Címke: szolidaritás

A magyarok akarják a legszorosabbra fűzni gazdasági kapcsolataikat Oroszországgal

A vizsgált tíz európai állam polgárai közül a magyarok fordulnak leginkább magukba; 77 százalékuk mondja, hogy hazája foglalkozzon csak a belső ügyeivel, 64 százalékuk nem akarja, hogy az ország segítsen a fejlődő világ országain. A magyarok akarják a legszorosabbra fűzni gazdasági kapcsolataikat Oroszországgal (67 százalékos támogatottság) és a magyarok tartják az Unión belül a legcsekélyebb jelentőségű veszélynek az orosz politikát (23 százalék) – emel ki néhány, hazánk közvéleményét jellemző mutatót Jacob Pouschter, a washingtoni Pew Research Center, globális kutatóintézet vezető munkatársa abból a máris nagy publicitást kapott vizsgálatból, amelynek eredményét a hét elején publikálták. 

A kormányok menekültpolitikája ellentétes a közvéleménnyel – az átlagember együttérez a felebarátjával és készséggel segíti

Kína, Németország és az Egyesült Királyság vezeti a menekültek általános elfogadását mérő index rangsorát, Oroszország az utolsó. Világszerte tízből egy ember engedne menekülteket az otthonába, tízből három a környékére. A humanitárius csúcstalálkozó résztvevőinek támogatniuk kell a menekültek segítését szolgáló globális megállapodást.

Nagy Károly-díj Ferenc pápának – tolerancia, együttérzés, szolidaritás  – aggódunk Európa Hazánk közjaváért

Ferenc pápa vehette át az Európa egyesítésében vállalt kiemelkedő tevékenységért odaítélt Nagy Károly-díjat; a Vatikánvárosban, a pápai rezidencia Sala Regia termében rendezett kitüntetési ceremónián részt vett Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke, valamint  Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

Ha nem fizetnek a keletiek, a Nyugat politikai és anyagi támogatását kockáztatják

Ellentmondásosnak nevezi a The Wall Street Journal a brüsszeli Bizottság javaslatát a közösség menekültügyi szabályainak megújítására. A közép- és keleti-európai tagállamokat felpaprikázta, hogy 250 ezer eurót kellene fizetniük menekültekként, ha nem hajlandók őket befogadni. Az elképzelést még jóvá kell hagyniuk a kormányoknak és az Európai Parlamentnek. Egy közép-európai uniós diplomata szerint etikai szempontból megkérdőjelezhető, hogy árcédulát raknak a migránsokra. Mások kemény alkudozást jósoltak, mert a hasonló ötletek sorra elhaltak. Magyarország máris közölte, hogy elfogadhatatlanok a kötelező kvóták, az pedig nevetséges, hogy Brüsszel bírsággal fenyegetőzik.

Miről álmodik a szegény gyerek? Mit nem tesz meg érte az ország vezetése?

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Magyarországon a hétévesnél fiatalabbak 42,2 százaléka él szegénységben. A Budapest (Szakpolitikai Elemző) Intézet felmérése alapján 130 ezer gyereknek kell szembenéznie az állandó nélkülözéssel, és közülük nagyjából 50 ezer rendszeresen éhezik. Ezeknek a gyerekeknek sokszor csak álom az, ami a nagy többség számára természetes. A K&H Bank két évvel ezelőtt hirdette meg a hátrányos helyzetű településeken élő gyermekeket segítendő programját négy kiemelt támogatási területen: az egészségügyben, az oktatásban, az előadó-művészetben és a sportban. Az igyekezet és a szolidaritás nagyon is indokolt, tekintettel arra, hogy a támogatandó gyerekek számára sok minden csupán vagy és álom.

Kaczynski új "varsói szerződést" ácsolgat románokkal, bolgárokkal a V4-ek kebelében?

The New York Times szerkesztőségi állásfoglalása zavaró időzítésnek minősíti a sajtószabadság szempontjából, hogy az Európai Parlament éppen most erősítette meg a vállalatok üzleti titkainak védelmét, jóllehet, másfél hete a panamai offshore-botrány bizonyította, hogy a gazdasági disznóságok leleplezésében mennyire fontosak az újságírók és forrásaik. A fő gond az, hogy az uniós szabályozás az oknyomozó sajtómunkásokra és súgóikra hárítja a bizonyítás terhét, ha céges, illetve gazdasági visszaélések feltárásáról van szó. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >