ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: technológia

Jó előjel, Európára nézve is, ami az amerikai tőzsdéken történik

A német üzleti élet főbb szereplői nagyobb bizalmat szavaznak az új amerikai gazdaságpolitikának, mint ahogy ezt a média sugallja. Egyik tekintélyes hangadójuk, a 18. század vége óta vagyonkezeléssel foglalkozó stuttgarti családi befektetési bank, a Thilenius kilencedik generációt képviselő tulajdonosa és ügyvezetője tartós tőzsdei fellendülést prognosztizál Amerika mellett Németországban is. A németeknél évtizedek óta most először teljes a foglalkoztatottság, először bővül erőteljesen a fogyasztás, először egyértelmű a reálbér-növekedés és a migrációval összefüggésben javul a demográfiai helyzet is. (A képen: Zentai Péter.)

Embert tekintő technológia – az Accenture derűlátó előrejelzése

Az emberek képesek arra, hogy irányításuk alatt tartsák az általuk kifejlesztett technológiákat; alakításukkal és alkalmazásukkal kedvező változásokat előidézésére képesek, azaz jobbá tehetik életünket, átformálhatják az üzleti és társadalmi környezetünket – állítja az Accenture legfrissebb technológiai jelentése, az „Accenture Technology Vision 2017”.  Az idei jelentés, a „Technológia az emberekért” arra helyezi a hangsúlyt, hogy a döntéshozók olyan technológiák tervezését és megalkotását tűzzék ki célul, amelyek nem helyettesítik, hanem kiterjesztik és felerősítik az emberi képességeket.

A digitalizálódás öt éven belül elsodorhatja a cégek kétötödét

Három éven belül szupergyors internet hálózhatja be egész Magyarországot. Ez létfontosságú a társadalmi és gazdasági fejlődés szempontjából, hiszen a dübörgő digitális ipari forradalom életünk minden területén érezhető. Aki nem alkalmazkodik a minden eddiginél gyorsabb változásokhoz, az lemarad, és előbb-utóbb elbukik. Hazánk legnagyobb infokommunikációs konferenciája, az Internet Hungary a lehető legtöbb oldalról vizsgálja a digitális gazdaság irányzatait.

Minden üzletágban növelte árbevételét a világcég – az internet mindenekelőtt

A vállalat a kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére túlteljesítette 2014-i célkitűzéseit. Minden üzletágban és térségben nőtt a Bosch árbevétele; az idén 3–5 százalék közötti árbevétel-növekedéssel számol. A kutatás és fejlesztés területén 15 ezer szoftverfejlesztő mérnök dolgozik, az internetes termékekkel 3000 mérnök foglalkozik.

Veletech veletek: nagyszombaton nagyszabású technológiai show a budai Millennárison

Az ötödik alkalommal az idén, április 19-én rendezik meg az eredetileg Mobile Meetingnek nevezett, de a témakör és a kínálat bővülése miatt két év óta már Veletech néven ismert szemlét, az ország legnagyobb technológiai kiállítását, ahol a mobilkommunikáció, a hardver és az IT-iparág legfontosabb, itthon is jelen levő gyártói és forgalmazói mutatják meg legújabb termékeiket a látogatóknak.

Így gyógyulunk majd nemsokára – új egészségügyi technológiák

A jövőben nagymértékben nő az egészségügyi ellátásban részesülők száma, ami óriási üzleti lehetőségeket rejt. Az egyre jobb technológiák következtében az egészségügyi ellátás áttevődik a drága kórházakból alternatív helyszínekre. Egyebek mellett erről esett szó azon a kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a CEU Business School szervezett ismert szakértők részvételével.


1 2 3 4 5 6   >