ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: piac

Bombasztori a piacon

Várjuk, hogy történjen valami. Bombariadó, mondja a biztonsági őr, és húzza le a redőnyöket. Ő bent, mi az utcán várjuk, hogy történjék valami. A pavilonsor kihal, a pultokon gazda nélkül marad az áru. A kofák a kerítésen kívül aggódnak, az üresjárat nem hoz hasznot.

Százéves a bécsi Naschmarkt

Kétnapos, születésnapi bulival ünnepli századik születésnapját a bécsi Naschmarkt 2016. szeptember 2–3-án. Az osztrák főváros legismertebb és legkedveltebb piacán hetente 64 ezren fordulnak meg. A Naschmarkt ugyanaz a bécsieknek és vendégeiknek, mint a budapestieknek a Nagyvásárcsarnok.

Orbán és társai felszították a populizmust

A nehezén már túl vannak a magyar bankok és a piac legnagyobb szereplői, az idén várhatóan nyereségesek lesznek, most először azóta, hogy hat éve hatalomra került az Orbán-kormány – állapította meg a Reuters hírügynökség felmérése. A fordulatot azt teszi lehetővé, hogy enyhítettek a kemény bankadón, javul a gazdaság állapota és erős a kereslet a hitelek iránt. Az OTP, a KBC, az UniCredit, az Erste, a Raiffeisen és az MKB egyaránt pozitív eredményre számít. Pont az ellenkező kép igaz ugyanakkor Lengyelországra, ahol az új vezetés ugyanolyan pénzügypolitikát léptetett életbe, mint annak idején Orbán Viktor.

Behálózott kontinens: csökken az európai szabályozott piacok száma

Az Európai Bizottság ma a tagállamokkal egyetértésben úgy határozott, hogy – tekintettel a piaci és technológiai fejlődésre – két európai távközlési piacot ki kell vonni a szabályozás alól, és két másikat újra kell definiálni. Az intézkedések azonnali hatállyal alkalmazandók.

Illedelmes kapitalizmust! – az államosítás a korrupció és az eladósodás melegágya

Napjaink egyik mérvadó európai történész-közgazdásza, Sebastian Dullien (*1975) a termelés alapú társadalom helyreállításában látja az újabb válságok kialakulásának ellenszerét. Ami azonban a megvalósításhoz vezető utat illeti, az Európai Külpolitikai Tanács tagja (European Council of Foreign Relations), kiváló amerikai és német egyetemek vendég professzora, a Decent Capitalism (Tisztességes kapitalizmus) című bestseller társszerzője nem helyesli az újraállamosításokat, sőt a demokráciát fenyegető vírusnak nevezi azt az Alapblog.hu-nak adott interjúban. (A képen: Sebastian Dullien.)

Jócskán nőttek a mezőgazdasági termelői árak – méregdrága piacra számíthatunk az ősztől

Júliusban a növényi termékek ára az év eleje óta tartó csökkenés után 5,3%-kal emelkedett. Az élő állatok és állati termékek árai 9,3%-kal növekedtek, így összességében a mezőgazdasági termelői árak 6,6%-kal nőttek az előző év azonos időszakához képest. A zöldségfélék csoportjának termelőiár-indexe júliusban 23,2%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Júliusban a görögdinnye 49,5, az uborka 22%-kal drágult. Az élő állatok és állati termékek ára – a tavalyi 14,7%-os növekedés után – az idén további 12,5%-os emelkedést mutatott 2011 azonos időszakához mérten.


1 2 3 4   >