ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: támadás

Bécsben börtönbe csukhatják a busz- vagy villamosvezető bántalmazóját

Egy módosító törvényjavaslat nyomán szeptembertől akár két év börtönbüntetést is kiszabhatnak arra, aki tettleg bántalmazza a bécsi busz- és villamosvezetőket, valamint jegyellenőröket. A szigorításra az egyre gyakoribb támadások miatt volt szükség. A bécsi közlekedési vállalat 2013 óta ötpontos programot hajt végre munkatársai biztonságának növelése céljából.

Aki a civil szervezeteket támadja, leplezni akarja: képtelen megbirkózni a társadalom legsúlyosabb problémáival

Magyarország az ukrán kormányt hibáztatja azért, hogy a kisebbségek védelmében megfogalmazott kéréseikre még nem reagált Kijev – írja a TASZSZ orosz hírügynökség, hivatkozva arra, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter vasárnap adott interjút az orosz NTV-nek (Független TV). Felidézte Vlagyimir Putyin budapesti látogatását, ahol Orbán Viktor a kárpátaljai kisebbség érdekében emelt szót. Ez kifejezetten jó felvezetés volt az interjúban ahhoz, hogy utána Szergej Lavrov hitelesítse magát és országát: Oroszország tartja magát az Ukrajnával kötött minszki egyezményhez. Kijev viszont nem. Ezért vannak még most is harcok Kelet-Ukrajnában.

A Soros elleni támadásra a jelzést Orbán adta meg 2015 őszén

A lap Orbán Viktort hozza fel annak bizonyítékaként, hogy Európában teret nyernek az elitellenes pártok, amelyek véget akarnak vetni az összefogást szorgalmazó alapállásnak az EU-ban, ellene vannak a nyitott határoknak és a közös valutának – olavsaható The Wall Street Journal hasábjain. Az euroszkeptikus magyar vezető úgy ünnepelte Trump győzelmét, hogy az búcsú a Nyugatot gyengítő liberális nem-demokráciától. Amikor jó hat éve Orbán hatalomra került, nacionalista nézetei éles bírálatban részesültek az unió nagy részében.

Ma még föltörhetők az önjáró autók szoftverei

Az utóbbi években a technológia átalakította a gépkocsi-vezetést, az eddiginél biztonságosabbá tette a szállítást, hatékonyabbá és kényelmesebbé vált az utazás. Csakhogy: ezzel egyidejűleg számolni kell az új fenyegetésekkel és a biztonság sebezhetőségével. Néhány éven belül elterjedhetnek a vezető nélküli autók, amelyek nem csupán a közlekedést, de a gazdaságot és a várostervezést is megreformálhatják.

Asselborn kijelentése megosztja az uniós véleményeket

A Reuters hírügynökség felhívja a figyelmet, hogy a luxemburgi külügyminiszter szokatlanul éles támadása Magyarország ellen az uniós csúcs előtt mindössze 3 nappal hangzott el, pedig Pozsonyban éppen az a cél, hogy az egységet mutassák a drámai brit népszavazás után. Idáig példátlan volt, hogy egy tagállam egy másik ország kizárását követelje, de jól illusztrálja, mennyire megosztott az EU az ügyben, kit mekkora felelősség terhel a jó egy millió menekültért.

A kötekedő Orbán nekiment az Európai Uniót irányító nyugati elitnek is

Orbán Viktor nekitámadt az uniót irányító nyugati elitnek, mondván, hogy annak nincs demokratikus felhatalmazása – tudósít a Financial Times. A magyar vezetőnek egyaránt baja van azzal, ahogyan Brüsszel hozzááll a migrációhoz, valamint a gazdasági és külpolitikai gondokhoz. A politikus, aki a saját maga által meghirdetett illiberális demokrácia miatt szintén szembekerült az EU-val, azt állítja, hogy a szövetséget szavatosságukat vesztett nyugati vezetők irányítják, akik szembemennek a nép akaratával. Úgy gondolja, hogy gazdasági bajok megfosztották a Nyugatot a vezetés jogától és nagyobb hatalmat kell adni a dinamikus keleti gazdaságoknak. 


1 2 3 4 5   >