Címke: statisztika

Nemzetgazdasági szinten a fizikai foglalkozásúak nettó keresete 104 900 forint

Az egy évvel azelőttihez képest 2,9%-kal nőt­tek az átlagkerese­tek a legalább öt személyt foglalkoztató vállalkozások, a költségvetési intézmé­nyek és a megfigyelt nonprofit szervezetek körében. A köz­­foglalkoztatottak átlagosan nettó 65 520 forintot, a hu­mán-egész­ség­ügyi, szociális ellátás dolgozói bruttó 142 300, nettó 119 532 forintot kerestek.

Az építőipar októbere: látványosan csökkent a szerződésállomány

A kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt októberben az építőipar termelése 15,8%-kal magasabb volt az egy évvel azelőttinél. Az épületek építményfőcsoportban a termelés 6,5%-kal csökkent, az egyéb építmények esetében 35,2%-kal nőtt. Szezonálisan és munkanappal kiigazítva az októberi termelés volumene 3,9%-kal magasabb volt a szeptemberinél. Az év tíz hónapjában a termelés 17,8%-kal bővült 2013 azonos időszakához mérten.

Októberben 5,7%-kal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak

Az előző év azonos időszakához mérten az idén októberében a mezőgazdasági termelői árak 5,7 százalékkal mérséklődtek. Ezen belül a növényi termékek ára 6,1, az élő állatok és állati termékeké 5,2 százalékkal csökkent.  A sertés felvásárlási ára a múlt három hónapban folyamatosan csökkent, októberben 361 forint volt kilogrammonként, ami a múlt két és fél év legalacsonyabb ára.

Statisztika: 0,7%-kal csökkentek a fogyasztói árak novemberben

Novemberben a fogyasztói árak átlagosan 0,7%-kal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel azelőtt. Ezen időszak alatt a háztartási energia, az egyéb cikkek, üzemanyagok, a ruházkodási cikkek, valamint a tartós fogyasztási cikkek és az élelmiszerek ára csökkent, a szolgáltatások és a szeszes italok, dohányáruk drágultak.

Egy hónap alatt 2,6%-kal csökkent az ipari termelés

Az előzetes adatok alapján az ipari termelés volumene 2014 októberében 1,7%-kal haladta meg az egy évvel azelőttit. A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlan indexszel. A termelés az év tíz hónapjában 7,8%-kal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanap-tényezővel kiigazított ipari kibocsátás októberben 2,6%-kal csökkent.

A KSH szerint: októberben 5,2%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene

Az első becslés szerint 2014. októberben 5,2%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakához képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 3,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 6,6, az üzemanyag-kiskereskedelemben 6,5%-kal emelkedett az értékesítés volumene.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >