ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: rendőrök

Winnetou visszatér

Emlékszem a szinkronokra. Roger Moore „angyali” hangján egykoron csak Láng József szólalhatott meg, Tony Curtist Sztankay István, a női szépségeket Dallos Szilvia tolta a fülünkbe. Nekünk a magyar színészek voltak a sztárok, a világhírességek csak azért kellettek, hogy a film ne tűnjön föl rádiójátéknak.

Külföldi tévériportereket, újságírókat vertek meg magyar rendőrök

A szerb állami televízió (RTS) azt állítja, hogy a menekültválságról tudósító egyik stábját szerdán megverték gumibotos magyar rendőrök, és összetörték kamerájukat Röszkén. Egy lengyel riporter fejsérülést szenvedett, és megsérült egy svájci, egy szlovák és egy ausztrál újságíró is. A rendőrség szerint ők csak arányos kényszerítő eszközöket alkalmaztak. A kormányszóvivő szerint az újságíróknak semmi keresnivalójuk egy ilyen helyzetben. (A felvétel illusztráció.)

Könnygázt és vízágyút is bevetettek a rendőrök a magyar–szerb határnál

Könnygázt és vízágyút is bevetettek a magyar rendőrök a magyar–szerb határnál szerda délután az őket dobáló illegális bevándorlókkal szemben – közölte az M1 aktuális csatorna tudósítója a határ szerb oldaláról, Horgosról. Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy több száz migráns „ostrom alá vette” a Röszke 2-es, régi határátkelőt a szerb oldal felől. (A képen: "Open the door" / Nyissák ki a kaput! feliratú transzparenst tart egy tüntető migráns férfi a Horgos-Röszke határátkelőhelynél, a magyar-szerb határ szerbiai oldalán 2015. szeptember 16-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor)

Védelem alatt

Afgánokról, pakisztániakról és más menekültekről hallunk, összerezzenünk, ha kopogtatnak vagy csengetnek a lakásajtón. De semmi baj, jóarcúak az érkezettek, magyarul beszélnek. Mondják, hogy a szolgáltatótól: vizesektől, gázosoktól jöttek, esetleg ellenőrzik a villanyórát, a kéményt.

Adni öröm: rekord eredménnyel zárt a MikulásGyár Csúcsot döntött az idén a MikulásGyárba beérkezett adományok száma: az ötödi alkalommal megrendezett jótékonysági adomány-gyűjtő akció változatlanul hatalmas népszerűségnek örvend a lakosság körében. A Magyar Vöröskereszt tapasztalatai szerint a céges adományozók száma az utóbbi években csökkent, a lakossági adományozóké viszont látványosan növekszik. Az ünnepi készülődések közepette és a faggyal-hóval megérkezett tél ellenére sem feledkeztünk meg azokról, akik másként nem jutnának karácsonyi ajándékhoz.