ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: tél

Utolérhetetlenül gazdag a stájer tél kínálata

„Miközben Budapest felé közelítettünk a dombok között, kíváncsi voltam, van-e már hó itt is, mint nálunk“ – kezdte hagyományos, a téli programokat beharangozó sajtótájékoztatóját Erich Neuhold, a Steiermark Tourismus GmbH, a stájer idegenforgalom ernyőszervezetének az ügyvezetője. „Nálunk, Dachsteinban már fél méteres a hó, és megindultak a sífelvonók is“ – újságolta a szakember.

Stájer tél, 2015/16: kedvezmények, boszorkányüst, sí és termál

Mint a folyamatosan frissülő időjárás-honlapról is kiderül: Stájerországba még nem köszöntött be a tél. Éppen olyan szép, késő őszi az idő, mint nálunk, napközben helyenként még a hegyek között is 16–17 fokot mérnek dél tájban, kora délután. Ennek ellenére – sokéves hagyomány szerint – megérkeztek Budapestre a stájer idegenforgalom szakemberei („Egy kis utazó cirkusz vagyunk…” – mondják jókedvűen), hogy étvágyat csináljanak Ausztria zöld szívét különösen kedvelő magyaroknak, akik…

Az EP humanitárius segítséget vár és a menedékkérési szabályok felülvizsgálatát kéri

A Görögországba és Olaszországba érkezett menedékkérők áttelepítésének új mechanizmusa, az együttműködés Törökországgal, a migrációs hullámok megállítása és kezelése, valamint a menekültkérdés költségvetési vonatkozása szerepelt a ma délelőtti menekültügyi plenáris vitában felvetődött kérdések között. A vitában részt vett Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság, és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke. A képviselők sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy az Európai Tanács minden jel szerint kicsiny ambícióval fogott hozzá a második világháború óta legsúlyosabb menekültválság megoldásához. Többen a dublini szabályok átalakítását, a legális bevándorlási csatornák megnyitását, és az embercsempész hálózatok elleni fellépést szorgalmazták. Az unió külső határainak megerősített védelme, a menedékkérők hotspotokban történő azonosítása, regisztrálása és ujjlenyomatuk levétele a vita témája volt.

Hogyan óvja kutyáját a hidegtől?

Az ősztől tavaszig terjedő időszakban is szeretnek a kutyusok a szabadban tartózkodni, ám gazdiként az Ön feladata, hogy gondoskodjék a hideg, az eső, a hó elleni védelméről. Cikkünkben arra keressük a választ, hogy mire érdemes fokozottan figyelni a téli hónapokban, elkerülendő azokat a megbetegedéseket, amelyek főleg hideg időben veszélyeztetik kedvenceinket.

Elromlott az idő, több lett a baleset

A hosszúra nyúlt kora őszi időjárást követően beköszöntött a hideg, ködös idő, a hegyekben a hó is megjelent. Hazánk első direktbiztosítója, a Genertel statisztikái szerint ebben az időszakban törik össze a legtöbb autót: az éves átlagnál ötödével több ilyen baleset történik. Célszerű tehát ilyenkor a szokásosnál is nagyobb figyelmet fordítani mind a kármegelőzésre, mind az elkerülhetetlen károk okozta anyagi kockázat kivédésére.

Karintiai tél: az Alpok napos oldalán

Még pár nap, és ha tovább hűl a levegő, megérkezik a tartós havazás Ausztria legdélibb tartományába, Karintiába is. A hó, a különösen sok napsütés és a lélegzet-elállítóan gyönyörű tájak nem csupán a sípályák szerelmeseinek kínálnak gondtalan kikapcsolódást, hanem a korcsolyázás, a hótalpas túrák, a szánkózás, a sífutás, a jégmászás kedvelőinek is. A vendégeket ölelő karokkal váró karintiai városok családias hangulata békét és megnyugvást ígér a hétköznapi rohanásból kilépők számára.


1 2 3 4 5 6   >