Címke: pályázat

Európaiak vagyunk – verseny „A virágos Magyarországért”

Kereken tíz hete van azoknak a településeknek – városoknak, falvaknak, sőt fővárosi kerületeknek is – amelyek nevezni-pályázni szeretnének az idei „A virágos Magyarországért” versenyre. A hazai és nemzetközi zsűri által a legjobbnak minősítettek tovább jutnak az alapításának az idén 50. évfordulóját ünneplő Európai Virágos... 

Kevesen jelentkeznek az álláshirdetésekre – a személyzeti munka is építkezés

Folyamatosan csökken az új állásokra pályázók száma az utóbbi években. Miközben növekszik a meghirdetett munkahelyek száma, aközben – a JobGroup Magyarország felmérése szerint – öt év alatt átlagosan ötödére zsugorodott a többnyire felsőfokú végzettséget kívánó állásokra jelentkezők száma. Az okok: a gazdaság stagnálása, a vállalatok gyengélkedő vonzereje, az alternatív munkaerő-keresési módszerek terjedése, valamint a külföldre vándorlás és a munkaerőpiac kiszáradása. Hosszú távon a cégek fejlődését hátráltathatják a jelentkezők csekély száma miatti betöltetlen állások.

EU-pénzből innovációs forrás informatikai vállalkozásoknak

Európai uniós pályázati forrásból egymilliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre 2015-re informatikai témájú kutatási, fejlesztési és innovációs kezdeményezésekben érdekelt vállalkozásoknak a GOP pályázati felhíváson keresztül – írja közleményében az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ).

Bécs mozgásban: hároméves a mobilitási ügynökség

Az életminőség tekintetében Bécs évről-évre jól szerepel a felmérésekben, a városi mobilitás kérdéseivel pedig külön ügynökség foglalkozik. „Bécs mozgásban” címmel most fotópályázatot írtak ki azoknak, akik a téli hónapokat is aktívan töltik a szabadban; 2015 a gyaloglás éve az osztrák fővárosban. (Képek: Sebastian Philipp)

Európai Ifjúsági Károly-díj: nevezés február 23-ig

A 16–30 év közöttiek február 23-ig pályázhatnak dolgozataikkal, ötleteikkel, kezdeményezéseikkel az Európai Ifjúsági Károly-díjra. A győztesek pénzjutalomban részesülhetnek, és ellátogathatnak Aachenbe, valamint az Európai Parlamentbe is. A tavalyi győztes Our Europe dán csapat egy éven át 24 európai ország fiataljait kereste fel otthonában.

InnoMax: minden hazai vállalkozásnak – InnoSchool: minden iskolának

Minden eddiginél több kategóriában lehet pályázni az idén az Invitel InnoMax Díjára. Az idei nagy újdonság, hogy nem csupán az Invitel ügyfelei, hanem bármely hazai vállalat megmérettetheti magát az innovációs seregszemlén. Nem pusztán már megvalósult munkákkal, hanem projektötletekkel is lehet nevezni az InnoMax Business díjra.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >