ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: rotary

A telefonról – másként

Ha időnként úgy vélné az olvasó, hogy valami nincs rendben az évszámokkal, szíveskedjék figyelembe venni, hogy az alábbi írás a krónikás magán-archívumából származik. Emlékezetni szeretnénk arra, hogy jó három évtizeddel ezelőtt mekkora szerepet játszott az ország életében a (vezetékes) telefon, amely még rendszerváltás után is, jó darabig hiánycikknek számított. A hazai telefonhálózat-korszerűsítés egyik fejezetéről szól a szerző írása, amely az akkor rangos és mértékadó napilapként ismert Magyar Hírlap 1986. január 8-i  számában jelent meg. Fogadja érdeklődéssel, kedves Olvasó!

Rotaract-gyerkőckarácsony

Harmadik alkalommal december 13-án, szombaton rendezik meg a gyerkőckarácsonyt a budapesti Rotaract-klubok és pártolóik szervezésében. A gyermekotthonokban élő lányok és fiúk karácsonyi eseményének fővédnöke Ungár Anikó, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett előadóművész. A gyerkőckarácsony a budapesti Rotaract-klubok, a Rotary klubok ifjúsági szervezetei együttműködésének eredménye. A program helyszíne az idén is a budai Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium.

Búgóbúcsú – megszűnik a második tárcsahang

Mobilra váltott magyarjaink talán észre sem vennék a vezetékes telefóniában mostanság bekövetkező változást, amely szerint ez év végéig – a 164/2005. (VIII. 16.) kormányrendeletre – megszűnik a második tárcsahang. Aki nem figyelt volna föl rá, annak ide írjuk: távolsági vagy külföldi számok hívása előtt évtizedekig előbb a 06-ot, illetve a 00-t kellett tárcsázni, hogy a valamikor rotary- és crossbar-rendszerű telefonközpontok kapcsoljanak: nem helyi hívásról van szó.

Esélyegyenlőtlenségi akadálypálya - Rotary-sportnap Kecskeméten Különleges jótékonysági sportrendezvényt tartanak pünkösdhétfőn, június 1-jén Kecskeméten. Célja: a fogyatékkal élő Bács-Kiskun megyei sportolók támogatása és a Kecskeméti Sportiskola utánpótlás-nevelésének segítése, a rendszeres testmozgás és az egészséges életmód népszerűsítése.
TeszVesz – jótékonykodnak a sztárok Tekintettel a tavalyi sztáraukció nagy sikerére, a TeszVesz.hu az idén ismét sztárokat kért fel, hogy egy-egy kedvenc tárgyuk internetes árverésre bocsátásával támogassák a portál jótékonysági akcióját. A Sikk magazin, a StoryOnline és a TeszVesz.hu olvasóitól beérkezett több mint tizenkétezer szavazat alapján a Bölcső Alapítvány kapja majd meg az internetes sztáraukción befolyt teljes összeget.