ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: sms

Nokia 3310: visszatért a legendás marokfon – internetezésre is alkalmas

Újra megjelent a Nokia a mobiltelefon-piacon; első újdonsága az idők során kultikussá vált 3310 jelű készülékének 2017. évi kiadása napjaink nagy meglepetésének kínálkozik. Jó ideig csak meg nem erősített hír keringett a visszatérésről, aztán a valósággá vált: az Mobile World Congress rendezvény egyik sztárjává lépett elő Nokia 3310.

Piros ász? Ez tuti: árverseny a küszöbön

A Vodafone Magyarország magánszemélyek számára bevezette a Vodafone Tuti feltöltőkártyás csomagot, amellyel minden belföldi normáldíjas számra indított hívás, illetve elküldött SMS egységesen 19 Ft-ba kerül. A magyar piacon ma legkedvezőbb tarifaajánlattal – állítja a szolgáltató – a feltöltőkártyások átlagos forgalom esetén mobiltelefonálásra fordított kiadásaikat havi néhány ezerről akár 600 forintra is csökkenthetik.

Otthonról is dolgozhatnak a Vodafone-osok

Munkaidejüknek akár a felét az irodától távol dolgozhatják le a német Vodafone alkalmazottai, ha azt vezetőjükkel előre egyeztetik – nyilatkozta egy lapinterjúban Hannes Ametsreiter vezérigazgató. Hozzátette: megszünteti saját irodai szobáját, mert nincs rá szüksége. Neki elég a telefon és a laptop. Inkább vezetőtársai közé ül az egyterű irodában, bizalmas beszélgetésekre pedig tárgyalót foglal. A vezérigazgató elmondta, hogy az sms halálra van ítélve, már csak a bevétel 10 százalékát hozza és tovább csökken. A 35 évesnél fiatalabbak már inkább üzenetküldőkön kommunikálnak.

Az autótelefontól az okostelefonig: negyedszázad a magyar mobil jegyében

Elsőként a kelet-közép és délkelet-európai térségben, éppen negyedszázaddal ezelőtt, 1990. október 15-én kezdődött el a kereskedelmi mobilszolgáltatás hazánkban. Most, 25 évvel később pedig már a kis híján teljes (lakossági) lefedettséget szavatoló, legkorszerűbb 4G mobilinternet-hálózaton érhetők el a legfejlettebb mobilszolgáltatások és eszközök.

SMS-sel föltörhetők a Gmail-, Hotmail-, YahooMail-fiókok

Látványosan növekszik – a Symantec szakembereinek megfigyelései szerint – az egyik igen kártékony adathalász-megtévesztés eseteinek száma. A módszer lényege, hogy a támadók a levelező rendszerek jelszó-helyreállítási funkcióját használják fel arra, hogy hozzáférjenek áldozataik e-mail fiókjához.

Átverés lehet az andoridos vírusirtó

A G Data jelzése szerint az utóbbi napokban magyar mobiltelefon-használók is kaptak ismeretlen számokról küldött sms-üzeneteket, melyek androidos vírusirtó szoftverek vásárlására próbálják őket rábeszélni. A cég arra figyelmeztet: ne dőljenek be, a valódi gyártók ugyanis sosem küldenek kéretlen reklámokat.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >