlen otthonukban. 2012. október 1. és 2013. április 1. között csaknem 300-an fagytak meg Magyarországon. Körülbelül fele-fele arányban a szabad ég alatt, és saját fűtetlen otthonukban, illetve kórházba szállításuk után, ahová végzetes állapotban szállították őket – tudatta az emberi jogokért küzdő mozgalom.

 

A kilakoltatási moratórium meghosszabbítását követeli az MSZF

A március 1-jén lejáró téli kilakoltatási és árverezési tilalom meghosszabbítását követeli a kormánytól a Magyar Szociális Fórum. Közleményében az emberi jogokért küzdő társadalmi mozgalom figyelmeztet: a moratórium feloldása egyet jelentene azzal, hogy rövid időn belül kilakoltatnának több száz olyan családot, amelyet csak a téli tiltás védett meg az utcára kerüléstől. Ezeknek az embereknek nincs más otthonuk, mint az, amelyet el akarnak venni tőlük.


1 2 3 4   >