Címke: szolidaritás

A beteg és hátrányos helyzetű gyermekeket segíti a Robert Burns Alapítvány

Több mint ötmillió forint adomány gyűlt össze a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány legnagyobb jótékonysági rendezvényén, a 17. Burns Supperen. A skót kulturális esten hagyományosan az alapítvány által felkarolt egészségügyi kezdeményezéseket támogatják a résztvevők. A rendezvény különlegessége, hogy az év adományozójának járó díjat is kiosztotta a szervezet, amelyet Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere adott át.

Gyermekéletet mentő készülék jótékonyságból

A nehéz időkben is igen sikeres évet zárván, szép összeget, jó hárommillió forintot sikerült az „Acer a gyermekekért” kampányban összegyűjtenünk – írta szerkesztőségünknek Szalay Balázs, az Acer Magyarország marketing- és sajtófőnöke. „Ez természetesen nem csupán a mi érdemünk, hiszen minden egyes partnerünk, viszonteladónk és a vásárlóink ugyanúgy részesei a sikernek, amelynek a végén egy drága és értékes eszközhöz tudtuk hozzásegíteni a Heim Pál Gyermekkórház intenzív osztályát.”

Kétéves a Szolidaritás – mi maradt a mozgalomból?

A hétvégén ünnepli születésnapját (D-Day 2.0) a két éve az Orbán-rendszerrel szembeni társadalmi szerveződések egyik legjelentősebbjeként és leghitelesebbjeként indult Szolidaritás. Jelentőségéből, jelentétéből és utcai mobilizációs erejéből azóta veszített – legalábbis eltűnt az utcáról. Az Együtt 2014–Párbeszéd Magyarországért társadalmi jelenlétéből és aktivitásából nem látszik, hogy a Szolidaritás a két évvel ezelőtti állapotában lenne.

Társadalmi gondoskodás a kilakoltatott kőbányai családról

Az Otthonvédők társadalmi gondoskodásának köszönhetően egyetlen éjszakát sem kellett az utcán töltenie annak a 11 fős családnak, amelyet kedden lakoltattak ki Kőbányán – adott hírt róla a Magyar Szociális Fórum pénteken. A készenléti rendőrség közreműködésével utcára tett családnak a kilakoltatásuk ellen fellépő civilek azonnal segédkezet nyújtottak, és fedelet biztosítottak nekik, míg állandó lakáshoz nem jutnak.

Adomány- és segélyvonalakat népszerűsítő weboldal

A civilszervezetek támogatására a Telenor a fontosabb adomány- és segélyvonalak elérhetőségeit listázó gyűjtőoldalt hozott létre. A telefonos segítségnyújtást lehetővé tevő szolgáltatások szolgáló telefonszámok mellett az Adhat Vonal és a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány is szerepel.

Hófúvás: a tájékoztatás hiánya okozta a legtöbb veszteséget

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság felmérte a március 14–15-i hófúvások logisztikai hatásait. Tizenöt érintett fuvarozó, szállítmányozó cégtől érkezett válasz a károkat, okokat és a tanulságokat boncolgató rövid kérdőívre. Százötvenegy érintett teher-gépjárműről és csaknem 60 millió forintos kárról számoltak be.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >