ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: puskás

Puskás Ferenc – Melbourne

A melbourne-i Olimpiai parkban 2017 februárjától áll Puskás Ferenc bronzszobra. A magyar futballcsillag az ötödik kontinensen is edzősködött, mégpedig egyhelyi görög csapat mestereként, annak nyomán, hogy a Panathinaikosszal még 1971-ben elérte a  BEK-döntőt.

Gólokra vár a mozdonyvezető

Két kerület foglya a Bozsik-stadion. Kispest, Pestszentlőrinc, temető, egyvágányú vasúti sín, és persze a hagyomány a bilincs, szorításukból nem szabadulhat a sporttelep. Jövőre lesz 80 éves, mindig toldozgatták, foltozgatták, mai szerkezetét 1955-ben alakították ki, akkor fogyott el a hely, tovább már nem lehetett terjeszkedni.

Filatelisták figyelmébe: Olimpiatörténeti bélyegblokk, Helsinki, 1952 Két esztendővel ezelőtt, november 13-án valósult meg a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Posta szándéka, egyben a bélyeggyűjtők álma is, hogy a nyári olimpiai játékok érmeseit bélyegblokk kibocsátásával köszöntse a posta. Az „Olimpiatörténet” feldolgozás kétévenként bővül és az idén a helsinki olimpia érmesei előtt tiszteleg.
Jó passzban van a Kossuth Kiadó: sorra jelenteti meg az eleve sikerre ítéltetett könyveket. A minap adtunk hírt az igazán népszerű és bizonnyal nagy keresletnek is örvendő „Olimpiai játékok – Athéntól Athénig 1896–2004” című, szerfölött gazdagon illusztrált, nagy alakú kötetről, és már itt az újabb, a Gazda István és Gervai András szerkesztésében (mindkettő a szerzők sorában is jelen van!)megjelent „Világhíres magyarok” ugyancsak sok, szép illusztrációval.