Címke: pályázat

Magyarország a gyerekek szemével

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány és a GfK Hungária közös, feltáró kutatásában 10–18 év közöttiek mondták el véleményüket arról, hogy szerintük mitől gyerekbarát egy település. A beszélgetéseken kiderült, hogy az egyik különösen fontos érték számukra a biztonság. A másik megállapítás: a tágabb környezetüket, településüket érintő kérdésekben nincs beleszólásuk az őket érintő döntésekbe. 

A tevékeny időskor megelőzi a szellemi kiszáradást

Az Európai Munkásvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) adatai szerint a demográfiai változásoknak köszönhetően 2030-ra Európában minden harmadik aktív munkavállaló az 55–64 éves korosztályból fog kikerülni. Az időskori munkavállalás azonban amellett, hogy elkerülhetetlen a mai modern társadalom gazdasági fenntarthatóságához, hozzájárulhat a teljesebb időskorhoz, csökkentheti a depresszió, az időskori demencia előfordulását. Az ENSZ WEgészségügyi Világszervezetének (WHO) adatai szerint 2000-ben a 60 évesnél idősebbek száma 605 millió volt; 2050-re három és félszeresére – Kína, az USA, Oroszország és Japán mai lakosságszámával megegyező – mintegy kétmilliárdra fog duzzadni.

Mobilszolgáltató lesz a DIGI – fekvencia-pályázati eredményhirdetés

Ma hirdette ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a 3400–3800 MHz-es frekvenciasávban elnyerhető frekvenciahasználati jogosultságok megszerzését célzó árverési eljárásban nyertes vállalatokat. A felső sávban nyertes DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft., valamint az alsó sávban nyertes Vodafone Magyarország Zrt. együttesen 896,6 millió forintot ajánlott, összesen tíz felhasználói alapblokkra a 3400–3800 MHz-es frekvenciasáv hasznosításáért.

Vinnék, mint a csokoládét – iskolák százai pályáznak 3D-nyomtatókra

Három évvel ezelőtt így írt az Infovilág – a hiteles hírportál: „A 3D nyomtatók elterjedésével elérkezett a harmadik ipari forradalom. Ezeknek az eszközöknek a segítségével ugyanis már otthon is könnyen készíthetünk egyedi, személyre szabott tárgyakat. A Simó György vezette FreeDee Printing Solutions cég arra vállalkozik, hogy mindenki számára elérhetővé tegye az új és izgalmas technológiát…”

3D-nyomtatók ajándékba – 11 iskolában elkezdődött a jövő

Csaknem tucatnyi oktatási intézmény gazdagodott a napokban egy-egy Makerbot Replicator márkájú 3D-nyomtatóval. A nagyvonalú ajándékozást pályázat előzte meg, amelyet a FreeDee Printing Solutions és a MakerBot közösen írt ki: aMakerBot a tanteremben elnevezésű kampányra több mint négyszáz iskola jelentkezett – az általánostól a felsőoktatásiig.

Objektív mérce: pályázat termék-nagydíjra

Ma délelőtt a 19. alkalommal hirdették meg a magyar termék nagydíj pályázatot, hazánk legrangosabb minősítőjét. Olyan gazdasági társaságok, szervezetek jelentkezhetnek áruikkal és szolgáltatásaikkal, amelyek elkötelezettek a magas minőség, az innováció, a fogyasztóközpontúság, az érték iránt.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >