ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: szenzor

Mesterséges intelligencia: a Bosch tanulni tanítja az autókat

Megalkotja a jövő önvezető autóinak agyát a Bosch. A Bosch ConnectedWorld 2017 nemzetközi konferencián Berlinben a technológiák és szolgáltatások beszállítója bemutatta az automatizált járművekhez szánt fedélzeti számítógépét. A mesterséges intelligencia (MI) jóvoltából ez a számítógép képes gépi tanulási módszereket alkalmazni.

Hálózatba kapcsolt okos autók

Az autóval hálózatba kapcsolt okostelefon, amelynek alkalmazásai a műszerfal képernyőjén futnak, az időszerű karbantartásukat előre közlő alkatrészek vagy a navigációs rendszer adatai alapján az otthonához közeledő autós számára a ház fűtésrendszerének bekapcsolása – mind olyan fejlesztések, melyek a Bosch jármű-technológiai jelenéhez és közeli jövőjéhez tartoznak, s amelyek – a kényelmi funkciók mellett, következetesen az okoseszköz-filozófiához – az energiafelhasználás csökkentését és a fenntarthatóságot szolgálják. Mindezt a legmagasabb biztonság mellett, állítják határozottan a Bosch szakemberei.

Hajszálpontos radarok védik a gyalogosokat – bemutató a Műegyetemen

Jövőre megváltozik az Euro NCAP minősítési rendszere: az autóknak legalább egy vezetéstámogató rendszerrel kell rendelkezniük a legjobb, ötcsillagos minősítés megszerzéséhez, 2016-tól pedig kötelezővé válik a széles körű gyalogosvédelem. Jövőre kezdődik az új, sztereó videószenzor gyártása, amely akár 50 méteres távot is érzékelhet, így első ízben egy is elegendő lehet belőlük a gyalogosok biztonságát növelő vészfékfunkció számára.

Pneumobil-verseny: Forma 1-es csúcstechnológiát is kipróbálnak

A pneumobilok hatodik erőpróbáján az idén új versenyszám is debütál, hiszen az eddig megszokott kategóriák mellett ezúttal a Forma 1-es csapatoknál kulcsfontosságú, telemetrikus rendszert is kipróbálják a mérnökhallgatók. A pneumobil-verseny magyar találmány; népszerűségét a nevezett csapatok számán kívül mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a magyarországi konstrukciós megmérettetés mára Európa-szerte elismert bajnoksággá lépett elő.

címkék:  EgerForma-1Rexrothpneumobilszenzor
All-Fitt: (akár) életmentő érzékelők a testen

Öttagú magyar konzorcium dolgozott két évig azon a kezdeményezésen, amelynek eredményeképpen elkészült a viselhető szenzorokon (érzékelőkön) alapuló, az idősek és a rendszeresen sportolók életvitelét támogató multimédiás és mobil-kommunikációs termék prototípusa. 

Otthonőrző a T-Home-tól – reszkessetek, betörők!  Újabb "lába nőtt" a T-csoportnak, pontosabban a T-Home márkának: mostantól a hívatlan látogatók (köznyelven: betörők, behatolók) ellen is védi ügyfeleit a ma délben bemutatott legfrissebb szolgáltatásával, az Otthonőrzővel, ami nem más, mint szélessávú interneten és mobiltelefonon működő biztonsági (lakás-, iroda-, ingatlan-felügyeleti) rendszer.

1 2   >