Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: roma

Antall József – Róma

Szobrot kapott a rendszerváltás utáni első magyar miniszterelnök az olasz fővárosban, a Római Magyar Akadémia (RMA) egyik udvarán. Az Antall József Tudásközpont (AJT) támogatásával és a miniszterelnökség együttműködésével készült mellszobrot – Veres Gábor szobrászművész alkotását – Gulyás Gergely, az országgyűlés alelnöke (a képen jobbra) és Paczolay Péter római magyar nagykövet avatta fel.

A jól működő demokráciában erős a civil szféra

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, január 13 18. között, 900 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a civil szervezetek, és az őket érintő kormányzati intézkedések megítélését. A megkérdezettek többsége 43 százalék (30 százalék ellenében) azt gondolja, hogy az érintett civil szervezetek az ország számára inkább hasznos tevékenységet folytatnak. Mindazonáltal, a szervezetek spontán ismertsége nem túl magas, csupán minden ötödik megkérdezett tudott megnevezni egy érintett civil szervezetet. Azonban tízből nyolc megkérdezett szerint egy jól működő demokráciában erős civil szféra van, több mint kétharmad szerint a civil szervezetek fontos feladata, hogy ellenőrizzék a hatalmat.

Populizmus, nacionalizmus: Magyar- és Lengyelország próbakő a Nyugat számára

A jobboldali populisták Merkel oldalán sorakoztak fel a berlini terrortámadás ügyében, de sokan közülük összekapcsolták az akciót és migránsok beáramlásával – írja a Time. A szélsőjobbos, iszlámellenes német AfD vezetője szerinte Németország többé nem biztonságos a beözönlő tömegek miatt, és a kancellárnak kötelessége, hogy ezt megmondja a népnek. A francia Le Pen felszólított, hogy azonnal állítsák le az idegenek befogadását. A holland Wilders azt hangoztatta, hogy immár politikai forradalomra van szükség. A brit Farage a német kormányfőt tette felelősség a történtekért. Ugyanakkor részvétét fejezte ki Orbán Viktor, aki határozottan elutasítja a migránsok szétosztását.

Isteni film Simon, Jochanan, Mirjám és Saul hajlékairól

Mostanában rengeteget hallunk keresztény eszmeiségről és keresztény kultúráról. De tegyük a szívünkre a kezünket: melyikünk tudja gondolkodás nélkül rávágni, hogy mi volt Szent Péter eredeti neve, hogyan szólították kortársai? Hol és hogyan végezték ki? És Szent Pált talán jobban ismerjük?

Ellenzék nélkülivé válhat a 2018-i választás

A Népszabdságnak vége, miután azt Orbán Viktor egyik szövetségese vette át, egyúttal immár csaknem teljes a média kormánypárti átalakítása – állapítja meg a Neue Zürcher Zeitung. Ily módon meglepően gyorsan bebizonyosoodtak a félelmek, hogy Fidesz-közeli kezekbe kerül a legfontosabb ellenzéki lap. Magyar sajtóértesülések szerint az Opimus csoportot Mészáros Lőrinc ellenőrzi. Ő az, aki gázszerelőből az ország egyik leggazdagabb embere lett, amióta a kormányfő hat évvel ezelőtt ismét hatalomra jutott.

Hová lett Farkas Flórián és hol az EU-s pénz? – A magyar rendőrök verik a menekülteket

A Der Spiegel Farkas Flóriánt hozza fel annak példájaként, hogy a kelet-európai romák nélkülöznek, vezetőjük ugyanakkor kasszíroz az unós pénzekből. A politikus imádja a közszereplést, főleg ha Orbán Viktorral jelenhet meg valahol. Csak éppen egy ideje alámerült. Nem tett eleget annak az idézésnek sem, amelyet az EU Csalás Elleni Hivatala küldött neki. Joggal marad távol a nyilvános eseményektől, mert ő a központi figurája az egyik legnagyobb korrupciós botránynak, amely a rendszerváltás óta a romák támogatására szánt alapok körül robbant ki Magyarországon.


1 2 3 4 5 6 7 8   >