15. AV Trend & Hifi Show

Címke: statisztika

A bruttó átlagkereset az egészségügyben 142 400, a közmunkásnettó: 65 520 forint

Egy tized híján három százalékkal nőt­tek az átlagkerese­tek az egy évvel azelőttihez képest a legalább 5 személyt foglalkoztató vállalkozások, a költségvetési intézmé­nyek és a nonprofit szervezetek körében – a Központi Statisztikai Hivatal szerint.

Augusztusban 13,1%-kal emelkedett az építőipari termelés mennyisége – a lényeg a részletekben

Augusztusban az építőipar termelése kiigazítatlan adatok szerint és munkanap-tényezővel kiigazítva egyaránt 13,1%-kal volt magasabb az egy évvel azelőttinél. Mindkét építményfőcsoport termelése növekedett: az épületeké 4,1, az egyéb építményeké 22,5%-kal.

Augusztusban 3,3%-kal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak

Augusztusban a mezőgazdasági termelői árak 3,3%-kal mérséklődtek az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ezen belül a növényi termékek ára 4,9, az élő állatok és állati termékeké 0,8%-kal csökkent. Az állati termékek ára 3%-kal volt magasabb a tavaly augusztusihoz képest. A tojás ára 3,7, a tej termelői ára 2,6%-kal nőtt.

Szeptemberben észrevehetetlenül csökkentek a fogyasztói árak

Szeptemberben a fogyasztói árak átlagosan 0,5%-kal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel azelőtt. Ezen időszak alatt a háztartási energia, a tartós fogyasztási cikkek, az egyéb cikkek, üzemanyagok, valamint a ruházkodási cikkek ára csökkent, mialatt az élelmiszerek, a szolgáltatások és a szeszes italok, dohányáruk drágultak.

Kivitelünk négyötödét az Európai Unió veszi meg

Az év nyolcadik hónapjában az export és az import euróban számított értéke 4,1, illetve 0,5%-kal csökkent az előző év azonos időszakához mérten. A külkereskedelmi mérleg többlete 226 millió euróval csökkent 2013 azonos hónapjához képest.

Augusztusban 3,8%-kal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma

A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,2, a belföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 6,1%-kal nőtt 2014. augusztusban az egy évvel azelőttihez képest. A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 9,9%-kal emelkedett.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >