Címke: szolidaritás

Jótékonysági vígszínházi előadás a gyermekmentők javára

Hagyományosan az idén is megtartja jótékonysági estjét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a budapesti Vígszínházban. Ez alkalommal, december 19-én este hét órától Heltai Jenő Lumpáciusz Vagabundusz című kétrészes zenés darabját mutatják be.

Kiállnak a civilek az Ökotárs Alapítvány mellett

A Levegő Munkacsoport és a Greenpeace aktivistái tegnap éjjel óriási ÖKO♥TÁRS feliratot készítettek napelemes mécsesekből a budapesti Egyetem téren, majd felolvasták 23 hazai civil szervezet közös nyilatkozatát, amelyben támogatásukról biztosították az Ökotárs Alapítványt. A két szervezet ezzel a demonstrációval megerősítette, hogy elismeri és becsüli az Ökotárs Alapítványnak a hazai civil mozgalom támogatásáért tett több évtizedes erőfeszítéseit és hiteles szakmai munkáját.

Nemzetközi szolidaritási akció a magyar civilekért

Miközben Lázár János ma Brüsszelben a Norvég Támogatási Alap képviselőivel tárgyal, Kenyától Egyiptomon át Szlovákiáig számos nemzetközi szervezet fejezi ki szolidaritását a magyar civileket ért kormányzati lépések kapcsán. Reggel 9-kor egységes közleményben állnak ki a magyar civil szektor függetlenségéért és hívják fel a politikusok figyelmét arra, hogy bármilyen hatósági nyomásgyakorlás elfogadhatatlan és országhatárokon átnyúló nemzetközi visszhangra is talál. A nemzetközi közösség nem kér sem a megbélyegzésből, sem a politikai retorika mentén körvonalazódó a civileket egymás ellen hangoló, egymástól elszigetelő nyomásgyakorlási technikákból.

A beteg és hátrányos helyzetű gyermekeket segíti a Robert Burns Alapítvány

Több mint ötmillió forint adomány gyűlt össze a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány legnagyobb jótékonysági rendezvényén, a 17. Burns Supperen. A skót kulturális esten hagyományosan az alapítvány által felkarolt egészségügyi kezdeményezéseket támogatják a résztvevők. A rendezvény különlegessége, hogy az év adományozójának járó díjat is kiosztotta a szervezet, amelyet Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere adott át.

Gyermekéletet mentő készülék jótékonyságból

A nehéz időkben is igen sikeres évet zárván, szép összeget, jó hárommillió forintot sikerült az „Acer a gyermekekért” kampányban összegyűjtenünk – írta szerkesztőségünknek Szalay Balázs, az Acer Magyarország marketing- és sajtófőnöke. „Ez természetesen nem csupán a mi érdemünk, hiszen minden egyes partnerünk, viszonteladónk és a vásárlóink ugyanúgy részesei a sikernek, amelynek a végén egy drága és értékes eszközhöz tudtuk hozzásegíteni a Heim Pál Gyermekkórház intenzív osztályát.”

Kétéves a Szolidaritás – mi maradt a mozgalomból?

A hétvégén ünnepli születésnapját (D-Day 2.0) a két éve az Orbán-rendszerrel szembeni társadalmi szerveződések egyik legjelentősebbjeként és leghitelesebbjeként indult Szolidaritás. Jelentőségéből, jelentétéből és utcai mobilizációs erejéből azóta veszített – legalábbis eltűnt az utcáról. Az Együtt 2014–Párbeszéd Magyarországért társadalmi jelenlétéből és aktivitásából nem látszik, hogy a Szolidaritás a két évvel ezelőtti állapotában lenne.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >