ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: paksi atomerőmű

Paks: a magyar–orosz megállapodás kiszolgáltatottá teszi hazánkat

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, január végén, 1503 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a paksi atomerőmű esetleges bővítésének megítélését. A megkérdezettek többsége szerint a beruházás költséges, túlzott méretű adósság az ország számára. A válaszadók többsége szerint a megállapodás Oroszországgal kiszolgáltatottá teszi Magyarországot.

Paksi tétlen nézelődés

Nem kötelező letenni a voksát se pro, se kontra annak, aki elmegy Paksra, és megnézi az erőművet, meg a látogatóközpontban az atomenergia kutatásának és felhasználásának történetét. De akik írnak róla, azoknak különösen hasznos, ha látják is az erőművet. A MÚOSZ külpolitikai szakosztálya újságíróknak szervezett utat Paksra.

Energiafutam a mostaninál tisztább, élhetőbb jövőért

A találékony versenyzők saját maguk építették meg vagy építették át azt a járgányt, amellyel a hét végén odaállnak a rajtvonalhoz. A Lánchíd pesti oldalán, a fővárosi Széchenyi téren tartják szombaton az elektromos árammal, hidrogénnel, napenergiával, sűrített levegővel, sőt emberi erővel működő járművek versenyét – a Magyar Villamos Művek rendezésében.

Még tehetünk a paksi paktum elkerüléséért

Greenpeace-aktivisták ma reggel óriási atomjellé változtatták a budai Clark Ádám teret. Ezzel a látványos akcióval hívták fel a figyelmet arra, hogy a környezetvédelmi és gazdasági szempontból is elfogadhatatlan paksi bővítés folyamatát meg kell állítani.

Putyin–Orbán-paktum: unokáink is fizetni fogják a paksi bővítést

A Greenpeace szerint a kedden bejelentett, együttműködési megállapodás Magyarország és az Oroszországi Föderáció között a Paksi Atomerőmű bővítéséről a következő legalább hetven évre rossz irányba tereli és bebetonozza hazánk energiapolitikáját. "A kormányfőnek nincs joga ahhoz, hogy ebben az óriási horderejű kérdésben egyik napról a másikra, érdemi vita nélkül döntsön."

Harmadszor is győzött a tiszta energia

Kilenc kategóriában, több mint 50 alternatív hajtású, környezetbarát jármű versenyzett az MVM energiafutamon Budapest szívében, a Lánchíd pesti hídfőjénél. Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. ezzel a különleges, sok ezer nézőt, szurkolót vonzó rendezvénnyel harmadszor az idén hívta fel a közönség figyelmét az üvegházhatású gázok kibocsátása nélküli energiatermelés és felhasználás fontosságára.


1 2   >