ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: pályázat

Hófehérke és a törpék várják a pályázókat

Pályázatot hirdet a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szociálisan hátrányos körülmények között élő, kiemelkedő eredménnyel tanuló, a zene és általában a művészetek iránt különös érdeklődést tanúsító általános iskolások részére, akik szeretnék megnézni a budapesti Erkel Ferenc Színház Hófehérke és a 7 törpe című táncjáték előadását. 

Lőrincze Lajos emlékére: könyvtárbővítés fél áron

Pályázatot írt ki a Tinta Könyvkiadó a magyar könyvtárak ellátása a magyar nyelv új, korszerű szótáraival témakörben – közölte szerkesztőségünkkel Kiss Gábor, a kiadó Lőrincze Lajos-díjas igazgató-főszerkesztője. Az indíttatásról elmondta: egy felmérés szerint a hazai könyvtárak nagy többségében ugyanis csak több évtizedes, elavult magyar szótárak találhatók.

Együtt a mostaninál jobb, biztonságosabb internetért

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat felkérésére hatóságok, informatikai vállalatok, civil szervezetek és gyerekek fognak össze, hogy a biztonságos internet napja alkalmából felhívják a figyelmet a mostaninál biztonságosabb és jobb internetezés fontosságára és alapvető szabályaira.

Huszonötödször is: magyar innovációs nagydíj

Az innovációs nagydíjon kívül összesen hat innovációs díjat osztanak ki az Országházban azok között, akik február 15-ig benyújtják munkájukat a magyar innovációs nagydíj pályázatra. A kiírók: a Magyar Innovációs Szövetség és a Magyar Innovációs Alapítvány.

A biztonságos internet napja, 2017

A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a biztonságos nternet 2017-i napja alkalmából versenyt hirdet hazai általános, középiskolások és a felsőoktatásban részt vevők számára, plakát vagy fotó készítésére. A verseny célja, hogy a fiatalokat, „digitális bennszülötteket” mozdósítsa médiatartalmak előállítására a biztonságos internet témájában, és ezáltal felhívja a figyelmet az internetben rejlő számtalan lehetőségre.

Mi volt itt a Naprendszer előtt?

A tudományos alapkutatás „olimpiai aranyérmét” nyerte egy magyar csillagászcsoport, amelynek vezetője egy olasz kutatónő. Az MTA CSFK Csillagászati Intézetében arra keresik majd a választ, hogy a Földnek is otthont adó Naprendszer általános csillagrendszer-e a galaxisban, vagy ritka kivétel.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >