Címke: pályázat

Az Európai Unió ezt is kifizeti: javul az üzembiztonság

Tovább javulhat a menetrend szerinti közlekedés és az üzembiztonság a GYSEV Zrt. hálózatán. A vasúttársaság nyertes pályázatának köszönhetően teljes körűen korszerűsíti a Sopron-Nyugat vontatási transzformátor-alállomást, amely fontos eleme a vasúttársaság villamosenergia-ellátó rendszerének.

Már lehet szavazni „az év praxisa” orvosaira

A zsűri a 170 érvényes pályázatból kijelölte a legjobb 10-10 hazai és határon túli orvos történetét. Közülük lehet kiválasztani a szavazással legeslegjobbakat. Tavaly október 20-án hirdették meg negyedszer „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázatot.

Ericsson-díj: keresik az ország legjobb matematika-, fizikatanárait

Április 1-jéig várják az ajánlásokat az Ericsson-díjra. A 250 ezer forinttal járó díjat az Ericsson Magyarország a matematikát és fizikát oktató pedagógusok munkájának elismerésére alapította 1999-ben. Az azóta eltelt 15 év alatt összesen 178 matematika- és fizikatanár részesült az elismerésben.

Az év praxisa a Kárpát-medencében

Finiséhez érkezett a háziorvosok és a nővérek presztízsét erősítő „Az év praxisa a Kárpát-medencében” című pályázat, amelyet az Országos Alapellátási Intézet negyedszer írt ki. Március 10-ig, ajánlhatják pácienseik a zsűri tagjainak figyelmébe háziorvosukat.

Lőrincze Lajos iskolai könyvtárbővítési pályázat

Egy reprezentatív felmérés eredménye azt mutatja, hogy a hazai iskolai könyvtárak többségében csak több évtizedes, elavult magyar szótárak találhatók. Ezek a régi, korszerűtlen szótárak nem tükrözik szókincsében gyorsan változó nyelvünk mai állapotát, alkalmatlanok az anyanyelvi kompetencia hatékony fejlesztésére.

Uniós pénzből fölújították Szigliget várát

Az új évre befejeződött a szigligeti műemlék vár rekonstrukciója és turisztikai fejlesztése, ezért a kulturális és örökségturizmus új célpontja lehet. Szigliget Község Önkormányzata az Európai Unió támogatásából az Új Széchenyi Terv pályázatán elnyert jó 300 millió forintból hajtotta végre a látványos felújítást.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >