Címke: pályázat

Pályázat Civil- és CivilNET-díjcsomagra

Az első félévben is pályázhatnak civil szervezetek a Magyar Telekomnál a Civil- és a CivilNET-díjcsomagra. A Telekom felelős nagyvállalatként, a civil szféra munkájának támogatására hozta létre a kedvezményes telefon- és internethasználatot kínáló díjcsomagokat.

Európaiak vagyunk – verseny „A virágos Magyarországért”

Kereken tíz hete van azoknak a településeknek – városoknak, falvaknak, sőt fővárosi kerületeknek is – amelyek nevezni-pályázni szeretnének az idei „A virágos Magyarországért” versenyre. A hazai és nemzetközi zsűri által a legjobbnak minősítettek tovább jutnak az alapításának az idén 50. évfordulóját ünneplő Európai Virágos... 

Kevesen jelentkeznek az álláshirdetésekre – a személyzeti munka is építkezés

Folyamatosan csökken az új állásokra pályázók száma az utóbbi években. Miközben növekszik a meghirdetett munkahelyek száma, aközben – a JobGroup Magyarország felmérése szerint – öt év alatt átlagosan ötödére zsugorodott a többnyire felsőfokú végzettséget kívánó állásokra jelentkezők száma. Az okok: a gazdaság stagnálása, a vállalatok gyengélkedő vonzereje, az alternatív munkaerő-keresési módszerek terjedése, valamint a külföldre vándorlás és a munkaerőpiac kiszáradása. Hosszú távon a cégek fejlődését hátráltathatják a jelentkezők csekély száma miatti betöltetlen állások.

EU-pénzből innovációs forrás informatikai vállalkozásoknak

Európai uniós pályázati forrásból egymilliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre 2015-re informatikai témájú kutatási, fejlesztési és innovációs kezdeményezésekben érdekelt vállalkozásoknak a GOP pályázati felhíváson keresztül – írja közleményében az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ).

Bécs mozgásban: hároméves a mobilitási ügynökség

Az életminőség tekintetében Bécs évről-évre jól szerepel a felmérésekben, a városi mobilitás kérdéseivel pedig külön ügynökség foglalkozik. „Bécs mozgásban” címmel most fotópályázatot írtak ki azoknak, akik a téli hónapokat is aktívan töltik a szabadban; 2015 a gyaloglás éve az osztrák fővárosban. (Képek: Sebastian Philipp)

Európai Ifjúsági Károly-díj: nevezés február 23-ig

A 16–30 év közöttiek február 23-ig pályázhatnak dolgozataikkal, ötleteikkel, kezdeményezéseikkel az Európai Ifjúsági Károly-díjra. A győztesek pénzjutalomban részesülhetnek, és ellátogathatnak Aachenbe, valamint az Európai Parlamentbe is. A tavalyi győztes Our Europe dán csapat egy éven át 24 európai ország fiataljait kereste fel otthonában.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >