ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: sör

A magyar elnyomó jellegű kleptokrácia felé csúszik az Egyesült Államok?

A mértékadó amerikai lapok – az oroszokkal mondhatni saját szakállára különtárgyalásokat folytató Michael Flynn nemzetbiztonsági tanácsadó tegnapi lemondása nyomán – ma is tovább boncolgatják az Egyesült Államok politikájára gyakorolt vélt, lehetséges, illetve bizonyított túlzott orosz befolyás veszélyeit. A The New York Times egyik kommentárja – David Brooks tollából – az orosz problematikán is túlmutató, sokkal általánosabb dimenzióban, már egyenesen azt a kérdést teszi fel, mi lehet a legjobb módja a Trump-kormányzattal szembeni ellenállásnak. Három lehetséges forgatókönyvet vázol fel.

Oktoberfest Bécsben is

A dirndli és a bőrnadrág játsza a főszerepet szeptember 27-től az osztrák fővárosban, ahol második alkalommal rendezik meg a Wiener Wiesn-t. A bécsi Oktoberfesten frissen csapolt sörrel, osztrák borokkal, regionális specialitásokkal és népzenei koncertekkel várják az érdeklődőket. (Képek: Michael Schuster/Wiener Wiesn-Fest)

címkék:  BécsOktoberfestPraterdirndlisramlisör
Ezotéria, szellemek: az emberi butaság mértékegysége Leginkább a született gyógyító képességek létezésében, legke-vésbé a földön-kívüliekben és a szellemekben hiszünk – derül ki az Image Factory és a Tárki 12. Társadalmi Klíma Riportjából. Az ezer fő részvételével készült kutatás szerint, miközben a korcsoportok között nincs kiemelkedő eltérés a természetfelettire való hajlandóság tekintetében – bár a fiatalok kismértékben érzékenyebbek a témára – aközben a nemi hovatartozás döntő: leginkább a nők hisznek az ezoterikus jelenségekben. A választási hajlandósággal az ezotéria sajátos módon függ össze: azok hajlamosabbak a természetfelettivel foglalkozni, akik nem biztosak benne, hogy részt vennének a választásokon.
Sörgyárak: régi jó márkák új tulajdonban A világ legnagyobb sörkonszernje, a belga–amerikai–brazil tulajdonban lévő Anheuser Busch Inbev (ABI) összes közép- és kelet-európai sörgyárát eladja: kétmilliárd dolláros vételárért a CVC Capital Partners nevű befektetőcég tulajdonába adja őket. Az ABI ugyanakkor fenntartja magának az elővételi jogot arra az esetre, ha a CVC Capital egy napon áruba kívánná bocsátani a most megszerzett serfőzdéket. A vételár fejében kapott pénzt az olyan sörmárkákat készítő ABI, mint a Beck’s, a Löwenbräu, a Stella Artois és a Budweiser, adósságai csökkentésére kívánja fordítani. 
Holnaptól olcsóbb a sör a bécsi szurkolóövezetben (ComPRess) A forgalom fellendítésére holnaptól délelőttönként egy euróval olcsóbb lesz a sör a bécsi szurkolói zónában. Még több bejárat, további kivetítők és vonzóbb kísérőrendezvények hivatottak megnyugtatni az egyre elégedetlenebb büfések kedélyeit.