ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: rezsicsökkentés

Momentum örökzöld

Mi aztán tudunk titkot őrizni. Adhatják a körmöst, hasíthatják hátunkból a szíjat, akkor sem mondjuk meg, hogy mibe kerül Paks-2, kié a letelepedési biznisz, mennyit szórtunk ki az ablakon megutált olimpiára, nem használt tankönyvekre, senki által nem olvasott tanulmányokra. És nem áruljuk el, miként lesznek, százezres fizetésekből milliárdos vagyonok, istentagadókból igehirdetők, a mindennapos hazugságokból örök igazságok.

Magyarország olaja a termálvíz – program 150 ezer új munkahelyre – Kell-e Paks-2?

Földgáz helyett jöjjön a földhő, a biomassza és a napenergia: ezt javasolja a döntéshozóknak az MTA Környezettudományi, illetve Energetikai Elnöki Bizottsága, a Magyar Mérnöki Kamara, a Magyar Távhő-szolgáltatók Szakmai Szövetsége és a Magyar Termálenergia Társaság. Ha megújuló energiával fűtünk, nemcsak a környezetet kíméljük, hanem a gazdaságnak is jelentős lökést adunk – ez a lényege a közös szakmai állásfoglalásnak. A javasolt program végrehajtása révén 150 ezer új munkahely létesülhet, a GDP fenntartható, 1,2–3%-os éves növekedése mellett.

Lehetséges és szükséges uniós forrásokból a magyar otthonok rezsicsökkentő felújítása

Megdöbbenéssel fogadta a Magyar Energiahatékonysági Intézet a miniszterelnökség nyilatkozatát, amely szerint az „Európai Unió irányelvei és vonatkozó szabályai nem teszik lehetővé az uniós források magáncélú felhasználását.” A 2014–20 közötti programozási időszakban nemcsak lehetővé vált lakossági energiahatékonysági beruházások uniós forrásokból támogatása, hanem a 2014. évi országspecifikus ajánlásában a Bizottság kifejezetten felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar „háztartások energiaintenzitása jelenleg uniós szinten a legmagasabbak közé tartozik, annak javítására különösen a lakóépületek tekintetében lenne lehetőség”. Ajánlásában pedig arra biztatta Magyarországot, hogy „tegyen intézkedéseket az energiahatékonyság javításáért, különösen a lakóépületek tekintetében”.

Lakhatási világnap – válsággal

„Nincs igazán ok az ünneplésre a lakhatási világnap alkalmából, mert ma Magyarországon lakhatási válság van, méghozzá elsősorban megfizethetőségi válság” – mondta Szekér András, a Habitat for Humanity Magyarország igazgatója a szervezet lakhatási konzultációján, ahol több mint száz üzenetet gyűjtött össze a közösség.

Rezsicsökkentés és taktikai elemek – mi lesz a folytatás?

A kormány mindent megtesz egyik legfontosabb intézkedése, a rezsicsökkentés eredményeinek megvédéséért – jelentette ki a kormányszóvivő hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. Kovács Zoltán ezt azt követően nyomatékosította, hogy a hvg.hu hétfőn közzétett cikke szerint Trócsányi László igazságügyi miniszter május 8-i keltezéssel arról írt az uniós energetikai biztosnak, hogy a kormány olyan lépéseket tervez, amelyek eredményeként leáll a rezsicsökkentés, sőt a honlap szerint a levélben leírt, kilátásba helyezett lépések nyomán nem kerülhető el a gáz és az áram drágulása.

Rezsicsökkentés: 13,4 milliárd forintos veszteség – kivonul a lakossági gázpiacról a Tigáz

A Tigáz Zrt. hivatalos kérelemmel fordult a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz, hogy vonja vissza a Tigáz Zrt. egyetemes gázszolgáltatói engedélyét. Az átadás-átvétel időszaka alatt az egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztók részére a gázszolgáltatás és az ügyfélkiszolgálás minősége folyamatos és zavartalan lesz. A Tigáz ügyfeleinek jelen pillanatban semmi teendőjük nincs a szolgáltatóváltást illetően. A szolgáltatóváltással kapcsolatos teendőkről, változásokról a megszokott formában, időben és teljes körűen tájékoztatja fogyasztóit a Tigáz.


1 2 3 4   >