ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: szocialista

Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (3.)

Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.

A népszavazások keltette érzelmek alkalmatlanok az érdemi vitára, döntésre

A The New York Times szerint a brit népszavazás nem egyszerűen csapás a szigetország gazdasága számára, hanem megdönti a liberális rendnek azt az alapvető feltételezését, hogy a voksolásra jogosultak a saját érdeküknek megfelelően járnak el. A múlt 50 év elhitette, hogy a nacionalizmus, az idegengyűlölet és az előítélet nem több merő ésszerűtlenségnél, és hogy a piac torzulásai el fognak tűnni. A múlt heti eredmény megmutatta, hogy sokak számára az identitás fontosabb, mint a gazdaság, bár nagy árat fizetnek majd azért, hogy megmaradjon az a társadalmi rend, amelyben biztonságban és erősnek érezhetik magukat. 

Külső erők, háttérhatalmak irányítják Magyarországot?

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, június 10–15. között, 1000 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta az összeesküvés-elméleteket és a nyilvánosságbeli megítélésüket. A megkérdezettek harmada egyetért azzal az állítással, hogy valójában nem a kormány irányítja az országot, hanem mások mozgatják a szálakat. A válaszadók majd' kétharmada gondolja úgy, hogy az egész világot egy szűk elit irányítja, és több mint fele, hogy a menekültválságot amerikai érdekcsoportok szándékosan idézték elő. Soros György személyes közreműködését a menekültválságban már kisebbség, a válaszadók harmada...

Az osztrák vasút első embere lesz az új kancellár

Az 50 éves Christian Kern, az Osztrák Szövetségi Vasutak vezérigazgatója lesz a következő kancellár és a szociáldemokrata kormánypárt új elnöke. A politikai megegyezés megszületett, a hivatalos bejelentés ma várható. Kern a hét elején távozott Werner Faymann utódja, aki 2008 óta vezette a kormányt. (Kép: Die Presse)

Orbánék inkább „nyitnak” vasárnap, semmint népszavazáson alul maradjanak

A magyar kormány lépett, hogy véget vessen az igen népszerűtlen vasárnapi vásárlási tilalomnak és ezáltal megússza a kellemetlen pofont a népszavazáson – kezdi tudósítását az AFP. A felmérések azt bizonyítják, hogy az egy éve hozott intézkedést a lakosság jó 60%-a elutasítja. Egyes tanulmányok azt is feltárták, hogy az kedvezőtlenül hatott az eladásokra valamint a foglalkoztatásra, bár ezt a hatalom tagadja. A Tesco és az Auchan – más külföldi csoportok mellett – panaszkodott a tavalyi döntés miatt, amelyhez sok más szokatlan gazdasági lépés is társult... 

Orbán összekapcsolta az illegális bevándorlást és a terrorfenyegetést

Orbán Viktortusványosi beszédével van tele a külföldi sajtó: több százmillió migránssal riogat a magyar miniszterelnök. A New York Times/Yahoo/Huffington Post/CNS News/The Scotsman/AP tudósítása azt emeli ki a beszédből, hogy az illegális bevándorlás fenyegetés Magyarország és egész Európa számára, és hogy a legnagyobb veszély az a több száz millió ember, aki Afrika mélyéről, a szegénység elől menekül.Orbán Viktorazzal vádolta meg az EU-t, hogy az képtelen megvédeni polgárait a beözönlő tömegektől, amelyek az európai államok kulturális identitását sodorják veszélybe, továbbá hozzájárulnak az erősödő terrorizmushoz, munkanélküliséghez és bűnözéshez.


1 2   >