ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: tévé

Winnetou visszatér

Emlékszem a szinkronokra. Roger Moore „angyali” hangján egykoron csak Láng József szólalhatott meg, Tony Curtist Sztankay István, a női szépségeket Dallos Szilvia tolta a fülünkbe. Nekünk a magyar színészek voltak a sztárok, a világhírességek csak azért kellettek, hogy a film ne tűnjön föl rádiójátéknak.

Előretör a mobil, visszaszorul a hagyományos tévézés

Ma megjelent az Ericsson 1100 millió személyt reprezentáló, tévé- és médiahasználatról szóló rendszeres, immár hetedik éves jelentése (ConsumerLab TV & Media Report), amelyből kiderül: lendületesen növekszik a multimédia-tartalmak megtekintése mobileszközökön. Bár a múlt hét év alatt ez a fajta médiafogyasztás robbanásszerűen nőtt, a jelentés kiemeli, hogy a kívánt tartalmak megtalálása továbbra is gondot okoz a fogyasztóknak.

Ezerhétszázmillió forint jogdíj zenészeknek, színészeknek

A most lezárt jogdíjfelosztás eredményeként 1,7 milliárd forint jogdíjat fizet ki az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) zenészeknek, színészeknek. Az ezerhétszázmillió forintot mintegy 65 500 előadóművész között osztották fel.

Lakáshirdetésben vezetnek a netes portálok

Az online ingatlankereső-portálok és a közösségimédia-felületek a legnépszerűbbek, ha eladó vagy kiadó ingatlan meghirdetéséről van szó – derül ki az Otthontérkép országos, nem reprezentatív felméréséből és elemzéséből. A válaszadók az ingatlankereséskor kiemelten fontosnak tartják, hogy legyen alaprajz, fénykép és elegendő tényszerű adat a kiszemelt lakásról, házról, az elhelyezkedés, az ár és a méret pedig a vásárlási döntést alapvetően meghatározó tényező.

Volt egyszer egy Rádió – Kulcsár István új könyvéről

Főként hetilapokban megjelent írásaiból ismerhetik a fiatalabb újságolvasók Kulcsár István nevét, az idősebbek viszont a Magyar Rádió egykori moszkvai, illetve New York-i tudósítójaként is emlékeznek rá. A legendás riporter az utóbbi években lebilincselő könyveivel is fölhívja magára a figyelmet. A napokban immár 12. kötete jelent meg, Kartársak és kortársak címmel az Atlantic Press Könyvkiadó gondozásában.

Bezárt a „Szabóság”

Tolla volt, mikrofonja, és elve. Fejszével egy suhintással négyfelé vágta a tuskót, kertészként nem nevelt virágot, inkább a gyomot irtotta. Szeretett ultizni, különös hangsúllyal mondta, hogy piros, de nem akart miniszterelnök lenni. Úszás közben, nem lebegett, verekedett a vízzel. Amikor irányított, mindenkit meghallgatott, de csak maga döntött.


1 2 3 4   >