ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: támogatások

EU-támogatások: beruházásbővülés – három százalék körüli idei gazdasági növekedés

A 2016. évi 2% után az idén 3% körüli lehet a magyar GDP növekedése. Főként az EU-támogatások újraindulása következtében a tavalyi látványos beruházási visszaesést ez évben érdemi növekedés váltja fel, miközben a már a múlt évben is nagyon gyorsan növekvő fogyasztás lendülete folytatódni fog.

Rövid üdvözlésre mások között a kerítésépítő Orbánnal is találkozott Ferenc pápa

A Vatikáni Rádió úgy pontosítja a hivatalos magyar híradást Orbán Viktor és a pápa kézfogásáról, hogy a miniszterelnök több ország katolikus képviselőivel együtt találkozott a katolikus egyházfővel annak Santa Marta-i rezidenciáján. Vagyis nem magánaudienciáról volt szó, hanem csupán rövid üdvözlésről – közölte a Szentszék. Azaz a keresztény politikusok magánemberként keresték fel Ferencet, nem vitattak meg vele semmilyen különleges témát. Magyarázatként a jelentés hozzáteszi, hogy Orbán Viktor protestáns, de kormányának tagja a KDNP.

Egyre befolyásosabb Európában a primitív nacionalizmus

A The Guardian vezércikkírója úgy látja, hogy hosszú évek óta most van a legtörékenyebb állapotban az európai terv. Sújtják a válságok és meg kell küzdenie a közhangulat alapvető változásával is. Egyre befolyásosabb a primitív nacionalizmus, amiről a földrész már azt gondolta, hogy maga mögött hagyta. Ugyanakkor bármilyen rossz hírért mind gyakrabban vádolják Brüsszelt és meglehetősen sokat civakodnak az európai partnerek.

 

Megalakult a Magyar Rockzenészek Egyesülete

December elején a budapesti Petőfi Csarnokban megalakult a Magyar Rockzenészek Egyesülete, rövidített nevén MaRock. Az egyesület céljai között szerepel a többi között: a rockzenészek és a műfaj infrastruktúrájában dolgozók érdekeinek széles körű képviselete és érvényesítése, továbbá e zenei kultúra társadalmi megbecsülésének visszaszerzése és fenntartása.