ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: tőzsdék

Az euró stabil, az arany véd a kockázatok ellenében

Szenvedni fog a német gazdaság annak ellenére, hogy a versenyképessége kiváló. A német gazdaságra leselkedő veszélyeket azonban lehetetlen számszerűsíteni. Semmi jót nem sejtet az a tény, hogy Németország teljes exportjának csaknem ötöde irányul az USA-ba és az Egyesült Királyságba. Egyebek közt ezt mondja a majna-frankfurti székhelyű Allianz Global Investors befektetési igazgatója.

A Trump-győzelem után vége lehet a jó világnak

A The Times vezércikkírója úgy látja, hogy Obama Merkelnek adta át ugyan a váltóbotot a szabad világ vezetőjeként, ám Trumpnak egyértelműen ki kell nyilvánítania, hogy a kancellár nincs egyedül. Azaz a következő elnöknek nem szabad kétértelmű nyilatkozatokat tennie elődje sok külpolitikai locsogása után. Inkább erőt kell mutatnia és meg kell győznie a világot, hogy Amerika ismét vezetni akarja. Putyin a maga részéről már küldött üzenetet Washingtonba, amikor a Fekete-tengernél gratulált azoknak a hadiipari cégeknek, amelyek hiperszonikus rakétákat és olyan, egyenként irányító robbanófejeket gyártanak, amelyek képesek kijátszani az amerikai védelmet.

Orbanizálódnak-e a lengyelek?

A Reuters a fejlődő piacok egyik meglepetésének tartja, hogy az idén a magyar tőzsdei index több mint 40%-kal javult és az év legjobban teljesítő börzéje lett. Mint megállapítja, ez nagyrészt a kormányzati lépéseknek köszönhető, amelyek eredményeként a bankok és a jelzáloghitelesek megúszták, amikor a Svájci Nemzeti Bank januárban feloldotta a frank felső átváltási korlátját. Dollárban kifejezve a magyar részvények több mint 30%-kal erősödtek.