ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: politika

Ez ám a Lapzárta! – Kötetben a Népszabadság-sztori

Slussz van! – hangzott sok-sok évtizeden át a pesti szerkesztőségekben a visszafogottan ideges szerkesztői figyelmeztetés egy-egy, a kéziratával még bajlódó hírlapírónak. Igyekeznie kellett, a nyomdagép indítása nem várhatott az előírt percnél tovább, hiszen a lap nem késhette le az első éjszaka postavonatot sem, amelyik elvitte az ország távoli sarkában élő olvasóknak.

Orbán Viktornál a tények sohasem állhattak a politika útjában

A Human Rights Watch (HRW) nemzetközi emberejogi szervezet szakértője úgy látja, hogy a magyar népszavazást övező érzések jobban hathatnak az unióra és a menekültekre, mint maga az eredmény. Lydia Gall, a HRW kelet-európai és nyugat-balkáni kutatója  a Newsweekben emlékeztet arra, hogy a referendumot 4 hónapos gyűlöletkampány előzte meg, amire a magyar kormány átszámítva 16 millió eurót költött az adófizetők pénzéből. A közmédia ontotta az eltorzított tényeket és a nyílt hazugságokat. Mégsem győzött a hatalom, sokan nem voltak vevők a hivatalos érvekre. Ám Orbán Viktornál a tények sohasem állhattak a politika útjába, ezért most az „emberek akaratának megfelelően“ át akarja írni az alkotmányt.

Olimpia: nem is sport-, hanem hazárdjáték? – még inkább megosztja a nemzeteket

Fenntarthatóság, tisztaság, átláthatóság, újrahasznosíthatóság, megbízható terrorelhárítási, biztonsági rendszer – ezen követelményeknek csak olyan olimpiák képesek megfelelni, amelyeket NOB és a mögöttes üzleti lobbik háttérbe szorításával tartanak meg. Egyebek között ezt állítja az olimpiák „közgazdaság-tanára” szakosodott professzor, Andrew Zimbalist. A bostoni Smith College tanára, az olimpiák és a foci vb-k pénzügyi-gazdasági visszásságairól szóló Circus Maximus című közgazdasági bestseller szerzője kijelenti azt is, hogy a befektetők eddig mindig kénytelenek voltak előre borítékolni, beárazni az olimpiai rendezéshez kapcsolódó, az ingatlanpiacról kiinduló, majd a vendéglátó ország...

Változásokat az egészségügyben! – esélyek és egyenlőtlenségek

A magyar egészségügy állapotáról és az ellátáshoz hozzáférés egyenlőtlenségeiről rendezett szakpolitikai konferenciát a német Friedrich Ebert Alapítvány (FES) budapesti irodája és a Political Capital (PC) kutatóintézet. Az eszmecsere résztvevői az intézményrendszer sajátosságairól, az egészségügy finanszírozásról és a szükséges változtatásokról is szót ejtettek.

Politikai képmutatás: Orbán Kohlnál

Képmutatónak nevezi a Der Spiegel, hogy Orbán Viktor és előtte a Bild Zeitung főszerkesztője meglátogatta Helmut Kohlt és vele fényképezkedett. Egyiküket sem annyira a politikus iránt érzett szeretet vezérelte, hanem sokkal inkább az önimádat.nehéz ellenállni a csábításnak.

Davosi fórum: a negyedik ipari forradalom küszöbén

Itthon alig vesznek róla tudomást, de minden év elején egy hétig a világ figyelme Davosra összpontosul. A vendéglista idén is önmagáért beszélt: negyven állam- és kormányfő, tíz jegybanki vezér, sok száz kormánytag (köztük Joe Biden amerikai alelnök és John Kerry külügyminiszter), még több üzleti vezető a General Motorstól a Microsoftig.


1 2 3 4 5 6   >