Címke: pályázat

3D-nyomtatók ajándékba – 11 iskolában elkezdődött a jövő

Csaknem tucatnyi oktatási intézmény gazdagodott a napokban egy-egy Makerbot Replicator márkájú 3D-nyomtatóval. A nagyvonalú ajándékozást pályázat előzte meg, amelyet a FreeDee Printing Solutions és a MakerBot közösen írt ki: aMakerBot a tanteremben elnevezésű kampányra több mint négyszáz iskola jelentkezett – az általánostól a felsőoktatásiig.

Objektív mérce: pályázat termék-nagydíjra

Ma délelőtt a 19. alkalommal hirdették meg a magyar termék nagydíj pályázatot, hazánk legrangosabb minősítőjét. Olyan gazdasági társaságok, szervezetek jelentkezhetnek áruikkal és szolgáltatásaikkal, amelyek elkötelezettek a magas minőség, az innováció, a fogyasztóközpontúság, az érték iránt.

Mit tanítsanak az iskolában? Kétszázmilliós akadémiai pályázat

Mi számít korszerű tudásnak a 21. század elején, és hogyan kell érdekesen, hatékonyan átadni a diákoknak? A Magyar Tudományos Akadémia négyéves, 200 millió forintos kutatási programba kezd az iskolai szakmódszertan tudományos megalapozására. Az Akadémia olyan kutatásokat támogat, amelyek tudományos igénnyel alapoznak meg komplex tanítási módszereket.

Ismét tehetségeket keres a MOL-csoport

Két, díjnyertes tehetségkereső programját – a Growwwt és a Freshhht – is ajánlja a MOL-csoport azzal a céllal, hogy megtalálja és alkalmazza a fiatal tehetségeket – jelentette be a társaság. A pályakezdőknek szánt Growww-program kivételes lehetőséget nyújt a fiataloknak: nemzetközi karriert kezdhetnek és...

Nagy változások, átalakulás az álláspiacon

Most már egyértelműen kijelenthető: elmúltak azok az idők, amikor a cégek kedvükre szemezgethettek a jelöltek között. Eljött az „álláskirályok kora”, amikor a keresett végzettségűek kedvükre válogathatnak az álláslehetőségekből. Egy jelenleg is munkában álló szoftverfejlesztő heti átlagban 4 új állásajánlatot kap – jövőre talán még ennél is többet.

Digitális Magyarország, Nyíregyháza: ingyen notesz- és táblagépek rászorulóknak

Nyíregyházán ma megnyílt a „Digitális Magyarország” programiroda, egyúttal elkezdődtek az előkészületek a lakossági eszközosztási pályázatra: 5000 notesz- és 1000 tábla-számítógépet igényelhetnek ingyen a megyeszékhelyen és a járásban élők. A Magyar Telekom költségén az év végéig Nyíregyháza minden háztartása számára elérhetővé válik a 30 Mbit/mp sebességű, internet. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >