ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: segítség

Hatszázmillió € segítség a Törökországban élő szíriai menekülteknek

Az Európai Bizottság ma két, összesen 600 millió euró értékű közvetlen támogatásról szóló megállapodást írt alá, amellyel a Törökországban élő szíriai menekültek oktatását és egészségügyi ellátáshoz való hozzáférését kívánja segíteni.

Húszmillió menekültnek 360 ezer helyet ajánl a nagyvilág

Az Obama elnök vezetésével megtartott csúcstalálkozón apró előrelépés történt ugyan, de a menekültválság valódi nagyságához képest ez csak minimális elmozdulás a jó irányba. A világ vezetői minden eddiginél nagyobb elkötelezettséget vállaltak az áttelepítésekben, a humanitárius támogatások folyósításában, a menekültek oktatásában és munkához való juttatásában.

Karnyújtásnyira élő eltűnt gyerekek

Eltűnt gyerekek fényképeivel borított óriási falfelület jelent meg a budai Sirály sétányon. Ezek a gyerekek – szerencsére – csak virtuálisan nincsenek jelen időnként, fizikailag nem veszett nyomuk. Szüleiknek azonban mégis hiányozhatnak a nap bizonyos időszakaiban, akkor, amikor eltűnnek az internet világában. Valójában senki sem tud(hat)ja pontosan, merre is járnak, a világháló melyik bugyrában tartózkodnak éppen.

Magyarországnak számolnia kell a visszatoloncolt menekültekkel

A The Washington Post arra figyelmeztet, hogy Trump elbukhat, da a trumpizmus alighanem még sokáig velünk marad. Mert okai, a faji és gazdasági aggályok szorosan összekapcsolódnak. Ráadásul a jelenséget nem csupán az Egyesült Államokban, hanem másutt is, így Európában is jócskán tetten érni. Olyannyira, hogy az e fajta nacionalisták Magyar- és Lengyelországban már hatalmon is vannak. Bevándorlásellenesek, nem ritkán az idegengyűlöletig menően. Azt hangoztatják, hogy a saját országuk az első, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy nem fizetnek több pénzt az unió költségvetésébe, illetve nem csinálják azt, amit az Európai Unió mond nekik.

Vége az ebolajárványnak: további uniós segítség

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ma bejelentette: Nyugat-Afrikában sikerült megállítani az ebola terjedését; Libériában az utóbbi 42 napban nem regisztráltak újonnan ebolával fertőzött beteget. A szomszédos Guinea már tavaly novemberben, Sierra Leone pedig decemberben tett jelentést az ebola megfékezéséről.

Magyarország segítséget kap az uniós polgári védelmi mechanizmustól

Magyarország a múlt pénteken aktiválta az Európai Unió polgári védelmi mechanizmusát, így tagállami összefogás révén támogatásban részesülhet, amely segít megbirkózni a menekültek és menedékkérők áradatával.  Magyarország sátrakat kért matracokkal, lepedőkkel, párnákkal, huzatokkal, takarókkal, valamint fűtési berendezéssel együtt.


1 2 3 4 5   >