ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: párt

Megvert menekültekkel szelfiznek a magyar határőrök

Visszautasítja a Momentum a bal–jobb oldali politikai megosztottságot és értékalapú politikát teremtve alakít ki új ideológiát – ezt Fekete-Győr András mondta el az AP hírügynökségnek, amit a többi között a Washington Post is idéz abból az alkalomból, hogy a hétvégén a párttá alakulás mellett döntött a tagság. – Megvert menekültekkel készítenek szelfiket a magyar határőrök címmel közölt cikket a brit The Independent. A téma egyébként végigfutott számos sajtófelületen a címe miatt is. Lizzie Dearden helyszíni riportot készített Shahid Khan afgán menekülttel, de rajta kívül mások is hasonló történeteket mondtak el neki.

Bajnai: rövidesen párttá alakul az Együtt 2014

Bajnai Gordon szerint az érdemi támogatottságú ellenzéki erőknek 6–8 hónappal a parlamenti választás előtt, azaz az ősz elejére meg kell állapodniuk a jó kormányzáshoz szükséges programról és a közös jelöltállításról. A Haza és Haladás Egyesület elnöke az MTI-nek adott interjúban elmondta: szervezetépítésbe kezdenek, hogy minél nagyobb súllyal vehessenek részt az ellenzéki együttműködésben, az Együtt 2014 pedig várhatóan a következő hónapokban párttá alakul.

Az újságíró archívumából: Nyíltan a zárt célú telefon-hálózatokról (Szerző: Kulcsár László) Ha időnként úgy vélné az olvasó, hogy valami nincs rendben az évszámokkal, szíveskedjék figyelembe venni, hogy az alábbi írás (és vélhetően még jó néhány a következő hetekben, hónapokban) a krónikás magán-archívumából származik. Évfordulós eseményekhez kötődő vagy éppen akkor, húsz esztendővel ezelőtt különösen időszerű témákat válogatott ki újra közlés – és ismeretterjesztés – céljából. Ez alkalommal a húsz évvel ezelőtt különösen elmaradott állapotú magyar távközlés megújításának szükségességére utalással mutatta be az akkor már évtizedek óta működött, titkok és mendemondák övezte K- és MK-vonalként emlegetett, zárt célú hálózatokat. Az interjú a Magyar Hírlap 1989. március 3-i számában jelent meg. Fogadja érdeklődéssel, kedves olvasó!