ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: sztrájk

Ezerötszázan sztrájkoltak az Audi győri motorgyárában

Az Audi Hungaria Zrt. tizenegyezer-ötszáz munkavállalója közül mintegy ezerötszázan vettek részt az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) által kezdeményezett figyelmeztető sztrájkban csütörtökön kilenc és tizenegy óra között - mondta az MTI megkeresésére a vállalat kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője.

Az Orbán fiúk nem törődnek a legszegényebbekkel

Az IG Metall német vasas szakszervezet úgy látja, hogy iskolát teremthet Magyarországon a sopronkövesdi autóipari beszállító, az Autoliv alkalmazottainak sikere, mármint hogy elegük lett az alacsony bérekből és 10%-ig terjedő emelést csikartak ki. Minálunk ez volt az első figyelmeztető sztrájk majdnem három évtizede az ágazatban. A feltételek az utóbbi időben egyre romlottak az érdekvédelem számára. A szakszervezetek megosztottak, erejük meggyengült. Annál nagyobbat szólt most, hogy az Autolivnél a jövőben 13. havi bért is fizetnek, jár továbbá 78 ezer forint szabadságpénz. 

Hova jutunk a „gyalogosbérlettel”? Fölbukkant a neten egy gyalogos havibérlet képe, ami csak járdamatricával érvényes. Nem igazán jókedvűen, de nevet rajta a nyugdíjas, aki hat napig nem jutott el az orvosához. Kesernyésen mosolyog a viccen a gyermekotthon ötvenes nevelője, aki diplomásként havi nettó 100–110 ezret keres, „pulykapénzről” csak a BKV-sztrájk kapcsán hallott, ám miközben a buszsofőrök kártyázással és jóízű kvaterkázással múlatták az időt, aközben alkalmanként két-két és fél órát is gyalogolt, hogy idejében beérjen védenceihez.
BKV-sztrájk – vége. Vége? (BKV-információk) )A BKV vezetése többnapos, folyamatos tárgyalássorozatot követően megállapodott a sztrájkot hirdető 14 szakszervezettel az immár hatodik napja tartó sztrájk felfüggesztéséről. A sztrájkot lezáró, mindkét fél számára megnyugtató megállapodás született, így hétfőn reggel rendben megindul a közösségi közlekedés a fővárosban, de kisebb fennakadások még előfordulhatnak. A munkabeszüntetést a sztrájkbizottságok a Kollektív Szerződés aláírásakor végleg visszavonják.
Furcsa sztrájk Ferihegyen A LESZ (Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet), látva sztrájkja eredménytelenségét, minimális támogatottságát, tegnap és ma is a Malév GH vezetését támadó és félrevezető hírekkel próbál némi figyelmet kapni.
A VDSzSz Szolidaritás délelőtt 9 órától országosan is felfüggesztette a ma nulla órától határozatlan időre meghirdetett sztrájkját. A pontos tájékoztatás céljából a MÁV kommunikációs igazgatósága közzé tette a néhány órás munkabeszüntetésnek a MÁV és leányvállalatainak nyilvántartásában szereplő hivatalos adatait. A hajnali műszakban a menetrendben szereplő személyszállító vonatok több mint 70%-a, a reggeli műszakban pedig a vonatok több mint 85%-a közlekedett, vagyis eljutott a célállomásra.

1 2 3 4 5   >