Címke: pályázat

A fogyatékos állampolgárokra szánt pénzek pazarlására biztat kormány?

Szakmai hibákkal teli pályázati kiírást hirdetett meg a kormány, ami 35 milliárd forintnyi uniós forrás felhasználásával a tömegintézetekben élő fogyatékos embereket közösségi lakhatási formákhoz juttatná. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint a pályázati kiírás elfogadhatatlan, és brutális pazarlásra ösztönzi majd a pályázókat.


Európai uniós támogatással jó ütemben épül a gyorsinternet hazánkban

A Magyar Telekom és leányvállalatai a digitális hálózatok országos fejlesztésére kiírt pályázat első és második (Magyarország nyugati és keleti részét érintő) körének eredményeként 46 járásra vonatkozóan 12,2 milliárd forint európai uniós forrást nyertek el legalább 30 Mb/mp sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére. Emellett a vállalat folytatja tavaly megkezdett, önerős fejlesztéseit is, az idén további félmillió háztartás szélessávú lefedése a cél.

Újra megmérettetnek a fiatal vezetők

Az idén is kiírták „az év fiatal vezetője” díjért zajló megmérettetést. A tavaly első alkalommal meghirdetett pályázat minden várakozást felülmúló érdeklődés mellett zajlott, ezért a kiírók ezúttal is bizakodóak a pályázók egyre emelkedő számát illetően. Október végéig pályázhatnak a 40 évesnél fiatalabb vezetők a díjra, a szakemberzsűri ezután kezdi az értékelést.

Magyarország a gyerekek szemével

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány és a GfK Hungária közös, feltáró kutatásában 10–18 év közöttiek mondták el véleményüket arról, hogy szerintük mitől gyerekbarát egy település. A beszélgetéseken kiderült, hogy az egyik különösen fontos érték számukra a biztonság. A másik megállapítás: a tágabb környezetüket, településüket érintő kérdésekben nincs beleszólásuk az őket érintő döntésekbe. 

A tevékeny időskor megelőzi a szellemi kiszáradást

Az Európai Munkásvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) adatai szerint a demográfiai változásoknak köszönhetően 2030-ra Európában minden harmadik aktív munkavállaló az 55–64 éves korosztályból fog kikerülni. Az időskori munkavállalás azonban amellett, hogy elkerülhetetlen a mai modern társadalom gazdasági fenntarthatóságához, hozzájárulhat a teljesebb időskorhoz, csökkentheti a depresszió, az időskori demencia előfordulását. Az ENSZ WEgészségügyi Világszervezetének (WHO) adatai szerint 2000-ben a 60 évesnél idősebbek száma 605 millió volt; 2050-re három és félszeresére – Kína, az USA, Oroszország és Japán mai lakosságszámával megegyező – mintegy kétmilliárdra fog duzzadni.

Mobilszolgáltató lesz a DIGI – fekvencia-pályázati eredményhirdetés

Ma hirdette ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a 3400–3800 MHz-es frekvenciasávban elnyerhető frekvenciahasználati jogosultságok megszerzését célzó árverési eljárásban nyertes vállalatokat. A felső sávban nyertes DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft., valamint az alsó sávban nyertes Vodafone Magyarország Zrt. együttesen 896,6 millió forintot ajánlott, összesen tíz felhasználói alapblokkra a 3400–3800 MHz-es frekvenciasáv hasznosításáért.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >