ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: síelés

Utolérhetetlenül gazdag a stájer tél kínálata

„Miközben Budapest felé közelítettünk a dombok között, kíváncsi voltam, van-e már hó itt is, mint nálunk“ – kezdte hagyományos, a téli programokat beharangozó sajtótájékoztatóját Erich Neuhold, a Steiermark Tourismus GmbH, a stájer idegenforgalom ernyőszervezetének az ügyvezetője. „Nálunk, Dachsteinban már fél méteres a hó, és megindultak a sífelvonók is“ – újságolta a szakember.

Saját komornyikkal a karintiai hegyekben

Nemcsak biztonsága, tökéletesen előkészített, sípályái és a tengerszemet is magában foglaló idilli természeti tájaival tűnik ki a Nockberge régió közepén található Turracher Höhe a többi síparadicsom közül, hanem kiegészítő szolgáltatásaival is, például a síkomornyikkal – hangzott el az Österreich Werbung mai sajtótájékoztatóján.

Sí-biztosítás: egyre gyakoribbak a felelősségi károk

Külföldi sítúra közben nem elég csak arra figyelemmel lenni, hogy a család minden tagja és az autó is biztosítva legyen, mindenképpen érdemes olyan biztosítást kötni, ami felelősségbiztosítási elemet is tartalmaz – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ). A tapasztalatok szerint egyre több magyar állampolgárral szemben nyújtanak be kártérítési igényt külföldi sípályákon okozott balesetek, illetve az azzal kapcsolatos károk miatt.

Stájer tél, 2015/16: kedvezmények, boszorkányüst, sí és termál

Mint a folyamatosan frissülő időjárás-honlapról is kiderül: Stájerországba még nem köszöntött be a tél. Éppen olyan szép, késő őszi az idő, mint nálunk, napközben helyenként még a hegyek között is 16–17 fokot mérnek dél tájban, kora délután. Ennek ellenére – sokéves hagyomány szerint – megérkeztek Budapestre a stájer idegenforgalom szakemberei („Egy kis utazó cirkusz vagyunk…” – mondják jókedvűen), hogy étvágyat csináljanak Ausztria zöld szívét különösen kedvelő magyaroknak, akik…

Utasbiztosítással csökkenthetők a síeléskárok

Miközben az év első hónapjaiban a magyarok közül is sokan utaznak el síelni, a néhány napos kiruccanásokra gyakran elfelejtenek utasbiztosítást kötni. Holott a síelés veszélyes sport, és igen sokba is kerülhet: akár egy kisebb baleset egészségügyi és mentési költsége is több száz, akár több ezer euróba kerülhet – figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Karintiai tél: az Alpok napos oldalán

Még pár nap, és ha tovább hűl a levegő, megérkezik a tartós havazás Ausztria legdélibb tartományába, Karintiába is. A hó, a különösen sok napsütés és a lélegzet-elállítóan gyönyörű tájak nem csupán a sípályák szerelmeseinek kínálnak gondtalan kikapcsolódást, hanem a korcsolyázás, a hótalpas túrák, a szánkózás, a sífutás, a jégmászás kedvelőinek is. A vendégeket ölelő karokkal váró karintiai városok családias hangulata békét és megnyugvást ígér a hétköznapi rohanásból kilépők számára.


1 2 3 4 5 6   >