ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: szélessávú internet

Magyar UPC: 19 milliárd forint beruházásokra

Az UPC Magyarország Kft. 2016-ban 6,5 százalékkal növelte árbevételét az előző évhez képest – adta tudtul a távközlési társaság. Az árbevétel tavalyi összegét a cég nem közölte, az Igazságügyi Minisztérium honlapján elérhető nyilvános adatok szerint 2015-ben a társaság árbevétele 61,83 milliárd forintra rúgott.

Digitális egységes piac: Magyarországot is fölszólította a Bizottság az árcsökkentésre

Az Európai Bizottság arra kérte fel Ausztriát, Belgiumot, Bulgáriát, Ciprust, Csehországot, az Egyesült Királyságot, Észtországot, Finnországot, Franciaországot, Görögországot, Hollandiát, Horvátországot, Lettországot, Litvániát, Luxemburgot, Magyarországot, Portugáliát, Szlovákiát és Szlovéniát, hogy hajtsák végre a nagy sebességű hálózatok kiépítési költségeinek csökkentésére irányuló intézkedéseket (a 2014/61/EU irányelvnek megfelelően; lásd a témában készült közleményt itt).

Nyíregyházán megkezdődött a "Digitális Magyarország"-program

Magyarország csak úgy maradhat meg a kemény munkával kivívott, fenntartható növekedési pályán, ha képes megvetni a lábát a digitális korban. Ezért a kormány piaci szereplők és intézmények bevonásával a Digitális Magyarország programmal eddig nem tapasztalt léptékű, az egész országra kiterjedő infokommunikációs fejlesztéseket hajt végre – hangzott el ma a kezdeményezés első állomásán, Nyíregyházán.

Az állampolgárok segítségével véglegesítik a szélessávú térképet

Kormányprogram szerint 2018-ra hazánk területén elérhetővé válik a 30 Mbit/mp sávszélességű internet. Az eddigi legnagyobb hálózatfejlesztés megvalósítása céljából országos térképes adatbázis készül az új generációs szélessávú lefedettségről. A következő évek beruházásait segítendő kérik a lakosság közreműködését.

Bővítette nagysebességű internet-lefedettségét a Telekom

Az idén is folytatta kábelpiaci akvizíciós tevékenységét a Magyar Telekom a nagysebességű internet-lefedettség további bővítése végett. A 2014-i akvizíciók eredményeként összesen 30 ezerrel több háztartást ér el a társaság nagy sebességű internet-szolgáltatása. A megvásárolt kábelhálózatokon a vezetékes szélessáv mellett tv- és hangszolgáltatásokat is igénybe vehetnek az ügyfelek.

Digitális Magyarország-rajt: Nyíregyháza

A Telekom fejlesztéseinek köszönhetően a Digitális Magyarország megvalósításának első állomása Nyíregyháza. A fejlesztési program pillérei: a digitális infrastruktúra, a digitális szolgáltatások és a digitális kompetenciák fejlesztése. Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója a ma Budapesten, a T-Systems rendezvényén bejelentette: az általa vezetett társaság nagy léptékű fejlesztésekbe kezdett a Digitális Magyarország megvalósítása végett; az első állomás: Nyíregyháza.


1 2   >