ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: rokonok

Kokárda sajtos holddal

Fekszenek a porban: házaspár, két gyermek. Negyvenöt esztendeje fekszenek, az amerikai álom vízszintesen. Évtizedek óta senki sem néz rájuk. A hidegben sem jutnak takaróhoz, meleg ételhez, karácsonykor nemhogy Erzsébet-utalványt, fenyőfát sem kapnak. Kerítésük egy keret, az tartja össze őket.

Pofátlan támogatások Matolcsy rokonságának – elkorhadt az osztrák centrista politika

Matolcsy György újraírja a szabályokat az unión belül a központi bankok számára, hogy bevonja a családot és a barátokat – állapítja meg a Bloomberg. Összesen csaknem egymilliárd dollárt nyomott a hat alapítványnak, amelyet a felügyelő bizottság kifogásai ellenére és EU-s illetékesek döbbenetére hozott létre. A nyilvánosságra került támogatási hálózat pofátlansága láttán még olyanoknak is elállt a szavuk, akik pedig már nem sok mindenen lepődnek meg a térség korrupciós viszonyait illetően. A brüsszeli Teneo Intelligence egyik szakértője azt mondja, hogy kétes kifizetések ügyében a nyomok szó szerint vezetnek a banktól az elnökhöz kapcsolódó emberekhez. Ami itt történt, az még kelet-európai mércével mérve is túlmegy az urambátyám-rendszer keretein.

Matolcsyék megszállottan szórják a pénzt – omladozik az egészségügyi rendszer

Ellentmondások derültek ki a Nemzeti Bank költekezése körül, az MNB megszállottan szórja a pénzt, amióta két éve kb. 1,7 milliárd eurós nyereséget könyvelhetett el – írja a Financial Times. Más jegybankokhoz hasonlóan luxus ingatlanokat, műtárgyakat vett, egzotikus helyeken nyitott képviseleteket. Ám a legutóbbi leleplezések bizonyos tisztázatlan kiadásokról kellemetlen kérdéseket vetnek fel az Orbán-kormány számára. Így az urambátyámságról, és arról, hogy közpénzeket jogellenesen a kormánypolitika támogatására használtak fel, illetve hogy a bank forrásait az állami bevételek kozmetikázására fordították. 

Olvasóink segítő közreműködését kérjük egy hős katonatiszt érdemeinek elismerése céljából

Tavaly júliusban többször is foglalkozott az Infovilág a legalább 2500-szoros embermentő, Ocskay László m. kir. honvédtiszt (saját forrásaink szerint százados, a HM nyilvántartása szerint hadnagy) személyével, különös tekintettel abból a célból, hogy legalább a halála után kapjon katonai elismerést a vészkorszakban fenyegetettek gyámolításáért, életének a megmentéséért.

Napi munkájuk mellett idős szüleiket is ápolják az amerikaiak

A munkavégzés mellett gondviselőként is tevékenykedő amerikaiak többsége betegeskedő, idős szüleit látja el a Gallup friss felmérése szerint. A kutatás rávilágít arra, hogy az ápolási feladatok rengeteg időt és energiát vesznek igénybe.