ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: rekord

Rekordokat döntöget a lakásépítés – csábító az 5 százalékos áfa

Egy év alatt két és félszeresére nőtt a kiadott építési engedélyek száma országosan. A statisztikai hivatal legfrissebb közlése szerint a tavaly kiadott 31 559 engedély 2008 óta a legtöbb. Négy év óta nem épült annyi – 9994 – lakás, mint tavaly. Az építési engedélyek számát tekintve a fővárosban és a megyei jogú városokban csaknem háromszoros az éves növekmény.

Magyar betétek külföldön: már 670 milliárd forint

Rekordszintre, 670 milliárd forintra emelkedett az év közepéig a magyar háztartások külföldön tartott betéteinek állománya. Az összeg egy év alatt 13 százalékkal nőtt, négy év alatt pedig megkétszereződött. Az egyik ok az, hogy itthon is a nyugat-európai szint közelébe süllyedtek a betéti kamatok, a másik az, hogy egyre többen vállalnak külföldön munkát, értelemszerű, hogy ott nyitnak számlát. A harmadik ok pedig az, hogy a betétesek bizalma kissé megcsappant a hazai pénzügyi rendszerben. Egy átlagos magyar háztartás számára ennek ellenére nem igazán vonzó a külföldi bankszámlanyitás: alacsonyak a kamatok, magasak a költségek és ugyanúgy adózni kell, mint itthon.

Magyarországnyi utas fordult meg a ferihegyi repülőtéren

A Budapest Airport 2014-ben minden eddigi utasforgalmi rekordot felülmúlt. A Ferihegyi repülőtér 2014-ben 9 155 961 utast szolgált ki, 7,5 százalékkal többet, mint tavalyelőtt. Új légitársaságok is megjelentek a budapesti légi kikötőben, és új célállomásokra indultak járatok. A már itt honos légitársasági partnerek egy része pedig növelte járatainak számát, kapacitását. (A szerző felvételei.)

Rekordra készül az első kürtőskalács-fesztivál

Gyönyörű, őszi napon nyílt meg ma délután a legillatosabb gasztronómiai rendezvény, az I. kürtőskalács-fesztivál a budapesti Városháza parkban. Bemutatták a nap szenzációját, a Bake ’n’ Roll partisütőt, és elhangzott a fesztivál hivatalos dala, a Kürtős Rege. A pesti belváros szívében vasárnap estig várják a finomságok kedvelőit.

Törvénygyári túltermelés: minden eddigi csúcsot megdöntött a jogalkotás

Évről évre szemtanúi lehetünk a jogszabályok mennyiségi növekedésének. A törvények száma 2011-ben lépte át a „bűvös” kétszázas határt, 2012-ben pedig már 223 törvénnyel zárták az évet. Úgy tűnik föl, 2013 sem lesz ebből a szempontból jobb – derül ki az Opten jogi adatbázisából, az OptiJUS rendszerből.

Új magyar látogatottsági rekord a Műcsarnokban

Vasárnap zárult a Mezőszemerén élő kitűnő művész, Bukta Imre első, nagyszabású, fővárosi kiállítása a Műcsarnokban. A Másik Magyarország című tárlat hatalmas közönségsikert aratott: mintegy 24 ezren látták. Kortárs magyar képzőművész egyéni kiállítása még sohasem vonzott ennyi látogatót. A rendkívüli érdeklődést jól mutatja, hogy a záró hétvégén is csaknem háromezren váltottak jegyet a kiállításra.


1 2 3 4   >