17. AV Trend & Hifi Show

Címke: pályázat

Mi volt itt a Naprendszer előtt?

A tudományos alapkutatás „olimpiai aranyérmét” nyerte egy magyar csillagászcsoport, amelynek vezetője egy olasz kutatónő. Az MTA CSFK Csillagászati Intézetében arra keresik majd a választ, hogy a Földnek is otthont adó Naprendszer általános csillagrendszer-e a galaxisban, vagy ritka kivétel.

Magyar innovációs nagydíj-pályázat – huszonötödször

Kiírta a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj-pályázatot a Magyar Innovációs Alapítvány együttműködő partnereivel közösen, a díjjal hagyományosan az év legrangosabb műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítményét ismerik el – jelentette be Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) alapító elnöke csütörtökön Budapesten, a Magyar Innovációs Klub rendezvényén.

Tekintélyelvű vezetők kezébe adták a hatalmat az elégedetlen polgárok

Nem jutottak egyezségre az uniós országok belügyminiszterei, egyelőre távolinak látszik a kompromisszum a bevándorlás ügyében – jelentette a Reuters. Időnként igen heves vita zajlott Brüsszelben, miután a soros szlovák elnökség előterjesztette javaslatát a közös menedékrendszer megújítására. A magyarok, a lengyelek és a szlovákok elutasítják a 160 ezer ember áttelepítését előirányzó megállapodást. A másik oldalon a németek, a svédek, olaszok és máltaiak a kötelező kvóták mellett vannak.

A fogyatékos állampolgárokra szánt pénzek pazarlására biztat kormány?

Szakmai hibákkal teli pályázati kiírást hirdetett meg a kormány, ami 35 milliárd forintnyi uniós forrás felhasználásával a tömegintézetekben élő fogyatékos embereket közösségi lakhatási formákhoz juttatná. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint a pályázati kiírás elfogadhatatlan, és brutális pazarlásra ösztönzi majd a pályázókat.


Európai uniós támogatással jó ütemben épül a gyorsinternet hazánkban

A Magyar Telekom és leányvállalatai a digitális hálózatok országos fejlesztésére kiírt pályázat első és második (Magyarország nyugati és keleti részét érintő) körének eredményeként 46 járásra vonatkozóan 12,2 milliárd forint európai uniós forrást nyertek el legalább 30 Mb/mp sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére. Emellett a vállalat folytatja tavaly megkezdett, önerős fejlesztéseit is, az idén további félmillió háztartás szélessávú lefedése a cél.

Újra megmérettetnek a fiatal vezetők

Az idén is kiírták „az év fiatal vezetője” díjért zajló megmérettetést. A tavaly első alkalommal meghirdetett pályázat minden várakozást felülmúló érdeklődés mellett zajlott, ezért a kiírók ezúttal is bizakodóak a pályázók egyre emelkedő számát illetően. Október végéig pályázhatnak a 40 évesnél fiatalabb vezetők a díjra, a szakemberzsűri ezután kezdi az értékelést.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >