ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: szociáldemokrácia

Október 23.: János nap

Nemrég, október 23. közelségét érezve, az ATV csatornáján Kádár János személyéről, örökségéről beszélgettek egykori tisztelői. A meghívottak közül hiányzott Berecz János (az archív képen). Lassan elfelejtjük… Berecz konokul következetes. Vállalva múltját, írásba is adja, hogy ő nem rendszerváltó. Egyszerű ibrányi parasztgyerekként őrzi korabeli reformelképzeléseit, és Kádár János emlékét. 

Bíró Mihály plakátjaiból nyílt kiállítás Bécsben

Pátosz vörösben címmel a 20. század eleji Magyarország egyik legismertebb grafikusa, Bíró Mihály munkáiból nyílt kiállítás a bécsi MAK-ban. Láthatók a híres Vörös kalapácsos ember és a Horthy-album litográfiái is.

Mészáros Márta filmje Kéthly Annáról Utolsó jelentés Annáról – ez a címe annak az új magyar filmnek, amelynek rendezője Mészáros Márta, főhőse Kéthly Anna (a képen), a  szociáldemokrata mozgalom, és 1956  egyik  emblematikus alakja. A filmen Eszenyi Enikő alakítja a politikus asszonyt. A 103 perces alkotást jövő csütörtöktől vetítik a mozik. A sajtóvetítést újságírók és szakmabeliek előtt az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartották, ahol a rendező, a főszereplő és több szereplő mondta el gondolatait a filmről.