ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: per

Kevesen, helytelenül, megtámadható módon végrendelkeznek

Tízedével nőtt tavaly a hivatalosan bejegyzett végintézkedések száma a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) nyilvántartása szerint, de százból még mindig csak négyen készítenek végrendeletet. Nagy gond, hogy fiókok százezreiben lapuló végrendeleteket egyáltalán nem látta közjegyző vagy öröklési ügyekben jártas jogász, ezért több, mint kétséges, hogy megfelelnek-e a törvényi elvárásoknak, ha egyáltalán előveszik őket a hagyatéki eljáráskor. A fővárosban 100-ból több mint 90 esetben szinte biztosan megtámadják az érvénytelen vagy formailag hibás végrendeletet, vidéken ez az arány alacsonyabb.

Törvényesített korrupció – a letelepedési államkötvény, mint állatorvosi ló

A Transparency International Magyarország pereket indít az Orbán-kormány ellen – számon kérendő a jogállamiság megsértését. Hiszen a hatályos alaptörvény is jogsértőnek tartja, ha a közpénzek felhasználása nem átlátható módon történik. Márpedig a letelepedési államkötvények átláthatatlanul működő kereskedő cégeket gazdagítanak – hangzott el egy mai tájékoztatón.

Paks–2 a nemzetközi sajtó vezető híreiben az EU-áldás után

Az Európai Unió elhárította az utolsó akadályt a Paks II. beruházása elől, amit a magyar kormány az „évszázad nagy üzletének” nevez – fogalmaz tudósításában az amerikai Bloomberg hírügynökség. A magyar kormány olyan ígéretet tett, hogy az állami finanszírozás mellett ügyel majd a versenytorzító intézkedések minimalizálására az energetikai piacon. A World Nuclear News (atomenergetikai hírek a világból) ezt még kiegészíti azzal, hogy az uniós jogszabályok szabad kezet adnak a tagállamoknak abban, hogy maguk határozzák meg, milyen forrásból és milyen arányban fedezik energiaszükségletüket.

Vodafone–Magyar Telekom: perek oda-vissza

A Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a Vodafone beadványa nyomán február 9-én, csütörtökön felfüggesztette a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) döntésének végrehajtását – jelentette be Király István a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese. A Vodafone a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF) kizáró döntését helybenhagyó KDB-döntést, az illetékes Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon támadta meg és kérte, hogy a bíróság a saját döntésééig függessze fel a döntés végrehajtását, amiről a bíróság most döntött, felfüggesztve a Vodafone-t kizáró döntés végrehajtását.

Beperelte Magyarországot a Bizottság a tőke szabad mozgásának akadályozásáért

Az Európai Bizottság úgy határozott, hogy keresetet indít az Európai Unió Bíróságán Magyarországgal szemben a határokon átnyúló tevékenységet folytató befektetők mezőgazdasági földterületek használatára vonatkozó jogaival kapcsolatos uniós szabályok meg nem tartása miatt – közölte lapunkkal az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete.

Ítélet a Klubrádió perében – nemzetközi sajtóvisszhang

"A Fővárosi Ítélőtábla álláspontja szerint a médiahasználati és frekvenciadíj tekintetében kár érte a Klubrádiót a Médiatanács késedelmes magatartása miatt, ezért 103 millió forint kártérítést ítélt meg a rádiónak. A Klubrádió személyiségi jogának folyamatos megsértése miatt pedig 5 millió forint nem vagyoni kártérítésre vagyunk jogosultak.


1 2 3 4 5 6 7   >