ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: pénzhiány

Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba

Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.

Orbán a nemzetközi bírálatok ellenére az intézményesített idegengyűlölet politikáját folytatja

Élesen bírálja Magyarország menekültellenes politikáját az Európa Tanács emberi jogi biztosa, kiemelve, hogy Orbán Viktor a nemzetközi bírálatok ellenére az intézményesített idegengyűlölet politikáját folytatja. A The New York Timesban megjelent levelében Nils Muisnieks hangsúlyozza: abban immár nincs semmi új, hogy a magyar kormány feladja az emberi jogok védelmét és a jogállamot. Hiszen ez történt a média, az igazságszolgáltatás függetlensége, valamint a civil szervezetek esetében, de a legjobban a migrációnál érhető tetten.

Szárnya szegett Sólyom? – Nincs befektető, nem fizettek bért

A Sólyom Airways-t tulajdonló Sólyom Holding tulajdonos-ügyvezetője csütörtök délután közölte a cég 73 dolgozójával, hogy a potenciális befektetővel folytatott tárgyalások elakadtak, a cégnek pedig nincs pénze – értesült az atv.hu. A portál úgy tudja, hogy a Sólyom Airways eddig a Lucsik János által befizetett tagi kölcsönökből finanszírozta kiadásait; az összeg mintegy 120 millió forint.

Túlbonyolított és szegényes a magyar iskolatej-program

Az iskolatej-program alapján ma az iskoláskorúaknak alig tizede kap naponta ingyen egy pohár tejet. A többi gyermek nem élvezheti az iskolatej által nyújtott táplálkozási és élettani előnyöket, mert oktatási intézményük nem vesz részt az egyelőre gyakorlatilag kihasználatlan programban.

Ahány főnök, annyi cél – utasbarát és biztonságos szolgáltatásra törekszik a vasút

MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága közleményt juttatott el az Infovilág szerkesztőségébe, amelyben egy minapi  újságcikkben megjelentekre reagál az utazóközönség helyes és szakszerű tájékoztatása céljából.