ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: szolidaritás

Juncker kiáll a szociális Európa mellett – a szolidaritás nem egyirányú utca

A szolidaritás nem egyirányú utca – üzente elsősorban Magyarországnak és Lengyelországnak Alexander Van der Bellen osztrák köztársasági elnök a menekültkérdésről szólva, az APA osztrák hírügynökségnek adott, terjedelmes, exkluzív interjújában, amelyet ma hajnalban tettek közzé. – Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az unió szociálpolitikai vívmányainak továbbfejlesztését, a „szociális Európát”, vagyis a kontinens integrációjának jóléti pillérét kívánja hangsúlyozni a római csúcstalálkozó zárónyilatkozatában.

Megvert menekültekkel szelfiznek a magyar határőrök

Visszautasítja a Momentum a bal–jobb oldali politikai megosztottságot és értékalapú politikát teremtve alakít ki új ideológiát – ezt Fekete-Győr András mondta el az AP hírügynökségnek, amit a többi között a Washington Post is idéz abból az alkalomból, hogy a hétvégén a párttá alakulás mellett döntött a tagság. – Megvert menekültekkel készítenek szelfiket a magyar határőrök címmel közölt cikket a brit The Independent. A téma egyébként végigfutott számos sajtófelületen a címe miatt is. Lizzie Dearden helyszíni riportot készített Shahid Khan afgán menekülttel, de rajta kívül mások is hasonló történeteket mondtak el neki.

Ezer kiló csoki a jótékonysági mikulás puttonyában

Ezer, jól megtömött csomaggal készül az idén a rászoruló gyerekek megörvendeztetésére a jótékonysági mikulás. A Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány és az Angyali.hu jótékonysági csapata máris szorgosan készülődik a mikulás-ünnepségekre: sok száz kiló szaloncukrot, csokit és más finomságot vásárolnak a jótevők.

A unió nélkül nincs esélyünk a világban – Európa és a nemzeti érdekek csak együtt létezhetnek

A bajor keresztényszociálisok vezetője szerint még meg lehet akadályozni, hogy hatalomra jusson az európai Trump, de a közös életmódot és kultúrát is kizárólag együttes erővel lehet megvédeni – olvasható a Frankfurter Allgemeine Zeitungban. Ehhez az is szükséges, hogy a politikusok ne a népet bírálják, mert az unión belüli bizalmi válságról az elitek tehetnek. Hosszú elemzésében Horst Seehofer bajor miniszterelnök hangsúlyozza, hogy egyetlen nemzetállam sem képes egymaga megoldani a globális gondokat, vagy helytállni a világpiacon. Olyan Európára van szükség, amelynek súlya van, és képes hallatni a hangját a nemzetközi porondon.

A TASZ ingyen segíti a Népszabadság újságíróit, de támogatást kér

Közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe a Társaság a Szabadságjogokért; a dokumentumot készséggel közzé tesszük: "Biztos te is értesültél a Népszabadság botrányos bezárásáról. Az elmúlt két hétben kollégáimmal rengeteget dolgoztunk azon, hogy ingyenes jogsegélyt nyújtsunk a Népszabadság munkatársainak. Most azért írok neked, hogy elmondjam, mi  történt  ebben az időszakban.

Napjaink tekintélyelvű uralkodója nem tilt be egyetlen sajtóorgánumot sem

A Frankfurter Allgemeine Zeitung azt tanácsolja, senki se higgyen a magyar kormánynak, mármint hogy semmi köze sem volt a Népszabadság bezárásához. Aki nézte, miként korlátozták éveken át apró lépésekben a sajtószabadságot Oroszországban és Fehéroroszországban, úgy, hogy a végén szinte semmi sem maradt belőle, nos, az az utóbbi hat év magyar fejleményeiben felismeri a már jól ismert modellt. Napjaink tekintélyelvű uralkodója nem tilt be egyetlen sajtóorgánumot sem, átveszi azt, vagy éppen megfosztja gazdasági alapjaitól. A tévével és a rádióval kezdi, utána pedig a lapokra megy rá.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >