Címke: szolidaritás

Civil kampány és koncert az éhező magyar gyermekekért

Naponta legalább negyvenezer gyermeknek nem jut elég étel Magyarországon, de több százezerre rúg azok száma, akiket szintén sújt az éhezés kínja és szégyene, mert nem jutnak minőségi meleg ételhez. A Nemzeti MinimuM kezdeményezői arra hívják föl a figyelmet, hogy a nyomorban felnövő gyerekek maradandó testi, lelki és szellemi sérülésekkel indulnak a jövőbe.

Milliók tüntettek Franciaországban és a nagyvilágban a terrorizmus ellen – francia lapok bírálták Orbán jelenlétét

Több mint 2,5 millióan vonultak utcára Franciaországban vasárnap a terrorizmus elleni történelmi tiltakozó felvonulásokon. Párizsban „a tüntetők az eredetileg kijelölt útvonalaknál jóval szélesebb területen vonultak, ezért képtelenség megszámolni őket” – közölte a francia belügyminisztérium. (Tudósításunk képeinek forrása: welt.de)

Tisztelet Koncz Zsuzsának a szolidaritásáért is

"Csatlakozva a világméretű szolidaritáshoz, szeretném kifejezni megrendülésemet és együttérzésemet a január 7-én, Párizsban történt terrortámadás kapcsán. Mélyen felháborít, hogy alávaló gyilkosok a szabadság szülőhazájában, Franciaországban – hiszen a szabadság eszméjét az emberiség a francia forradalomnak köszönheti – művészeket, gondolkodó embereket gyilkolnak egy vallás nevében, melynek szellemét ők maguk tiporják sárba..." - írja Facebook-oldalán a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, énekesnő, érdemes művész Koncz Zsuzsa.

Jótékonysági vígszínházi előadás a gyermekmentők javára

Hagyományosan az idén is megtartja jótékonysági estjét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a budapesti Vígszínházban. Ez alkalommal, december 19-én este hét órától Heltai Jenő Lumpáciusz Vagabundusz című kétrészes zenés darabját mutatják be.

Kiállnak a civilek az Ökotárs Alapítvány mellett

A Levegő Munkacsoport és a Greenpeace aktivistái tegnap éjjel óriási ÖKO♥TÁRS feliratot készítettek napelemes mécsesekből a budapesti Egyetem téren, majd felolvasták 23 hazai civil szervezet közös nyilatkozatát, amelyben támogatásukról biztosították az Ökotárs Alapítványt. A két szervezet ezzel a demonstrációval megerősítette, hogy elismeri és becsüli az Ökotárs Alapítványnak a hazai civil mozgalom támogatásáért tett több évtizedes erőfeszítéseit és hiteles szakmai munkáját.

Nemzetközi szolidaritási akció a magyar civilekért

Miközben Lázár János ma Brüsszelben a Norvég Támogatási Alap képviselőivel tárgyal, Kenyától Egyiptomon át Szlovákiáig számos nemzetközi szervezet fejezi ki szolidaritását a magyar civileket ért kormányzati lépések kapcsán. Reggel 9-kor egységes közleményben állnak ki a magyar civil szektor függetlenségéért és hívják fel a politikusok figyelmét arra, hogy bármilyen hatósági nyomásgyakorlás elfogadhatatlan és országhatárokon átnyúló nemzetközi visszhangra is talál. A nemzetközi közösség nem kér sem a megbélyegzésből, sem a politikai retorika mentén körvonalazódó a civileket egymás ellen hangoló, egymástól elszigetelő nyomásgyakorlási technikákból.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >