ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: router

Nyomtatóban matathat a hacker

A nagyvilágban működő százötvenezer nyomtatót tört fel nemrég egy brit egyetemista, és küldött valamennyire nyomtatandó fájlokat. Tettével szemléltetni akarta: az online (is) használt, de kellő védelemmel el nem látott dokumentumkezelő eszközök óriási biztonsági kockázattal járnak használóik számára. A magyar Xerox szakértője, Pap Kornél szerint a támadás megelőzhető lett volna, ha a tulajdonosaik az elvégzik az eszközök szoftverfrissítését.

Hírközlési bírság a telekomos eszközök jogsértő és kényelmetlen visszavétele miatt

Nem csupán pénzt, időt, fáradságot is megtakaríthatnak a Telekom előfizetői a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tizenötmillió forintos pénzbírsággal járó eljárásának eredményeként. A fogyasztók az eddigiekkel ellentétben ezután már a Telekom minden ügyfélszolgálatán leadhatják a szolgáltatáshoz szükséges, ám feleslegessé vált eszközöket: a set top boxokat, routereket és tartozékaikat. A vizsgálat szerint a szolgáltató több esetben jogsértően fizettetett az ügyfelekkel kártérítést is. A hatóság a bírság kiszabása mellett a jogsértések megszüntetésére kötelezte a szolgáltatót, amely együttműködően és konstruktívan változtatott eddigi gyakorlatán.

A router lehet az otthoni internetbiztonság sebezhető pontja

Tizenkétezer internet-használó részvételével tesztelte az ESET az otthoni routerek biztonságát. A hónapokig tartott felmérés eredményei azt mutatják, hogy az útválasztók tetemes része nincs biztonságban, mert gyenge, könnyen megfejthető jelszóval „védik” őket, továbbá sebezhetők az eszközökön futó szoftverek, ráadásul a védelmi hiányosságok miatt külső hálózatokról is hozzáférhetők a router és az általa táplált hálózat szolgáltatásai.

Robosztus router nem csak játékosoknak

Bivalyerős routert vezetett be a piacra a tajvani ZyXEL. Az egyre népszerűbb e-sport-rajongókat és a nagy felbontású tartalmak kedvelőit az 1,7 GHz DualCore processzorral felszerelt Armor Z2 igazi erőgépként szolgálja ki, és megszakítás nélküli, kiváló terjedésű, vezeték nélküli kapcsolatot szavatol a használóinak.

FRITZ!Box 7272: az okos mindenes

Bár éppen esztendővel ezelőtt jelent meg a DSL-klasszikusnak számító berlini AVM – az 1986-ban négy egyetemista által alapított start up vállalkozás – (akkori) zászlóshajója, a FRITZ!Box 7272, máig talán a cég legszélesebb körben használt, ekként legkedveltebb távközlési és szórakoztatóipari mindentudója. Esze, lelke, szervezője az interneten alapuló otthoni, kisirodai vezetékes és főként vezeték nélküli hálózatoknak.

Egyenletes Wi-Fi csatlakozás az otthon minden pontján

Bemutatta az idén 25 esztendős ZyXEL a legújabb Range Extender eszközét, melynek köszönhetően az otthoni gyenge és megbízhatatlan Wi-Fi teljesítmény ezentúl a múlté. A WRE6505 modellt olyan sebesség- és lefedettség növelési (Speed és Range Boost) beállításokkal látták el, melyeknek köszönhetően a hálózati igényekhez igazodva maximális teljesítmény érhető el.


1 2 3 4 5 6   >