Címke: statisztika

Átlagkeresetek: egészségügyi nettó 119 532, közfoglalkoztatott 65 500 forint

Az egy évvel azelőttihez képest 2,9%-kal nőttek az átlagkeresetek a legalább 5 személyt foglalkoztató vállalkozások, a költségvetési intézmények és a megfigyelt nonprofit szervezetek körében. A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 234 000 forint volt 2014. január–szeptemberben.

Statisztika: bruttó hazai termék, 2014. III. negyedév

A KSH első becslése alapján Magyarország bruttó hazai terméke 2014 III. negyedévében 3,2%-kal nőtt az előző év azonos időszakához mérten. A növekedést alapvetően az ipar és a mezőgazdaság nemzetgazdasági ágak teljesítményének növekedése okozta. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint az előző negyedévhez képestg 0,5%-kal növekedett a bruttó hazai termék.

Építőipari statisztika: látványosan kevesebb új szerződés

Szeptemberben az építőipar termelése kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt 7,3%-kal volt magasabb az egy évvel azelőttinél. Az épületek építmény-főcsoportban a termelés 3,7%-kal csökkent, az egyéb építmények esetében 17,3%-kal nőtt. Az építőipar termelői árai 2014 III. negyedévében az előző év azonos időszakához mérten 2%-kal emelkedtek.

Irány a Kánaán: októberben 0,4%-kal csökkentek a fogyasztói árak

Októberben a fogyasztói árak átlagosan 0,4%-kal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel azelőtt. Ezen időszak alatt a háztartási energia, a ruházkodási cikkek, valamint a tartós fogyasztási cikkek ára csökkent, az egyéb cikkek, üzemanyagok, valamint a szolgáltatások és a szeszes italok, dohányáruk drágultak.

Szálláshely-vendégforgalom: rövidült a külföldiek itt-tartózkodása

A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 0,7%-kal csökkent 2014. szeptemberben; a belföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 7,3%-kal nőtt az egy évvel azelőttihez képest. A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 6,9%-kal emelkedett.

A statisztika szerint 4,5%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom szeptemberben

Az első becslés szerint 2014. szeptemberben 4,5%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakához képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 2,4%-kal, a nem élelmiszer-kiskereskedelem 5,9%-kal, az üzemanyag-kiskereskedelemben 7,6%-kal emelkedett az értékesítés.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >