ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: passzívház

Önkormányzati passzívház EU-pénzből Bécsben

Az osztrák főváros történelmében először, uniós pályázat alapján, passzívház-szabványok szerint újítanak fel egy önkormányzati lakóépületet Bécsben. Ha minden a tervek szerint alakul, 90 százalékkal csökkenhet a fűtési energiaigénye. Az öt évig tartó korszerűsítésben részt vesz még öt bécsi, nem önkormányzati tulajdonú társasház is.

Az ország első, 100 lakásos passzívháza épül Angyalföldön

A tervezett szerint, ütemesen halad a XIII. Kerületi Önkormányzat egyedülálló beruházása, a 100 lakásos passzívház építése. Az alapkőletétel óta eltelt egy hónap alatt az A-épület három szintje készült el, megépítették a B-épület alaplemezét és a pince falát, megkezdődtek a C-épület földmunkái. Előreláthatólag jövő áprilisra elkészül a 100 lakásos passzívház.

Egyedülálló vállalkozás: 100 lakásos passzívházat épít a XIII. kerületi önkormányzat

A budapesti, XIII. kerületi Jász utca 91. szám alatt 100 lakásos bérház megépítéséről döntött a városrész képviselő-testülete. A nettó 2,2 milliárd forint értékű beruházást teljes egészében az önkormányzat finanszírozza. A munka befejezése jövő április végére várható, a kivitelező a Magyar Építő Zrt. A lakásokat pályázat útján bérlakásként fogja hasznosítani az önkormányzat. Az önkormányzat legújabb vállalkozása úttörőnek számít a budapesti, a magyar, sőt kelet-európai lakáspiacon is.

Az építőanyagtól a tervezésig – nulla fogyasztású passzívház – szakmai fórum és kiállítás a Hungexpón

Április 10-én nyit és 14-ig várja a látogatókat a Construma. Bár a rendezvény neve ismerősen cseng, most kicsit más lesz a hagyományosnál. A budapesti vásárvárosban ugyanis az idén nagy súlyt fektetnek arra, hogy ne csupán vásári forgatagot kínáljanak, hanem minél több építész, tervező jöjjön el a kiállításra. Az új Construma Csoport reményei szerint több ezer építész is kilátogat Kőbányára, hogy találkozzék a gyártókkal és részt vegyen a szakmai tanácskozásokon.

Greenexpo: középpontban a passzívházak

Hetedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Greenexpo kiállítást. A háromnapos rendezvény március 22-24-ig látogatható a Papp László Budapest Sportarénában. A lakosságnak szóló zöldéletmód-kiállítás a mindennapokban megvalósítható környezetvédelem, energiatakarékosság és újra hasznosítás témakörében fellelhető termékeket, megoldásokat mutatja be.

Csillapítsa kertvágyát! – tavaszt ígérő Gardenexpo

Ma és egész hétvégén várja a látogatókat Magyarország legnagyobb kertiéletmód-kiállítása a Papp László Budapest Sportarénában. A ma nyílt bemutató, a Gardenexpo honlapján ígért megannyi, kertre kész ötlettel, rengeteg újdonsággal, díjnyertes bemutatókerttel testközelben találkozhat a látogató.


1 2   >