ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: tábor

Biztosan nem lesz baloldali államfője Magyarországnak – Orbánné politizál

A baloldali pártok biztosak a hétfői államfő-választás elvesztésében, de egy dolgot mindenképpen nyertek vele: rég nem látott egységfrontba tömörültek Orbán Viktor ellen – így kezdi az AFP azt az összefoglalót, amelyik Magyarország bal- és jobboldali manőverei címet viseli. S már a címben (Hungary left and right manoeuvre to oust 'omnipotent' Orban) is kiemeli, manővereznek, hogy elűzzék a mindenható Orbánt.

Az erőd – és ami mögötte van Budapesten, a Toldi moziban zajlottak a Verzió nemzetközi emberi jogi dokumentumfilm fesztivál eseményei a múlt napokban Magyar premierként ott láthattam Fernand Melgar svájci rendező «Az erőd» című, tavaly készült filmjét, a Locarnói Filmfesztivál Arany Leopárddal kitüntetett művét.

(Szerző: Kulcsár László) Ha időnként úgy vélné az olvasó, hogy valami nincs rendben az évszámokkal, szíveskedjék figyelembe venni, hogy az alábbi írás (és vélhetően még jó néhány a következő hetekben, hónapokban) a krónikás magán-archívumából származik. Évfordulós eseményekhez kötődő vagy éppen akkor, húsz esztendővel ezelőtt különösen időszerű témákat válogatott ki újra közlés – és ismeretterjesztés – céljából.