ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: tömeggyilkosság

Orbán Magyarországa nemzeti-populista veszély

A Center for American Progress amerikai kutatóintézet elemzése jobboldali nemzeti-populista veszélyként mutatja be az orbáni Magyarországot, amely nagyjából illusztrálja, mi várható, ha valahol, így az Egyesült Államokban, egy ilyen vezetőt választanak meg. A kormányfő része annak a nagyobb, populista irányzatnak, amely gyökeret vert Európában. A lengyel Jog és Igazságosság oldalakat vesz át a magyar forgatókönyvből. A cél az, akárcsak az Fidesz esetében, hogy hatalmon maradjon, éspedig úgy, hogy manipulálja hozzá a rendszert. De a francia Nemzeti Front is ugyanazt a bevándorlásellenes nacionalista megközelítést alkalmazza, mint magyar és a lengyel kormánypárt.

A migránsokkal szembeni durvaságok miatt ENSZ-figyelmeztetés

Újabb levélben figyelmeztette a magyar belügyminisztériumot az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága az ország által vállalt nemzetközi kötelezettségekre, és sürgette, hogy vizsgálja ki a jelentéseket a migránsokkal szemben alkalmazott durva bánásmódról, mostanáig azonban nem érkezett válasz – jelentette az Amerika Hangja. Az UNHCR adatai szerint már több mint 1400-an torlódtak össze a magyar–szerb határon és nem egészen két hét alatt, vagyis az új határvédelmi szabályok életbe lépte óta a magyar hatóságok 664 embert küldtek vissza. 

Az IS vállalta a felelősséget a floridai mészárlásért

Az Egyesült Államok 9/11 (a 2001. szeptember 11-i terrortámadások) utáni történetének legsúlyosabb vérengzésében vasárnapi adatok szerint ötvenen meghaltak, ötvenhárman megsebesültek. A tettes egy afgán felmenőkkel rendelkező, biztonsági őrként dolgozó amerikai állampolgár, Omar Mateen volt.

A Laconia-parancs – Az orvos is lőtte a vízben vergődő, fuldokló hajótörötteket

„A parancsnok is karabélyt kér. Még az orvos is, akit pedig hippokratészi esküje arra kötelezne, hogy minden embernek segítséget nyújtson, fegyvert ragad, és lövi a vízben vergődő hajótörötteket... Az U–852 a hullámokon sodródó roncsdarabok között köröz. A lövedékektől átlyuggatott mentőcsónakok pillanatok alatt megtelnek vízzel, s a holtakkal és súlyos sebesültekkel együtt elmerülnek..." (Részlet Paul Herbert Freyer: Halál a tengereken című dokumentumregényéből.)

A Gröning-per megerősíti az auschwitzi borzalmakat

Yahoo-AP hírügynökség megerősíti: a menekültek nagy többsége nem kíván magyar földön maradni; akik viszont  menedékjogot kérnek, azokat még az sem érdekli, hogy elintézzék a papírmunkát. Magyarország csupán a legnépszerűbb hátsó ajtó sok tízezer ember számára, aki a Földközi-tengert elkerülve, a halál kockázata nélkül próbál meg bejutni az unióba. Igaz, a fogadó állam nem Európa jobbik feléhez tartozik, ahol nagy bevándorló közösségek élnének, lenne bőven munkalehetőség és nagyobb a szabadság...

A romák hátrányos megkülönböztetésének megszüntetését kérik az eutópai képviselők

Az Európai Parlament szerdán nagyobb erőfeszítést kért az uniós tagállamoktól a romákat érintő hátrányos megkülönböztetés és gyűlölet-bűncselekmények elleni fellépésben. A képviselők állásfoglalásukban azt is javasolják, hogy az unió a második világháborúban megölt romák emlékére augusztus 2-át a roma holokauszt emléknapjaként ismerje el.


1 2   >