Címke: szolidaritás

Orbán jó egymillió embert akar internáltatni az Európai Unión kívülre

Az unió migrációs biztosa szerint a mostani válságban a legnagyobb veszélyt nem a bevándorlók, vagy a terroristák, hanem Európa belső démonai okozzák – állapítja meg a The New York Times. Így a nacionalizmus, a populizmus, a demagógia és az idegengyűlölet. Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős biztosa a The New York Times athéni demokrácia-konferenciáján úgy foglalta össze, hogy a közeli múlt sötét kísértetei gyötörnek bennünket.

Az újságíró-társadalom szolidáris a törökországi demokratikus erőkkel

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének kül- és biztonságpolitikai szakosztálya egyetértően támogatja az Ellenállók Nemzetközi Szövetsége (FIR) állásfoglalását: "Hónapok óta a FIR (Ellenállók Nemzetközi Szövetsége) nagy aggodalommal követi a Törökországban zajló politikai fejleményeket. 

Energiaunió és éghajlat-politika: áttérés az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra

Az Európai Bizottság ma olyan intézkedéscsomagot terjeszt elő, amely az alacsony szén-dioxid-kibocsátásra áttérést hivatott felgyorsítani az európai gazdaság valamennyi ágazatában – áll az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben. A Bizottság azon munkálkodik, hogy megőrizze az EU versenyképességét, miközben az éghajlat-változásról szóló párizsi megállapodásban célul kitűzött modern, karbonszegény gazdaság felé elmozdulás lendületét kihasználva, a világméretű társadalmi-gazdasági modell változóban van.  

Orbán és Erdogan: két despota próbálkozik a maga „ezeréves birodalmának” létrehozásával

A rendkívül konzervatív Daily Telegraph brit lap arra figyelmezteti a török elnököt, hogy nem szabad feladnia a demokráciát. A szerkesztőségi állásfoglalás szerencsésnek tartja, hogy a sikertelen puccs után elhárult a polgárháború veszélye, mert az alighanem csak még nagyobb zűrzavarba taszította volna az egész térséget. Ám a feszültség megmaradt, és Erdogan elnyomó intézkedésekkel reagált. Sőt még a halálbüntetés visszaállítása is szóba került, amire viszont rámehetnek az uniós tagságnak reményei. Persze, az első lépéseket talán még meg is lehet érteni, ám ha a politikus demokrataként akar eljárni, akkor az államcsíny-kísérletet nem használhatja fel arra, hogy lecsapjon az ellenfeleire. 

Orbánék rájöttek: mégis kell a külföldi munkaerő

Magyarország túltett a legtöbb szomszédján és kerítést épített, hogy távol tartsa a menekülteket, sőt börtönbe küldi az illegális határátlépőket, egyidejűleg viszont kétségbeesetten keres gazdasági migránsokat – állapítja meg a The Washington Post. A kormányt a jelek szerint nem érdekli az Amnesty International és más emberi jogi szervezetek bírálata. Ám rájött, hogy szüksége van a külföldiekre. Mivel nincs elég munkáskéz, most azt fontolgatja, hogy nem uniós országokból vendégmunkásokat hív be, több tízezres számban – csakhogy ebbe a muzulmánok nem férnek bele.

A magyarok akarják a legszorosabbra fűzni gazdasági kapcsolataikat Oroszországgal

A vizsgált tíz európai állam polgárai közül a magyarok fordulnak leginkább magukba; 77 százalékuk mondja, hogy hazája foglalkozzon csak a belső ügyeivel, 64 százalékuk nem akarja, hogy az ország segítsen a fejlődő világ országain. A magyarok akarják a legszorosabbra fűzni gazdasági kapcsolataikat Oroszországgal (67 százalékos támogatottság) és a magyarok tartják az Unión belül a legcsekélyebb jelentőségű veszélynek az orosz politikát (23 százalék) – emel ki néhány, hazánk közvéleményét jellemző mutatót Jacob Pouschter, a washingtoni Pew Research Center, globális kutatóintézet vezető munkatársa abból a máris nagy publicitást kapott vizsgálatból, amelynek eredményét a hét elején publikálták. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >