ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: szír

Rettenetes körülmények között tartják fogva a menekülteket Görögországban

Menekültek és migránsok ezreit tartják önkényesen fogva szörnyű körülmények között egyre növekvő bizonytalanságban, félelem és kétségbeesés a sorsuk az új EU–Törökország-alku értelmében – adja tudtul az Amnesty International, miután munkatársai két, szigorúan ellenőrzött, fogva tartási intézménybe is bejutottak Leszbosz és Híosz szigetén.

Putyin fegyverei a menekültek: képes százezreket nyugatra terelni Szíriából, Ukrajnából

Frankfurter Allgemeine Zeitung másként tálalja Balog Zoltán minapi frankfurti vendégszereplését, mint ahogy az nálunk, hazai forrásból megjelent. A tudósítás szerint a Hayek-klubban tartott előadásában a miniszter igyekezett támogatást szerezni a magyar menekültpolitikának. Az igaz, hogy a kerítést szörnyűnek nevezte, de azzal érvelt, hogy itt csupán szükségmegoldásról van szó, mivel nem sikerült megerősíteni a schengeni külső határokat. Európa ugyanis szerinte gyenge és nem képes egymaga eldönteni, hogy kit fogadjon be. Ugyanakkor azt állította, hogy Magyarország igenis ad menedéket, tavaly 174 ezer ilyen kérelmet regisztráltak.

Kizsákmányolás és zaklatás áldozatai a Libanonba menekült szíriai nők

A nemzetközi segítségnyújtás és a libaboni hatóságok által bevezetett diszkriminatív szabályok olyan környezetet teremtenek, ahol mindennapos a menekült nők kizsákmányolása és bántalmazása – áll az Amnesty International ma publikált, a Londonban február 4-én tartandó Szíriai Donorkonferencia előtt ma nyilvánosságra hozott jelentésében.

A Hetvenegyek halálára

Hívatlan vendégek voltak, úgy is bántunk velük. Hiába mentek el, ha tőlünk vagy rajtunk keresztül indultak, velünk maradnak. Ott lesznek a krónikáinkban, a lelkiismeretünkben. Hívatlan vendégek voltak, úgy is bántunk velük. Idegenként érkeztek, részvétet csak most, a családjuknak küldött, kényszeredett üzenetben kaptak.

Tucatnyi gyereket és 57 illegális bevándorlót fogtak el Bács-Kiskun megye határszakaszán

Hatvankilenc határsértőt – köztük tizenkét gyermeket – tartóztattak fel a járőrök Bács-Kiskun megye Szerbiával határos szakaszán szombaton – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap a nemzeti hírügynökséget. Árvai Edina közlése szerint a kelebiai és a bácsalmási határrendészeti kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított 49 koszovói, 3 pakisztáni, 3 afgán és 2 iráni állampolgárral szemben. A 11 csoportban érkezett külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a felnőtteket elfogták, a kíséretükben lévő 12 gyermekkel együtt.