17. AV Trend & Hifi Show

Címke: pályázat

Huszonötödször is: magyar innovációs nagydíj

Az innovációs nagydíjon kívül összesen hat innovációs díjat osztanak ki az Országházban azok között, akik február 15-ig benyújtják munkájukat a magyar innovációs nagydíj pályázatra. A kiírók: a Magyar Innovációs Szövetség és a Magyar Innovációs Alapítvány.

A biztonságos internet napja, 2017

A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a biztonságos nternet 2017-i napja alkalmából versenyt hirdet hazai általános, középiskolások és a felsőoktatásban részt vevők számára, plakát vagy fotó készítésére. A verseny célja, hogy a fiatalokat, „digitális bennszülötteket” mozdósítsa médiatartalmak előállítására a biztonságos internet témájában, és ezáltal felhívja a figyelmet az internetben rejlő számtalan lehetőségre.

Mi volt itt a Naprendszer előtt?

A tudományos alapkutatás „olimpiai aranyérmét” nyerte egy magyar csillagászcsoport, amelynek vezetője egy olasz kutatónő. Az MTA CSFK Csillagászati Intézetében arra keresik majd a választ, hogy a Földnek is otthont adó Naprendszer általános csillagrendszer-e a galaxisban, vagy ritka kivétel.

Magyar innovációs nagydíj-pályázat – huszonötödször

Kiírta a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj-pályázatot a Magyar Innovációs Alapítvány együttműködő partnereivel közösen, a díjjal hagyományosan az év legrangosabb műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítményét ismerik el – jelentette be Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) alapító elnöke csütörtökön Budapesten, a Magyar Innovációs Klub rendezvényén.

Tekintélyelvű vezetők kezébe adták a hatalmat az elégedetlen polgárok

Nem jutottak egyezségre az uniós országok belügyminiszterei, egyelőre távolinak látszik a kompromisszum a bevándorlás ügyében – jelentette a Reuters. Időnként igen heves vita zajlott Brüsszelben, miután a soros szlovák elnökség előterjesztette javaslatát a közös menedékrendszer megújítására. A magyarok, a lengyelek és a szlovákok elutasítják a 160 ezer ember áttelepítését előirányzó megállapodást. A másik oldalon a németek, a svédek, olaszok és máltaiak a kötelező kvóták mellett vannak.

A fogyatékos állampolgárokra szánt pénzek pazarlására biztat kormány?

Szakmai hibákkal teli pályázati kiírást hirdetett meg a kormány, ami 35 milliárd forintnyi uniós forrás felhasználásával a tömegintézetekben élő fogyatékos embereket közösségi lakhatási formákhoz juttatná. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint a pályázati kiírás elfogadhatatlan, és brutális pazarlásra ösztönzi majd a pályázókat.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >