Címke: szolidaritás

A populista nacionalizmus romlásba dönti Európát – Kövért becsempésznék az USA-ba

A mostani menekültválság próbára teszi Európa új nacionalizmusait – írja egybehangzóan a New York Times, a Yahoo és a Reuters. A Földközi-tengeren át érkező áradat – „Kaparj, kurta!”-alapon – ártalmas civakodást keltett az unió 28 tagállama, illetve a brüsszeli intézmények között, mármint hogy mi tévők legyenek a rekord számú migránssal. A megosztottsággal megfogalmazódott a figyelmeztetés: a populista nacionalizmus visszavetheti Európát a múlt század lidércnyomással felérő széttagolt viszonyai közé. És mivel keleten kialakult a viszály Oroszországgal, nyugaton pedig a britek hamarosan szavaznak a leválásról, felvetődik, hogy a szervezet képes-e egyáltalán...

Magyarország megosztása után Orbán most az Európai Unió szétforgácsolására törekszik

Orbán Viktor jogi játszmába kezdett, hogy ne kelljen alkalmaznia az unió bevándorlási szabályait – írja a World Politics Review. A hónap elején tartott csúcsértekezleten ellenezte a kvótarendszert, de egyébként is az EU menekültügyi politikájának leghangosabb bírálói közé tartozik. Pár hete azt közölte, hogy felfüggesztik a Dublin-3. jegyzőkönyv alkalmazását, ám ezt Brüsszel tiltakozására a magyar belügy másnap visszavonta. Viszont bejelentette: kerítést emel a szerb határ mentén, a munka hétfőn meg is kezdődött. 

Az osztrákok többsége hajlandó segíteni a földönfutóknak

Közép-Európa szégyenletes módon elutasítja a menekülteket – írja az amerikai orgánumban, a Newsweek című hetilapban Judy Dempsey. Mint rámutat, az Európai Unió valamennyi vezetője közül azok tudják jobban, hogy mi az a besorozás és hogy az emberek mennyire gyűlölték a kötelező katonai szolgálatot, akik megélték a kommunizmust. Nos, ezeknek a politikusoknak össze kellene vetniük saját tapasztalataikat azzal, ami manapság Eritreában folyik. – Magyarországon a hatalom semmilyen lehetőséget sem hagy ki, hogy az illegális bevándorlók ellen kampányoljon. 

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság regionális képviselőjének nyílt levele a Magyar Országgyűlés tagjaihoz

Tisztelt Képviselő Úr, Képviselő Asszony! Azon sok ezer kétségbeesett, traumatizált menedékkérő és menekült nevében fordulok Önhöz, aki háborús konfliktusok elől menekül, mert hazájában nincs számára védelem, és aki most az életét mentve próbál biztonságba jutni.

Civil kampány és koncert az éhező magyar gyermekekért

Naponta legalább negyvenezer gyermeknek nem jut elég étel Magyarországon, de több százezerre rúg azok száma, akiket szintén sújt az éhezés kínja és szégyene, mert nem jutnak minőségi meleg ételhez. A Nemzeti MinimuM kezdeményezői arra hívják föl a figyelmet, hogy a nyomorban felnövő gyerekek maradandó testi, lelki és szellemi sérülésekkel indulnak a jövőbe.

Milliók tüntettek Franciaországban és a nagyvilágban a terrorizmus ellen – francia lapok bírálták Orbán jelenlétét

Több mint 2,5 millióan vonultak utcára Franciaországban vasárnap a terrorizmus elleni történelmi tiltakozó felvonulásokon. Párizsban „a tüntetők az eredetileg kijelölt útvonalaknál jóval szélesebb területen vonultak, ezért képtelenség megszámolni őket” – közölte a francia belügyminisztérium. (Tudósításunk képeinek forrása: welt.de)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >