Címke: szolidaritás

Milliók tüntettek Franciaországban és a nagyvilágban a terrorizmus ellen – francia lapok bírálták Orbán jelenlétét

Több mint 2,5 millióan vonultak utcára Franciaországban vasárnap a terrorizmus elleni történelmi tiltakozó felvonulásokon. Párizsban „a tüntetők az eredetileg kijelölt útvonalaknál jóval szélesebb területen vonultak, ezért képtelenség megszámolni őket” – közölte a francia belügyminisztérium. (Tudósításunk képeinek forrása: welt.de)

Tisztelet Koncz Zsuzsának a szolidaritásáért is

"Csatlakozva a világméretű szolidaritáshoz, szeretném kifejezni megrendülésemet és együttérzésemet a január 7-én, Párizsban történt terrortámadás kapcsán. Mélyen felháborít, hogy alávaló gyilkosok a szabadság szülőhazájában, Franciaországban – hiszen a szabadság eszméjét az emberiség a francia forradalomnak köszönheti – művészeket, gondolkodó embereket gyilkolnak egy vallás nevében, melynek szellemét ők maguk tiporják sárba..." - írja Facebook-oldalán a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, énekesnő, érdemes művész Koncz Zsuzsa.

Jótékonysági vígszínházi előadás a gyermekmentők javára

Hagyományosan az idén is megtartja jótékonysági estjét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a budapesti Vígszínházban. Ez alkalommal, december 19-én este hét órától Heltai Jenő Lumpáciusz Vagabundusz című kétrészes zenés darabját mutatják be.

Kiállnak a civilek az Ökotárs Alapítvány mellett

A Levegő Munkacsoport és a Greenpeace aktivistái tegnap éjjel óriási ÖKO♥TÁRS feliratot készítettek napelemes mécsesekből a budapesti Egyetem téren, majd felolvasták 23 hazai civil szervezet közös nyilatkozatát, amelyben támogatásukról biztosították az Ökotárs Alapítványt. A két szervezet ezzel a demonstrációval megerősítette, hogy elismeri és becsüli az Ökotárs Alapítványnak a hazai civil mozgalom támogatásáért tett több évtizedes erőfeszítéseit és hiteles szakmai munkáját.

Nemzetközi szolidaritási akció a magyar civilekért

Miközben Lázár János ma Brüsszelben a Norvég Támogatási Alap képviselőivel tárgyal, Kenyától Egyiptomon át Szlovákiáig számos nemzetközi szervezet fejezi ki szolidaritását a magyar civileket ért kormányzati lépések kapcsán. Reggel 9-kor egységes közleményben állnak ki a magyar civil szektor függetlenségéért és hívják fel a politikusok figyelmét arra, hogy bármilyen hatósági nyomásgyakorlás elfogadhatatlan és országhatárokon átnyúló nemzetközi visszhangra is talál. A nemzetközi közösség nem kér sem a megbélyegzésből, sem a politikai retorika mentén körvonalazódó a civileket egymás ellen hangoló, egymástól elszigetelő nyomásgyakorlási technikákból.

A beteg és hátrányos helyzetű gyermekeket segíti a Robert Burns Alapítvány

Több mint ötmillió forint adomány gyűlt össze a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány legnagyobb jótékonysági rendezvényén, a 17. Burns Supperen. A skót kulturális esten hagyományosan az alapítvány által felkarolt egészségügyi kezdeményezéseket támogatják a résztvevők. A rendezvény különlegessége, hogy az év adományozójának járó díjat is kiosztotta a szervezet, amelyet Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere adott át.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >