Címke: pályázat

Nagy változások, átalakulás az álláspiacon

Most már egyértelműen kijelenthető: elmúltak azok az idők, amikor a cégek kedvükre szemezgethettek a jelöltek között. Eljött az „álláskirályok kora”, amikor a keresett végzettségűek kedvükre válogathatnak az álláslehetőségekből. Egy jelenleg is munkában álló szoftverfejlesztő heti átlagban 4 új állásajánlatot kap – jövőre talán még ennél is többet.

Digitális Magyarország, Nyíregyháza: ingyen notesz- és táblagépek rászorulóknak

Nyíregyházán ma megnyílt a „Digitális Magyarország” programiroda, egyúttal elkezdődtek az előkészületek a lakossági eszközosztási pályázatra: 5000 notesz- és 1000 tábla-számítógépet igényelhetnek ingyen a megyeszékhelyen és a járásban élők. A Magyar Telekom költségén az év végéig Nyíregyháza minden háztartása számára elérhetővé válik a 30 Mbit/mp sebességű, internet. 

Pályázható a Budapest 88,8 MHz körzeti frekvencia

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén véglegesítette a Budapest 88,8 MHz rádiós frekvenciára szóló pályázati felhívást, négy rádiót figyelmeztetett a műsor-kvótaarányok megtartására, döntött helyi és körzeti rádiós frekvencia-pályázatokra beérkezett ajánlatok alaki vizsgálatáról, valamint bírságokat is kiszabott túl sok bűnügyi hír és a megengedettnél hangosabb reklámok miatt.

Magyar termékek: nagydíjeső

Ötvennégy cég 57 pályázata nyerte el 21 kategóriában az idei Magyar Termék Nagydíjat, az elismerést és a különdíjakat ma adták át az Országházában. A bírált pályaművek négyötöde nyert. A mostani díjazottakkal együtt 1998–2015 között 543-ra emelkedett a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegyet használók száma.

Kiállításra szánt fényképek – nyomtatóból

Egy fotókiállítás előkészületeibe avatta be ma a magyar Canon az újságírókat: a Sziget-fesztivál alkalmából meghirdetett fotópályázatának nyertesei, Dobák Balázs, Fellner Felícia és Majchrics Lili Hanna legjobb felvételeit állítják ki szeptember 17-éig a budai Kelet kávézóban. A tárlat érdekessége, hogy a fotókat nem professzionális, digitális, tükörreflexes, hanem a legújabb Canon PowerShot G3 X típusú kompakt géppel készítették, ám ez a 20,2 megapixel felbontású fotók minőségén egyáltalán nem vehető észre. (Foto: Dobák Balázs.)

Erasmus: korlátlan lehetőségek fiatal vállalkozóknak

Akár fél éven át építheti nemzetközi üzleti kapcsolatait az az új magyar vállalkozó, aki részt vesz az Erasmus fiatal vállalkozóknak szóló programjában. Az újdonsültek tudást és szakmai ötleteket gyűjtenek és cserélnek egy tapasztalt vállalkozónál, akinél tartózkodnak, és akivel együttműködnek az Európai Bizottság által meghirdetett programban.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >