ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: politikus

Torgyán és emlék

Otthonában, szűk családja körében vasárnap reggel 85. életévében elhunyt Torgyán József, a Független Kisgazdapárt volt elnöke, egykori földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter – közölte a család vasárnap az MTI-vel. Hangos tűzijátékoktól kísérve  bukkant fel a semmiből – pontosabban az ügyvédségből... (A képen a jegyzet szerzője.)

Október 23.: János nap

Nemrég, október 23. közelségét érezve, az ATV csatornáján Kádár János személyéről, örökségéről beszélgettek egykori tisztelői. A meghívottak közül hiányzott Berecz János (az archív képen). Lassan elfelejtjük… Berecz konokul következetes. Vállalva múltját, írásba is adja, hogy ő nem rendszerváltó. Egyszerű ibrányi parasztgyerekként őrzi korabeli reformelképzeléseit, és Kádár János emlékét. 

A hatalom mákonya – Csepeli György „tankönyve”

Leendő és jelenlegi politikusok bibliája lehetne „A hatalom anatómiája” című könyv, ám ők valószínűleg kézbe sem veszik a Kossuth Kiadó kötetét. Akik viszont elolvassák, olyan ismereteket szerezhetnek a társadalmi rendről, az emberi természetről, amelyek nélkülözhetetlenek mindennapjaink mélyebb megértéséhez.

Azok a kilencvenes évek - Horn Gyula 80: ecsetvonások egy portréhoz

A Kossuth Kiadó változatlan utánnyomással, ismételten megjelenteti Horn Gyula Azok a kilencvenes évek… című könyvét. A politikus, aki évek óta súlyos beteg, 1994. július 15–1998. július 6. között volt Magyarország miniszterelnöke, 2010-ig országgyűlési képviselő; holnap, július 5-én tölti be a nyolcvanadik életévét. Az 1999-ben írt, rendkívül érdekes és olvasmányos visszaemlékezésében a 20. század utolsó évtizedét tekinti át.

Ők aztán tudják: politikusok szerint a 4 fokos hőmérséklet-emelkedés sem veszélyes

Friss felmérés szerint az ausztrál politikusok elfogadják az éghajlatváltozás tényét, sokan azonban zavarban vannak a felmelegedés következményeit illetően. A szakértők szerint az átlagos hőmérséklet 2 fokos emelkedése is veszélyes, a politikusok 4 Celsius fokos változást sem tartanak veszélyesnek.