ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: tájékoztatás

Kinek a sajtószabadsága?

Van-e sajtószabadság egy olyan országban, ahol bármelyik nap szabadon leírhatom, hogy Orbán Viktor (Habony Árpád, Mészáros Lőrinc stb.) gazember? Látszólag van, hiszen tényleg le lehet írni ilyeneket – néha meg is történik –: nem visz el a rendőr, nem fenyeget börtön vagy erőszak, nem bocsát el a munkáltatóm.

Erősödött a lakosság bizalma a biztosítók iránt

Nőtt a biztosítók iránti bizalom a tavalyihoz képest: a lakosság a pénzügyi ágazat szereplői közül a leginkább a biztosítókban bízik – derül ki a Századvég Alapítvány kutatásából. A magyar lakosság körében a leginkább ismert biztosítástípus a lakásbiztosítás, ezt követi az élet-, illetve a kötelező gépjárműfelelősség-biztosítás (kgfb) az ismertségi listán.

Panaszok  tv-, telefon-, internet-szolgáltatókra

Összesen 2539 panasz érkezett tavaly a fogyasztóvédelmi hatósághoz az elektronikus hírközlési szolgáltatásokra. Legtöbbször a tv-, a telefon-, az internet-szolgáltatók ügyfélszolgálatát, panaszkezelését, megtévesztő tájékoztatását kifogásolták. A hatóságnak 31 esetben kellett a vállalkozásokat köteleznie a jogszerű gyakorlatra, 182 alkalommal a kötelezés mellett bírságot is kiszabott jó 30 millió forint értékben.

Örökzöld probléma: EU-pénz / magyar pénz

„Négymilliárdos napelemes fejlesztés Pécsett” – közli szerkesztőségünkkel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs főosztálya. Mondanivalójának kifejtését ekként folytatja: ...A több mint 4 milliárd forint uniós és állami támogatás segítségével megvalósuló beruházás...”

MÁV és Góbi-sivatag

"Helyreállították a sérült felsővezetéket, folyamatosan csökkennek a késések a Budapest–Újszász–Szolnok és a Budapest-Hatvan szakaszon" - tudatja honlapján az állami vasúttársaság ma 15:03-kor. Ugyanott olvasható az előzmény: "10 óra 23 perckor megsérült a felsővezeték Kőbánya-felső és Rákos állomás között az egyik vágány felett. - A sérült vezeték helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe. A késések tovább nőttek, egyes vonatoknál 60-90 perccel is hosszabb lehet a menetidő a Budapest–Újszász–Szolnok és a Budapest–Hatvan szakaszon."

Már a GYSEV vonatai is szerepelnek vonatinfó-honlapon

A két vasúttársaság együttműködésének eredményeként mostantól a GYSEV vonatai is láthatók a vonatinfo.mav-start.hu térképen. Az utazóközönség így a GYSEV Zrt. által közlekedtetett személyszállító vonatokról is percre pontos információkat kaphat a honlapról.


1 2 3 4   >