ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: pneumobil

Jól bírták szusszal a léghajtányok Egerben

Kilencedszer a hétvégén rendezték meg az egri Érsekkertben a léghajtányok nemzetközi versenyét, amelyen a hazaiakon kívül még öt ország 26 egyetemének 47 csapata vett részt. Az első vetélkedés 2007-ben még csak a Bosch Rexroth vállalatok házi versenyként szolgált.

Pneumobil száguld az egri esőben

Hetedszer május 16–17-én rendezték meg Egerben a léghajtányok nemzetközi versenyét, amelyen hat ország – köztük természetesen hazánk – 24 egyetemének 49 csapata vett részt. A versenyt a Bosch Rexroth kezdeményezték 2007-ben házi versenyként. Mára rangot európai megmérettetéssé bővült; mostanra csaknem megháromszorozódott a résztvevő csapatok száma.

Pneumobil-verseny: Forma 1-es csúcstechnológiát is kipróbálnak

A pneumobilok hatodik erőpróbáján az idén új versenyszám is debütál, hiszen az eddig megszokott kategóriák mellett ezúttal a Forma 1-es csapatoknál kulcsfontosságú, telemetrikus rendszert is kipróbálják a mérnökhallgatók. A pneumobil-verseny magyar találmány; népszerűségét a nevezett csapatok számán kívül mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a magyarországi konstrukciós megmérettetés mára Európa-szerte elismert bajnoksággá lépett elő.

címkék:  EgerForma-1Rexrothpneumobilszenzor
Pneumobil-verseny az egri Érsekkertben

rakétatechnológia és a hiperszonikus űrhajózás úttörőjeként számon tartott Kármán Tódor, a meghökkentés művésze Salvador Dalí, sőt a kalandorságáról híres Münchhausen báró is május 11-én született. Remény van arra, hogy az ezen az egri pneumobil-verseny is kellemes felfedezésekkel és eredeti ötletekkel fog szolgálni. Egy biztos: Egerben a verseny helyszínén, minden négyzetméterre jut majd egy mérnökhallgató.

Guiness-rekordra készülnek „a mérnökök játszóterén”

Az eddig már két alkalommal, nagy sikerrel megrendezett A mérnökök játszótere jövőre az eddigiekhez képest nagyobb szabású, országos méretű eseménysorozattá fejlődik. A mérnökhallgatói csapatoknak 2013 áprilisában ismét kiváló lehetőségük adódik tehetségük, kreativitásuk, innovációs gondolkodásuk megmutatására és megmérettetésére.

Nemzetközi pneumobil-verseny: tovább gyorsult a nagy földi légkörzés

Tavaszköszöntő fesztiválhangulat tette emlékezetessé a Rexroth ötödik, jubileumi pneumobil-versenyének döntőjét az egri Érsekkertben. A négy országból érkezett 41 csapat öt kategóriában mérte össze tudását a saját tervezésű és kivitelezésű, sűrített levegővel hajtott járművek hagyományos versenyén. A futamokon minden eddiginél kiegyensúlyozottabb mezőny találkozott, ami a viadal növekvő nemzetközi presztízsét bizonyítja. 


1 2   >