ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: tégla

Látványosan növekednek az ingatlanárak

A szeptemberi forgalom augusztushoz hasonlóan 11 ezer körüli szintet mutatott. Egy éve ugyanekkor, a piaci felemelkedés hatására már valamivel 10 ezer fölötti számban keltek el az ingatlanok a Duna House akkori becslése szerint, így a két hónap között 9%-os emelkedés mutatható ki. Szeptember első fele még gyengébb, de a második már erősebb forgalmat mutatott.

Reményt keltő élénkülés az ingatlanpiacon

Rekord hónappal kezdődött az ősz az ingatlanpiacon. A 10 059 tranzakció nemcsak az idei, hanem a múlt öt év második legerősebb hónapja is. Tavaly szeptemberben alig több mint 8000 adás-vétellel mérte a Duna House ingatlanközvetítő vállalkozás a 2013. év legjobb hónapját, amely a mostaninál negyedével gyengébb értéket mutatott.

Keresettek a használt, jó minőségű lakások

A májusi forgalommal csaknem megegyező országos adás-vételi forgalmat becsültek a Duna House elemzői júliusra. Tavaly és 2011-ben is ugyanebben az időszakban még a szezonalitásnak megfelelő csekély esés volt tapasztalható, az idén azonban 5%-kal több ingatlan cserélt gazdát, mint júniusban. 

Élénkülőben az igatlanpiac

Az év leggyengébb hónapját követően október már az idei intenzitásnak megfelelő ingatlan-adásvételi mennyiséget mutatta. Ha leszámítjuk a végtörlesztés miatti első negyedévet, akkor a 7667 tranzakció átlagon felüli érték, amely megfelel a mindenkori szezonalitásnak, ugyanis rendre október és november hozza el az ingatlanpiacon az éves csúcsokat.

Mennyiért kaphatók örökölt házak, lakások?

Csaknem tízezer ingatlant értékesítettek a múlt egy évben az örökösök. A tranzakciók összértéke 100 milliárd forintra rúg – közölte szerkesztőségünkkel a Duna House Holding Kft. elemzési vezetője, Rutai Gábor. Érdekesség: a budapesti ingatlanokat inkább hasznosítják (lakják, kiadják) az örökösök, vagy kivárják a számukra kedvezőbb ingatlanpiaci árakat.

Februárban megélénkült a lakáspiac – költenek a befektetők

A kiemelkedően magas januári adás-vételi tranzakciószámot követően a februári is magas számot produkált, holott január végével lezárult a végtörlesztési időszak. Az aktuális 9014 darabos tranzakció majd másfélszer akkora mennyiség, mint az egy évvel ezelőtti, amely 6100 alatt maradt – áll a Duna House friss ingatlanpiaci barométerében. A piaci lendület folytatódik a februári keresletindex alapján. A látványosan kiemelkedő januári eredményt követően a februári érték a 75 pont körüli tavalyi átlagot csaknem negyedével haladta meg, és most 89 ponton áll.

 


1 2   >