ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: radar

Bárki parkolóművész lehet

Parkoláskor gyakran érik zsebbe vágó kellemetlenségek az autósokat. Mind gyakrabban végződik a jármű szűk parkolóhelyekre „gyömöszölésének” kísérlete horpadásokkal és karcolásokkal. A múlt tíz évben harmadával nőtt a parkolások és a lassú manőverezések közben történt balesetek aránya.

Önjáró gokartok cirkáltak Budapesten – a miskolci ME-KART csapat a király

Kiélezett küzdelemmel zárult a Bosch által három évvel ezelőtt meghirdetett „Go-Kart, Go-Bosch!” verseny: nyolc felsőoktatási intézmény tíz csapata épített a Bosch termékeinek és újító technológiáinak felhasználásával intelligens gokartokat. Az önjáró gokartok királykategóriáját a miskolci ME-KART csapat nyerte meg. A csapatok ötletesen és professzionálisan valósították meg gokartjaikban a modern autók jövőbe mutató funkcionalitását. A Bosch rendezvénysorozata elérte a fő célját: felhívta a figyelmet a mérnökszakma és a gyakorlatra irányuló képzés fontosságára, arra, hogy miért jó mérnöknek lenni.

Go-Kart, Go-Bosch! – az intelligencia és a bátorság találkozása – nyílt nap a Boschnál

Élmény és innováció, intelligencia és bátorság találkoznak tíz elszánt csapat küzdelmében a Bosch campuson április 23-án. Ahogy a jó gokart-versenyzőkből felnőtt korukban kiváló pilóták lesznek, úgy a ma önjáró gokartot fejlesztő tehetségek egyszer igazi önvezető járműveket fejleszthetnek majd.

Fesztivál-hangulatú mérnökviadal – okos gokartok az arénában

Go-kart, Go-Bosch! címmel a Papp László Budapest Sportarénában rendezett versenyt a Bosch; a hazai műszaki képzés legjobb diákjai mérték össze tudásukat. A fesztivál-hangulatú rendezvényen nyolc magyar felsőoktatási intézmény tíz mérnökcsapata versenyzett: önjáró gokartokat kellett építeniük, amelyek „saját eszük szerint” parkolnak, emellett fúrógépből kellett önindítót, fűnyíróból pedig hibridhajtást készíteniük.

Találkozás fegyverkereskedőkkel: Carl Gustav, Giraffe, Arthur

Ilyen sem fordult még elő az Infovilág másfél évtizedes történetében: fegyverkereskedők hívták tájékoztatóra a szerkesztőséget. Ámulhattunk azon, hogy micsoda pontossággal működik a Carl Gustaf-M4, ez a hordozható, többfunkciós fegyverrendszer, és mekkora pusztítást képes okozni, attól függően, hogy milyen töltényt helyeznek a csövébe. És rácsodálkozhattunk a legújabb Giraffe-okra, amelyek legföljebb annyiban hasonlítanak a szavannákon sétáló-trappoló testvéreikre, hogy hosszú a nyakuk. Egyébként a védelmi elektronikus rendszerek családjába tartozó radarok…

Hajszálpontos radarok védik a gyalogosokat – bemutató a Műegyetemen

Jövőre megváltozik az Euro NCAP minősítési rendszere: az autóknak legalább egy vezetéstámogató rendszerrel kell rendelkezniük a legjobb, ötcsillagos minősítés megszerzéséhez, 2016-tól pedig kötelezővé válik a széles körű gyalogosvédelem. Jövőre kezdődik az új, sztereó videószenzor gyártása, amely akár 50 méteres távot is érzékelhet, így első ízben egy is elegendő lehet belőlük a gyalogosok biztonságát növelő vészfékfunkció számára.


1 2   >