ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: tüntetés

Jócskán késtek a római tüntetők – hatvanéves az Európai Unió

– Indulhatnának már! – szólal meg mellettem Jani barátom –, mindjárt találkozónk van a lányokkal! Mármint asszonyainkkal, de hát nekünk ők a lányok. Álldogálok jól kiválasztott helyemen – más várakozók: egy begipszelt karú operatőr és egy a munkaeszközét a szemeteskocsinak támasztó utcaseprőnő mögött, s nyugtatom, hogy tíz perc alatt ott vagyunk a Teemininél, van időnk még kivárni, hogy a Rómában mindenütt látható európai uniós menet végre összeálljon, s irányt vegyen a Capitolium felé, ahol a közösség országainak vezetői tanácskoztak.

Winnetou visszatér

Emlékszem a szinkronokra. Roger Moore „angyali” hangján egykoron csak Láng József szólalhatott meg, Tony Curtist Sztankay István, a női szépségeket Dallos Szilvia tolta a fülünkbe. Nekünk a magyar színészek voltak a sztárok, a világhírességek csak azért kellettek, hogy a film ne tűnjön föl rádiójátéknak.

A lázadás éve megkezdődött – Lengyelországban

Varsóban pénteken reggel a belpolitikával foglalkozó személy még úgy érezhette, hogy a dolgok akár rendbe is jöhetnek. Jaroslaw Kaczynski, a kormányzópárt tisztséget nem viselő, de mindenható vezetője ugyanis egy kormánypárti lapnak adott interjúban azt mondta, hogy olyan típusú ellenzékre van szükség, mint Angliában és rendezni és intézményesíteni kell az ellenzék munkáját és meg kell adni a tiszteletet az ellenzék vezetőjének, úgy, mintha miniszterelnök-helyettes lenne.

Tolvaj rezsim kortársai vagyunk, de nem kell bűntársnak lenni

Budapesten sok ezren tüntettek a kormányzati korrupció ellen és követelték a sajtószabadság megőrzését – aja hírül a The New York Times/The Washington Post/AP. A helyszínt az tette különösen jelképessé az Erzsébet-híd pesti lábánál, hogy a múlt héten bezárták a legnagyobb ellenzéki lapot, a Népszabadságot. A tudósítás idézi Hargitai Miklóst, az újság munkatársát, aki azt mondta, hogy egy tolvaj rezsim kortársai vagyunk, de nem kell bűntársnak lenni. A jelentés hozzáteszi, hogy a magyar média az utóbbi években lényegesen megváltozott. Egyre több írott és online orgánum, illetve rádió és tévé kerül Orbán belső körének ellenőrzése alá és onnantól kezdve hajlik arra, hogy ne tegyen fel kérdéseket a kormánynak.

Népszabadság – van-e tovább?

„Orbán Viktor gátlástalan megalomániájának újabb példája a Népszabadság totális ellehetetlenítése. Mindenki számára világos, hogy a napilap bedöntését nem a piaci logika diktálta, hanem Orbán Viktor parancsa és gazdasági holdudvarának aknamunkája. A Fidesz egyetlen célja, hogy vagy saját uralma alá hajtsa a hazai sajtóorgánumok száz százalékát, vagy ellehetetlenítse őket.

 

Kiszavazzuk magunkat

Túl vagyunk rajta. Vagy mégsem? A határozott nemek, a grafikus igenek, az otthoni tespedtség elraktározódnak emlékezetünk „egyszer volt, hol nem volt” fiókjába, esetleg lobogók selymébe szövik tanulságukat, ezek lengenek, pártszékházak homlokzatain, a tüntetéseken: ki tudja, meddig?


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >