ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: szakszervezet

Ezerötszázan sztrájkoltak az Audi győri motorgyárában

Az Audi Hungaria Zrt. tizenegyezer-ötszáz munkavállalója közül mintegy ezerötszázan vettek részt az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) által kezdeményezett figyelmeztető sztrájkban csütörtökön kilenc és tizenegy óra között - mondta az MTI megkeresésére a vállalat kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője.

Még Orbánért sem vállalták a Jézuska szerepét a magyar köztisztviselők

A magyar köztisztviselők nem akarták, hogy ők legyenek a Jézuska Orbán nevében, ezért elutasították, hogy velük vitessék ki a nyugdíjasoknak szánt Erzsébet-utalványokat – tudósít az osztrák Der Standard. Ilyet hat éve nem látott az ország: az egyébként lojális, 26 ezer fős kar egy emberként szállt szembe a nemzeti-konzervatív kormányfő akaratával. Lázár János azzal érvelt, hogy az érintettek igazából úgysem csinálnak semmit a karácsony előtti 4–5 napban, csak éppen sajtóértesülések szerint egészen más ok húzódott meg a postásság ötlete mögött. Nevezetesen, hogy az alkalmazottak közvetlen kapcsolatba kerüljenek ezzel a fontos választói réteggel.

 

 

 

 

 

Kétéves a Szolidaritás – mi maradt a mozgalomból?

A hétvégén ünnepli születésnapját (D-Day 2.0) a két éve az Orbán-rendszerrel szembeni társadalmi szerveződések egyik legjelentősebbjeként és leghitelesebbjeként indult Szolidaritás. Jelentőségéből, jelentétéből és utcai mobilizációs erejéből azóta veszített – legalábbis eltűnt az utcáról. Az Együtt 2014–Párbeszéd Magyarországért társadalmi jelenlétéből és aktivitásából nem látszik, hogy a Szolidaritás a két évvel ezelőtti állapotában lenne.

Megváltozott munkaképesség – továbbképzés ismeretgyarapításra

Bár az idén megélénkült az érdeklődés a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása iránt, a vállalatok személyzeti munkatársai még ma sincsenek valamennyi szükséges információ birtokában – derül ki a Work Force friss felméréséből. A tanácsadó szerint a sikerhez a jogszabályi háttér ismeretén túl érdemes tisztában lenni a beilleszkedést segítő módszerrel, hogy a hátrányos helyzetűek foglalkoztatása valóban sikeres legyen.

Üdülési csekk: civil szervezetek is segíthetnek a rászorultaknak A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány felkéri a mintegy közel hetvenezer, hazai civil szervezetet arra, hogy továbbra is legyen érzékeny a környezetében élő, szociálisan hátrányos helyzetűek iránt.
Az építőipar rontja az osztrák munkaerő-piacot (Humán Rent Press) Elsősorban az építőipar veszteségei állnak az országosan kedvezőtlen munkanélküliségi és foglalkoztatottsági számok hátterében – írja az Austrian Times. A Bank Austria friss tanulmánya szerint az építőipari ágazat az idén kétszázalékos zsugorodást lesz kénytelen elszenvedni. A látszólag mérsékelt visszaesés ugyanakkor érezhető növekedést eredményez az építőipari dolgozók munkanélküliségében. Az idei első három hónapban a számuk 12, 32, illetve 41 százalékkal haladta meg a tavalyi értéket. A teljes gazdaságban a munkanélküliség eközben márciusra 7,5 százalékra emelkedett, szemben a tavaly ilyenkor mért 5,8 százalékkal, ami 28,8 százalékos emelkedés.

1 2   >