ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: tűzijáték

Bécs 600 ezer vendége keringőzik át az új évbe

Mintegy hatszázezer osztrák és külföldi vendéget várnak Ausztria legnagyobb szilveszteri bulijába, a bécsi «szilveszteri ösvényre», amelyet az idén immár a 27. alkalommal rendeznek meg. Az év utolsó napján tizenegy helyszínen lehet ünnepelni a valamikori császárváros magyarok által különösen kedvelt belvárosában.

Promenád a pokolba: Nizza, 2016. július 14.

Nagyon irigylem azokat a politikusokat, újságírókat, szakértőket és hétköznapi embereket, akik egyértelmű, tiszta álláspontra tudnak helyezkedni egy olyan szörnyű merénylet után, mint a tegnap a dél-franciaországi Nizzában történt mészárlás. Irigylem őket, mert nem forognak a fejükben megfejthetetlen kérdések a vallásokról, amelyek nevében ölni is lehet, a lelki sérülésekről...

Ítéletidő miatt elmaradhat a tűzijáték

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő hajnalban visszavonta a korábban hét megyére és a fővárosra a hőség miatt kiadott elsőfokú figyelmeztetését. Keddre egyelőre elsőfokú figyelmeztetéseket jeleznek előre a várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt.

Már a karácsonyra készülnek a táblagép- és tűzijáték-hamisítók

Egy friss vizsgálat szerint az ünnepi idény közeledtével tömegesen jelentek meg az online kereskedők kínálatában a hamis táblagépek – áll a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. A kelet-angliai szakhatóság hamisított pirotechnikai eszközök megjelenésére figyelmeztette a lakosságot.

55 millió eurós szilveszter Bécsben

Egy felmérés szerint 55 millió eurós forgalmat gerjeszt az év utolsó napja az osztrák főváros számára. Bár a 
belvárosba, a Szilveszteri Ösvényre 700 ezer látogatót várnak, a bécsiek többsége otthon ünnepel.

Bécs, szilveszter: 700 ezer látogatót várnak Mintegy hétszázezer kül- és belföldi látogatót várnak Bécs legnagyobb szabadtéri szilveszteri bulijára, a Silvesterpfadra. A (magyarul) szilveszteri ösvény Bécs belvárosán kígyózik végig, és egyetlen hatalmas partiövezetté változtatja a kis utcácskákat, tereket. Tíz színpadon változatos show- és zenei kínálat várja a látogatókat – a valcertől az operetten és a rockon át az austropopig.

1 2   >