ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: safer internet program

Közös fellépést az öngyilkosságra buzdító netes tartalmak ellen

Az eddiginél sokkal nagyobb társadalmi összefogást várnak a médiumoktól és az internetezőktől a Safer Internet Program (SIP) hazai képviselői a közösségi médiában megjelenő, autoagresszióra (önsebzésre) buzdító oldalakkal és a rosszindulatú kommentelőkkel szemben. 

Együtt a mostaninál jobb, biztonságosabb internetért

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat felkérésére hatóságok, informatikai vállalatok, civil szervezetek és gyerekek fognak össze, hogy a biztonságos internet napja alkalmából felhívják a figyelmet a mostaninál biztonságosabb és jobb internetezés fontosságára és alapvető szabályaira.

Digitális veszélyek – internet-biztonsági képzés kezdődik 6500 diák számára

Decemberben lesz egy éve, hogy a Vodafone széleskörűen kezdeményezte a hátrányos körülmények között élő fiatalok számítógépes ismereteinek fejlesztését és a hazai oktatás digitális átalakítását. A mobiltársaság vezetői ma bejelentették, hogy cég – a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal együttműködve ­– hamarosan megkezdi diákok ezreinek internet-biztonsági képzését.

Hatásosan védi a gyerekeket a biztonságosinternet-program

Az Európai Unió Safer Internet Programjának (SIP) hazai közössége - miként kezdettől - tavaly is kötetlen, játékos, interaktív formában hívta fel a szülők, pedagógusok, gyermekek figyelmét az internet-használatból fakadó esetleges veszélyekre és az ellenük védekezés lehetőségeire. 

Biztonságos internet? – felvilágosítás, óvatosság

A szakemberek minden lehetséges fórumon hangsúlyozzák: nem csupán érdemes, kell beszélgetni a gyerekeinkkel, hogy megtudhassuk, milyen kérdések, problémák foglalkoztatják őket, amíg a virtuális térben tartózkodnak. Mivel nincs információnk arról, hogy gyermekeink mit, miért csinálnak és mire, hogyan reagálnak, nem tudjuk felkészíteni őket az esetleges veszélyekre.

Nevelőkampány az online gyűlölködés ellen

Ma a Disney-csatorna és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat – a magyarországi Safer Internet Program (SIP) konzorciumának vezetője – megkezdte az országos Add Friend-kampányt, melynek célja, hogy felhívja a gyerekek és a fiatalok figyelmét a gyűlölködés káros következményeire, és bátorítsa őket az interneten tanúsított helytelen viselkedés határozott elutasítására.


1 2   >