Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: per

Törvényesített korrupció – a letelepedési államkötvény, mint állatorvosi ló

A Transparency International Magyarország pereket indít az Orbán-kormány ellen – számon kérendő a jogállamiság megsértését. Hiszen a hatályos alaptörvény is jogsértőnek tartja, ha a közpénzek felhasználása nem átlátható módon történik. Márpedig a letelepedési államkötvények átláthatatlanul működő kereskedő cégeket gazdagítanak – hangzott el egy mai tájékoztatón.

Paks–2 a nemzetközi sajtó vezető híreiben az EU-áldás után

Az Európai Unió elhárította az utolsó akadályt a Paks II. beruházása elől, amit a magyar kormány az „évszázad nagy üzletének” nevez – fogalmaz tudósításában az amerikai Bloomberg hírügynökség. A magyar kormány olyan ígéretet tett, hogy az állami finanszírozás mellett ügyel majd a versenytorzító intézkedések minimalizálására az energetikai piacon. A World Nuclear News (atomenergetikai hírek a világból) ezt még kiegészíti azzal, hogy az uniós jogszabályok szabad kezet adnak a tagállamoknak abban, hogy maguk határozzák meg, milyen forrásból és milyen arányban fedezik energiaszükségletüket.

Vodafone–Magyar Telekom: perek oda-vissza

A Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a Vodafone beadványa nyomán február 9-én, csütörtökön felfüggesztette a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) döntésének végrehajtását – jelentette be Király István a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese. A Vodafone a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF) kizáró döntését helybenhagyó KDB-döntést, az illetékes Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon támadta meg és kérte, hogy a bíróság a saját döntésééig függessze fel a döntés végrehajtását, amiről a bíróság most döntött, felfüggesztve a Vodafone-t kizáró döntés végrehajtását.

Beperelte Magyarországot a Bizottság a tőke szabad mozgásának akadályozásáért

Az Európai Bizottság úgy határozott, hogy keresetet indít az Európai Unió Bíróságán Magyarországgal szemben a határokon átnyúló tevékenységet folytató befektetők mezőgazdasági földterületek használatára vonatkozó jogaival kapcsolatos uniós szabályok meg nem tartása miatt – közölte lapunkkal az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete.

Ítélet a Klubrádió perében – nemzetközi sajtóvisszhang

"A Fővárosi Ítélőtábla álláspontja szerint a médiahasználati és frekvenciadíj tekintetében kár érte a Klubrádiót a Médiatanács késedelmes magatartása miatt, ezért 103 millió forint kártérítést ítélt meg a rádiónak. A Klubrádió személyiségi jogának folyamatos megsértése miatt pedig 5 millió forint nem vagyoni kártérítésre vagyunk jogosultak.

Mozdulnak a civilek: antidiszkriminációs per Miskolc vezetése ellen

Miskolc város vezetése az utóbbi években nyíltan cigányellenes politikát folytat. Állandóvá váltak a diszkriminatív intézkedések és az ellenséges, megbélyegző kommunikáció a romákkal szemben. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) emiatt pert indított az önkormányzat, a polgármesteri hivatal és az önkormányzati rendészeti szerv ellen.


1 2 3 4 5 6   >