ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: statisztika

A magyar gazdaság idei fejlődése lényegesen elmarad a várakozásoktól

Az idén eddig végbement – részben előre látható, részben váratlan – történések összességében rontották a világgazdaság növekedési kilátásait. A fejlett világban tapasztalható válsághelyzetek, különösen az Európai Unió problémái az intézményi szerkezet konfliktusaitól a pénzpiacok instabilitásán át a brit kiválás bizonytalanságáig, valamint az amerikai...

Tavaly 26 ezren haltak meg Európa útjain

Az Európai Bizottság által ma közzétett, a közúti közlekedés biztonságáról szóló 2015. évi statisztikák  szerint továbbra is igaz, hogy Európa közútjai a legbiztonságosabbak a világon, ám megtorpant a közúti közlekedési balesetek halálos áldozatainak számában eddig tapasztalt csökkenés. Tavaly 26 ezren haltak meg Európa útjain, 5500-zal kevesebben, mint 2010-ben.

Elhibázott adórendszer – méregdrága foglalkoztatás – alacsony bérek

A magyar gazdasági fejlődés esélyeit rontja a súlyosan elhibázott oktatás- és foglalkoztatáspolitika – írja a többi között Katona Tamás kandidátus, a közgazdaság-tudomány habilitált doktora az Infovilág rendelkezésére bocsátott legfrissebb elemzésében.

Nézőpont kérdése: bevándorlás vagy elvándorlás?

Miről szól mostanában a magyar sajtó? Röszkénél veszteglő menekültekről, utolsó emberig mozgósított rendőrökről, tömegesen érkező bevándorlókról, telített ideiglenes menedékhelyekről… Csakhogy a menedékkérőké mellett a kivándorló magyarok száma is egyre csak nő. A jobb élet reményében kifelé özönlő magyarok ügye legalább annyira fontos és súlyos, mint a rajtunk keresztül és hozzánk érkező menekülteké, még sem kap elég nyilvánosságot.

Elsősorban az Európai Unió fejlesztési forrásai éltetik a magyar gazdaságot

A magyar gazdaság a múlt évben kiemelkedő dinamikával bővült az uniós fejlesztési források koncentrált felhasználásának köszönhetően – összes előnyével és hátrányával együtt. A múlt éveket az jellemezte, hogy folyamatosan lemaradásban voltunk az Európai Unió fejlesztési forrásainak lehívásával. A 2010-ben megalakult kormány – egyebek között – a fejlesztési koordinációs szervezetet is szétverte, jóformán az összes meghirdetett pályázatot felülbírálta. E lépésekkel gyakorlatilag két évre leállította a fejlesztéseket, és csak nagy nehézségek árán indultak újra a projektek.

Geomatech: magyar módszer a matematika oktatására – ezt is fizeti az Európai Unió

Hamarosan mindenki számára elérhető lesz, és az iskolákban is bevezethetik a magyar Geomatech oktatási rendszert. A program az általános iskolától az érettségiig kölcsönös, közvetlen kapcsolaton alapuló módon, digitális eszközök segítségével oktatja a matematikát. A kezdeményezésben eddig mintegy hétszáz intézményből jó másfél ezer pedagógus vett részt, vizsgázott és próbálja, használja az új típusú digitális módszertant. Teljes egészében európai uniós forrásból, 2,3 milliárd forintból (az Új Széchenyi Terv részeként) 1800 Geomatech digitális tananyag készül.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >