17. AV Trend & Hifi Show

Címke: szolidaritás

Ezer kiló csoki a jótékonysági mikulás puttonyában

Ezer, jól megtömött csomaggal készül az idén a rászoruló gyerekek megörvendeztetésére a jótékonysági mikulás. A Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány és az Angyali.hu jótékonysági csapata máris szorgosan készülődik a mikulás-ünnepségekre: sok száz kiló szaloncukrot, csokit és más finomságot vásárolnak a jótevők.

A unió nélkül nincs esélyünk a világban – Európa és a nemzeti érdekek csak együtt létezhetnek

A bajor keresztényszociálisok vezetője szerint még meg lehet akadályozni, hogy hatalomra jusson az európai Trump, de a közös életmódot és kultúrát is kizárólag együttes erővel lehet megvédeni – olvasható a Frankfurter Allgemeine Zeitungban. Ehhez az is szükséges, hogy a politikusok ne a népet bírálják, mert az unión belüli bizalmi válságról az elitek tehetnek. Hosszú elemzésében Horst Seehofer bajor miniszterelnök hangsúlyozza, hogy egyetlen nemzetállam sem képes egymaga megoldani a globális gondokat, vagy helytállni a világpiacon. Olyan Európára van szükség, amelynek súlya van, és képes hallatni a hangját a nemzetközi porondon.

A TASZ ingyen segíti a Népszabadság újságíróit, de támogatást kér

Közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe a Társaság a Szabadságjogokért; a dokumentumot készséggel közzé tesszük: "Biztos te is értesültél a Népszabadság botrányos bezárásáról. Az elmúlt két hétben kollégáimmal rengeteget dolgoztunk azon, hogy ingyenes jogsegélyt nyújtsunk a Népszabadság munkatársainak. Most azért írok neked, hogy elmondjam, mi  történt  ebben az időszakban.

Napjaink tekintélyelvű uralkodója nem tilt be egyetlen sajtóorgánumot sem

A Frankfurter Allgemeine Zeitung azt tanácsolja, senki se higgyen a magyar kormánynak, mármint hogy semmi köze sem volt a Népszabadság bezárásához. Aki nézte, miként korlátozták éveken át apró lépésekben a sajtószabadságot Oroszországban és Fehéroroszországban, úgy, hogy a végén szinte semmi sem maradt belőle, nos, az az utóbbi hat év magyar fejleményeiben felismeri a már jól ismert modellt. Napjaink tekintélyelvű uralkodója nem tilt be egyetlen sajtóorgánumot sem, átveszi azt, vagy éppen megfosztja gazdasági alapjaitól. A tévével és a rádióval kezdi, utána pedig a lapokra megy rá.

Magyarország dermesztő baja beárnyékolhatja Európa jövőjét

A Guardian kommentárja szerint Magyarország dermesztő baja beárnyékolhatja Európa jövőjét, de az unió még a nyomuló populizmus ellen sem képes elég támogatást összegyűjteni. A magyar demokrácia halálos veszélyben van, és hogy túléli-e,  az határozza meg a továbbiakat a földrészen. Széles körben cinizmus a válasz arra, hogy a Népszabadságot valóban gazdasági okok miatt zárták volna be. Az újság ugyanis neki mert menni a hatalomnak, legyen szó politikáról, korrupcióról, vagy éppen arról, hogy a kormány nekitámadt a demokráciának.

Figyelmeztetés Orbánnak: a nemzeti önzés nem vezet semmi jóra

Az unióban a szolidaritás nem egyirányú utca, és nem jelentheti csupán a brüsszeli szubvenciók elfogadását – kezdi tudósítását a német közszolgálati tévé második csatornája, a ZDF. Erre figyelmeztette a kelet-európai partnereket, és a népszavazás kapcsán mindenekelőtt Orbán Viktort az Európai Parlament konzervatív képviselőcsoportjának vezetője. Manfred Weber kiemelte, hogy valóban igaz: meg kell erősíteni a külső határok védelmét, ahogyan azt a visegrádi államok sürgetik. Ám utána nem lehet magukra hagyni a görögöket...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >