ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: szakképzés

SPAR-ék szerint is nagy baki a nagypénteki boltbezárás

Nem spóroltak, minek is tették volna, a SPAR Magyarország vezetői a nálunk tavaly negyedszázados kiskereskedelmi bolthálózat 2016-i eredményeinek a – stílusosan – leltárba vételével, amikor ma délben újságírók előtt beszámoltak az osztrák gyökerű társaság itthoni sikereiről.

HUNGRAIL Vasútakadémiát alapítottak

A vasúti alágazat versenyképességének növelése és a magas színvonalú szakemberképzés támogatása céljából a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület létrehozta a Vasútakadémiát, hogy a fiatalok számára is vonzóvá tegye a vasutas hivatást, valamint tovább-, illetve átképzésekkel segítse a munkatársak szakmai fejlődését, előrelépési lehetőségét, mérsékelje a szakemberhiányt és az elvándorlást.

Magyar autóbusz-termékcsalád Mercedes-Benz-alapokon
Új autóbusz-termékcsaládot fejlesztenek Mercedes-Benz-alapokra építve Debrecenben – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az ITK Holding Zrt. és az EvoBus Hungária Kft. hosszú távú együttműködését kinyilvánító közös szándéknyilatkozat ma délelőtti aláírásán Budapesten közölte szerkesztőségünkkel a tárca sajtóosztálya.
Az okos otthonok felé nyit a jubiláló Vöröskő/Euronics

Nem kis teljesítmény kell ahhoz, hogy valaki 25 éves korára ötvenszeres milliárdossá küzdje föl magát. A veszprémi Vöröskő Kft. képes volt erre. Az Euronics műszaki áruházláncot üzemeltető, teljes egészében hazai tulajdonú műszakicikk-kereskedelmi társaság – hangzott el a cég mai, jubileumi sajtóeseményén – az év végére ötvenmilliárd forintot meghaladó forgalommal és 23 százalékosnál is nagyobb piaci részesedéssel számol.

Biztos munka, magas jövedelem – 15 éves a Cisco Hálózati Akadémia

Minden idők egyik legsikeresebb szakmai képzési formája a Cisco Hálózati Akadémia: nemzetközi alapítása után egy évvel nálunk is elkezdődött a tanítás napjaink – és még inkább holnapjaink – legkeresettebb hivatására fölkészítő (sok esetben virtuális) oktatási intézményében. A hazánkban az idén 15 éves Cisco Hálózati Akadémián jó 22 ezren szereztek oklevelet. A nagyvilágban évente több mint egy millióan vesznek részt a programban 10 ezer akadémián.

Az európai oktatás az IT-beruházások holisztikus megközelítésétől függ

A jövő oktatásával kapcsolatban számos előrejelzés létezik. A Ricoh által támogatott Economist Intelligence Unit a Humans and Machines című legújabb jelentésében néhányan – között Sebastian Thrun professzor, a Stanford Egyetem mesterséges intelligenciával foglalkozó részlegének a vezetője – azt jósolják, hogy a fizikai tanulási környezet el fog tűnni, különösen a felsőoktatásban, mivel a tanulók online kurzusokra „járnak” majd.


1 2 3 4   >